Popboks - Zvuk ptica, snimanje filma i drugi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivala [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 11.07.2013. 12:32

Zvuk ptica, snimanje filma i drugi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivala

Na 11. Summer3p festivalu, koji će se održati od 18. do 21. jula na na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, pored muzičkog programa pripremljen je i bogat radioničarski program, kao i nekoliko društveno-odgovornih kampanja koje se iz godine u godinu dešavaju tokom Festivala.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, audio, vizuelnu, ekološku i radionicu reciklaže, ali i različite sportske aktivnosti.

Audio radionica će pokušati da ekološke teme približi kroz nove tehnologije, modernim i inovantnim neformalnim oblicima obrazovanja. One će obuhvatati muzičke, ornitološke i multimedijalne radionice sa temom zvukova ptica. Tu će se stvarati kompozicije kroz interakciju umetnika i ornitologa u cilju komponovanja ekološko angažovane savremene muzike na multidisciplinaran način. Ova radionica deo je projekta „Zvuk ptica” koji predstavlja spoj kreativnih radionica i ekološko angažovane umetnosti, a vodiće ga Mr Jasna Jovićević ispred Udruženja građana “Artrust” sa mnogobrojnim gostima.

Na ovu temu oslanja se i likovna radionica na kojoj će polaznici slikati ptice sa Ludaškog i Palićkog jezera (poslednjeg dana festivala biće izloženi radovi). Pored ovih likovnih radova biće predstavljena i ekološka instalacija “Znamenita drveća Subotice”. Udruženje građana “Authentic Vojvodina” predstavlja novu kolekciju razglednica nastalih kao rezultat partnerskog projekta sa Sekretarijatom zaštite životne sredine Grada Subotice u spoju istraživačkog rada o pričama o zelenoj arhitekturi lokalne baštine i subotičke istorije, savremenog turističkog menadžmenta i umetnosti.

Svoju kreativnost posetioci će moći da ispolje i u ekološkoj i radionici reciklaže gde će se otpadnim, starim, iskorišćenim materijalima davati nova upotrebna vrednost.

Svi oni koji budu posećivali video radionicu učestvovaće u pravljenju dokumentarnog filma o Summer3p festivalu.

Za učešće na radionicama dnevnog programa festivala prijave slati na workshop3p@gmail.com sa naznačenim podacima, a sva pitanja možete postaviti na kontakt telefon: +381 60 534 17 80

Pored radionica na festivalu će postojati i joga, aerobik i fitnes program kao i „Škola sporta“ za decu uzrasta od 4 do 9 godina. Osnovni cilj ove škole jeste podsticati višestrani razvoj dece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja.

Summer3p kao društveno-odgovorni festival još od 2009. godine festival je pokrenuo kampanju „Očistimo jezero Palić“ i nakon završetka tehničke dokumentacije potrebne za proces izmuljivanja i remedijaciju jezera Palić nastavlja se monitoring količine kiseonika i visine nivoa vode jezera, a skorim izborom  izvođača radova, trebalo bi da uskoro bude pokrenut dugo očekivan proces izmuljivanja jezera Palić.

Učešće na svim ovim programima je besplatno, a više informacija možete naći na sajtu festivala.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.