Popboks - Grupa Dexter pobednik konkursa za demo bendove Belgrade Beer festa [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 23.07.2013. 06:40

Grupa Dexter pobednik konkursa za demo bendove Belgrade Beer festa

Na ovogodišnjem konkursu za demo bendove Belgrade Beer Festa, pobedila je grupa Dexter, čija je pesma Heroj iz potrebe osvojila, kako navode organizatori "7927 glasova na zvaničnoj Facebook strani festivala".

Kao nagradu bend dobija nastup na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji se održava od 14. do 18. avgusta. Grupa Dexter će otvoriti muzički program festivala, u subotu 17. avgusta.

Na konkursu koji je trajao dve nedelje učestvovalo 85 bendova, koji su zajedno sakupili  preko 43000 glasova, navode organiyatori, "čime je oboren prošlogodišnji rekord i po broju prijavljenih bendova, i po broju posetilaca facebook stranice koji su glasali. Belgrade Beer Fest na ovaj način već treću godinu za redom pruža šansu mladim neafirmisanim bendovima da nastupe u uslovima jednakim onima koje imaju i veliki svetski bendovi".

Grupu Dexter osnovali su Aleksandar Božinović (vokal) i Ivan Vukadinović (gitara) početkom 2012. godine. "Pošto su se stvari zahuktavale, a melodični rifovi i kvalitetni tekstovi nailazili na brojne pozitivne kritike, osnivači shvataju da je vreme da se u bend dovedu klavijaturista (Nemanja Stefanović - Pike), basista (Nikola Pavlović - Bimba) i bubnjar (Janko Dunčić)", piše u biografiji benda.

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.