Popboks - SIMPLY RED U HALI PIONIR - Pleasure at the Fairground [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 01.09.2006. 00:00

SIMPLY RED U HALI PIONIR

Pleasure at the Fairground

Oni nikad nisu težili besmrtnosti iako su se povremeno sasvim sigurno nalazili u društvu muzičkih bogova. Ipak je Mick Hucknall samo običan čovek, mada se to iz prvih taktova sinoćnjeg koncerta, koje su činili najveći hitovi grupe kroz 20 sjajnih godina karijere, teško moglo zaključiti

Uroš Jelić

Mesto: Hala Pionir, Beograd
Vreme: 31. avgust 2006.
Produkcija: Multimedia Concerts




Duže odsustvo sa scene nimalo nije utihnulo žar koji bend nosi sa sobom na bini, jer čini se kao da je pauza još više povećala želju za živim nastupima.
Prepuna hala Pionir bila je odličan trenutak da se sva ta energija oslobodi u svoj svojoj veličanstvenoj snazi i pruži jedan potpuno nezaboravan trenutak potpomognut morem uspomena koja su se tokom godina akumulirala, i koja smo u potpunosti bili spremni da upijemo.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini
Dok su se poput slika trenuci pomešani sa kristalno čistim Hucknallovim glasom smenjivali sa osećanjima odbačenosti i nemerljive privrženosti ljubavi, publici je ostalo da poput đaka iz prve klupe uči o smislu života, kao i patnji koju on može da prouzrokuje.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini
Numere poput Oh What A Note i Something Got Me Started prikazuju bend onakvim kakav je bio pre mnogo godina i kakvim ga većina ljudi pamti. Meke acid jazz i funk note prosto su se slivale ka publici koja je želela da uhvati svaku kap glasa crvenog đavola, koji kao da je samo za ovo veče došao među smrtnike ne bi li odao neke od svojih tajni.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini
Dok je Hucknall suptilno osvajao publiku svojim iskustvom, bend je taj koji suvereno nosi emocije koje nas pokreću i čini reči uverljivim, a samo iskustvo slušanja stvarnim i opipljivim. Izuzetno talentovani i kvalitetni muzičari činili su srce samog nastupa. Fuzija jazza i funka koja je zaštitni znak benda mogla se osetiti i pri izvođenju cover numera velikana poput Boba Dylana. Hucknell udovoljava svojoj želji da obogati i unese nešto novo, ne samo u svoju muziku već i u druge numere, ne bi li pokazao koliko je Simply Red zvuk osoben i drugačiji, a njegov glas sposoban da unese energiju u naizgled, sa njim, nespojivim numerama.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini
Za sam kraj ostavljen je vatromet novijih muzičkih uticaja koje je Simply Red prihvatio krajem devedestih godina sa numerama Sunrise i Fairground koje flertuju sa elektronikom Telepopmusica i agresivnijim, skoro drum&bass ritmovima koji su potresali Ostrvo poslednjih godina.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini
Posle svih ovih godina Mick Hucknall zvuči samouvereno i ubedljivo, pleneći svojim glasom i tekstovima koji se gotovo neprimetno ukrštaju sa našim bićem, otkrivajući sve one trenutke koje zauvek pamtimo, a koji su ove večeri postali očigledniji nego ikada do sad.
SIMPLY RED U HALI PIONIR - pogledajte sliku u punoj veličini


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji