Popboks - TUXEDOMOON U SKC-u - Od Twin Peaksa do Akademije [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 07.02.2006. 00:00

TUXEDOMOON U SKC-u

Od Twin Peaksa do Akademije

Uporedo sa nizom svojih instrumentalnih pesama opletenim veoma kreativnim duvačkim i string deonicama, Tuxedomoon su ponovo predstavili i dosta materijala sa svog povratničkog „pop“ albuma Cabin In the Sky, koji bi taman dovoljno trgao publiku iz hipnotičkog transa bezrečitih pasaža

Vladimir Petković

Vreme: 4. februar
Mesto: Studentski kulturni centar
Produkcija: SKC




Večiti boemi njujorške new wave scene još jednom su u sklopu svoje nove turneje posetili Beograd. Bend kome su mnoge muzičke granice nepoznate, a koji je uplovio na svetsku scenu sa novim talasom još u 70-im se, i posle skoro tri decenije rada i novoudahnutom inspiracijom, ponovo predstavio beogradskoj publici skoro dvosatnim melanžom performansa iz zadimljenih bordela i noćnog provoda u nekom underground klubu, veoma jedinstvenim za ovaj bend.
TUXEDOMOON U SKC-u
Atmosferični nastup je sintagma koja najbolje definiše nastup jednog benda koji nas na momente vodi u svoju zabačenu kolibu, negde u planinama Twin Peaksa, a na momente vraća u zlatno doba kluba Akademija ili bar onako kako ga neki od nas koji zapravo ni ne znaju kako je to izgledalo sada romantično zamišljaju.
U neko bolje vreme i bolji sistem vrednosti.
TUXEDOMOON U SKC-u
Uporedo sa nizom svojih instrumentalnih pesama opletenim veoma kreativnim duvačkim i string deonicama, Tuxedomoon su ponovo predstavili i dosta materijala sa svog povratničkog „pop“ albuma Cabin In the Sky (A Home Away, Here Till X-Mass...), koji bi taman dovoljno trgao publiku iz hipnotičkog transa bezrečitih pasaža.
Samim tim, bend je zvučao manje eklektično nego što se možda očekivalo. Njihova tendencija da im koncert u nekom momentu sklizne u neku vrstu art performansa manje je bila osujećena namerom samog benda, a više samim mestom održavanja.
TUXEDOMOON U SKC-u
Da je organizovan u nekoj intimnijoj sali sa sedištima, prigušenim svetlima i postavljenim pepeljarama, Tuxedomoon bi nas odveli da zavirimo iza crvene zavese. Ali sudeći po reakciji i dugom aplauzu, beogradska publika je bila zadovoljna i svojom pozicijom ispred nje.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji