Popboks - NOVI TALAS (1981) - „Velika je razlika između muzike u kojoj uživaš dok je sviraš i muzike u kojoj uživaju dok te slušaju“ (D.Bowie, Berlin '78) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 18.11.2005. 00:00

NOVI TALAS (1981)

„Velika je razlika između muzike u kojoj uživaš dok je sviraš i muzike u kojoj uživaju dok te slušaju“ (D.Bowie, Berlin '78)

Pošto smo završili sa heavy-metalom, sada je na red stigao i domaći novi talas. Reč je o aspektima koji su obično pokriveni površinskom euforijom. Potpisnik teksta je tajanstveni ND Burlakov, inače, jedini član naše redakcije koji piše ijekavicom

ND Burlakov

Ukoliko digitalna arhiva dva nekadašnja beogradska pop magazina ne greši, radi se o jedinom tekstu objavljen i u Džuboksu, i deset godina kasnije u Ritmu u formi reprinta.
Nebojša Pajkić, koji se krajem 70-ih i početkom 80-ih u javnosti ponekad pojavljivao i pod pseudonimom ND Pajkić (EnDi Pajkić), pre 24 godine proriče kako će era rock 'n' rolla svoje poslednje dane potpuno odbrojati kada budu umirali poslednji pobednici iz Drugog svetskog rata i kada njihovi unuci krenu novim putem.
PS: Na fotografiji se nalazi kćerka tadašnjeg predsednika države snimljena na jednom svom koncertu.

 Džuboks 121 (14. avgust 1981), strana 16  Džuboks 121 (14. avgust 1981), strana 17














Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks