Popboks - Video: L2K ft. Iskaz, Nipplepeople, Gušti - Početak [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.05.2013. 10:38

Video: L2K ft. Iskaz, Nipplepeople, Gušti - Početak

L2K iz Leskovca je u saradnji sa Iskazom, Nipplepeople iz Zagreba i grupom Gušti iz Ljubljane, snimio pesmu 'Početak' za koju je objavljen i spot.

"U pitanju su pesma i spot koji govore o tome kakvi smo i kako drugi utiču na nas i zbog čega treba da napravimo korak ka buđenju iz kolotečine, iz ovog haotičnog društvenog stanja pasivnosti. Pesma je o tome šta se dešava kada odbacimo sve nametnute norme, pravila i autoritete, kada postanemo sami svoji bogovi, vođe, učitelji", navodi se u saopštenju.

"Mi smo poslovično škrti na rečima, ali smo jako zadovoljni saradnjom," rekli su članovi dua Nipplepeople.

"Pošto sam dete novog vala iz osamdesetih, zanimljivi su mi ljudi i muzičari koji doživljaju svoju muziku malo više avandgardno i hrabro. I pošto iz Srbije nismo imali nikakvu saradnju, odlučili smo da napravimo korak!", Miha (Gušti).

"Ovo je za mene bio izazov, jer je to uplivavanje u novi muzički pravac. Mislim da se lepo uklopilo i da je saradnja izvukla najbolje iz svakog od učesnika. Odlična tema koju je zadao L2K i istraživački duh su se ispostavili kao dobitna kombinacija. Video prati poruku pesme svojom jednostavnošću i gađa samu suštinu. Pesma će se dopasti na prvo i sto prvo slušanje," siguran je bio Zoran iz benda Iskaz.

"Ovo je za mene, kao i za L2K, bio veliki izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Raditi sa ovakvim ljudima je bilo de fakto nešto što je ostavilo trag, i bogme će mi značiti u budućem stvaralačkom radu. Veliko hvala što su imali sluha za ovako nešto. Salud drugovi!"
Slobodan, L2K.

Omot za numeru je uradila poznata balkanska street art umetnica TKV, dok je na tekstu zajedno sa izvođačima radila Anita Erker. Pesma je snimana u studiju South Side Leskovac, na spotu je radio Real Life - Leskovac, a na priči spisateljica Vesna Petković.

Pogledajte ispod video za pesmu Početak:

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.