Popboks - Žuta kabanica po povoljnijoj ceni u okviru Letećeg starta Čarobne knjige [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 12.07.2013. 07:07

Žuta kabanica po povoljnijoj ceni u okviru Letećeg starta Čarobne knjige

Žuta kabanica, novi roman filmskog i književnog kritičara Popboksa, Đorđa Bajića, nedavno se pojavio u ponudi ovdašnjih knjižara.

Knjigu je zasad moguće nabaviti u knjižarama koje pripadaju lancima Delfi i Vulkan, a u subotu 13. jula sledi poseban popust za sve one koji naručuju preko interneta. Žuta kabanica će tada, u okviru akcije Leteći start, moći da se naruči na sajtu izdavača Čarobna knjiga po 40 % nižoj ceni  u odnosu na početnu.

Žuta kabanica je triler smešten u savremeni Beograd, a o romanu su se pohvalno izrazili pisci Goran Skrobonja („Zahvaljujući izvanrednoj erudiciji i poznavanju žanra, Bajić izrasta u srpskog kralja trilera”) i Mirjana Novaković („Roman za preporuku svima koji vole krimiće, ali i onima koji će ih tek zavoleti”), kao i rediteljka Maja Milioš („Žuta kabanica je lepršava, vrcava, dinamična, uzbudljiva i pre svega napeta knjiga po kojoj bi se, zahvaljujući vizuelnoj sugestivnosti Bajićevog stila, lako dao snimiti odličan film”)

Osim toga, sa za tu prigodu posebno napisanom pripovetkom Tajna bledoružičastog zmaja, Đorđe Bajić se našao među 25 odabranih autora čije će priče uskoro biti objavljene u zbirci Priče o zmajevima. Priče je odabirao žiri u sastavu Tihana Linardon, Mirko Grdinić i Davor Šišović. Zbirku Priče o zmajevima objaviće Pučko otvoreno učilište u Pazinu, a knjiga i autori biće predstavljeni na 12. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati 9. i 10. avgusta. u Pazinu i Draguću. Među odabranim autorima je i Adrijan Sarajlija, čiji je debitantski roman Ogledalo za vampira pre nekoliko meseci ispraćen prikazom na Popboksu.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.