Popboks - KARAOKE KALK LABEL SHOWCASE - Horor, oluja i... Kylie [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.11.-0001. 00:00

KARAOKE KALK LABEL SHOWCASE

Horor, oluja i... Kylie

Takeo Toyama Ensemble
Senking
DJ Strobocop

Luka Ivanović

vreme: sreda, 9. februar
mesto: Dom omladine Beograda
produkcija: Nevidljiva ruka
Predstavljanje aktuelnih izdavačkih kuća do sada je uglavnom bilo usko povezano sa specijalizovanim muzičkim festivalima, pa je bilo prijatno izneanadjenje čuti da se i Beograd našao na prvoj turneji nemačke etikete Karaoke Kalk, poznatoj po mirnijem, umerenijem i ozbiljnijem elektronskom zvuku. Senking je već upoznao Beograd na festivalu Dis-Patch pre dve godine, a jedno od izdanja ove etikete (März) bilo je nedavno i na prvom mestu Diskomera. Neophodna kritična masa od 130-ak ljudi bila je dovoljna potvrda da publika u Beogradu za ovakve događaje defintivno postoji. Što će, nadam se, ohrabriti organizatore da nastave u ovom pravcu.
Takeo Toyama
Takeo Toyama
Prvi su nastupili Takeo Toyama Ensemble, veoma zanimljiv spoj ozbiljnog klasičnog jazza i gameboy melodija. Bele dugačke košulje i zvuk marimbe stvarali su idealni soundtrack modernog azijskog horora, dok bi u sledećem trenutku sve zvučalo, ali i izgledalo, kao neka usporena japanska verzija teme iz filmova o James Bondu. Stidljivost pred mikrofonima je samo pojačavala šarm trija, a ceo koncert je bio kompaktniji i usaglašeniji od dosadašnjih studijskih izdanja koje je potpisao Takeo Toyama.
Posle veoma kratke pauze, Senking nas je odveo u potpunom drugom pravcu. Zvuk koji se čuo mogao bi se opisati kao signal u monitorima neke više sile koja je upravo sravnila sve na planeti Zemlji. Delay meren u megatonama metalnog otpada, oluje prašine i zvuci preostalih vozila koja se bore za sopstveni spas. Veoma efektno i jednostavno, uz jaku kontrolu i bezbedan prelazak u tišinu...
Senking
Senking
Za sam kraj, potpuni preokret.
Nakon ozbiljne muzike u svečanoj, pa kasnije i military verziji, došao je red na jednostavnu zabavu. Vlasnik i urednik etikete na turneji nastupa kao DJ i to bez ideje da direktno promoviše zvuk koji izdaje! Strobocop je na početku svog seta ponudio Kylie, pa nastavio sa aktuelnim klupskim singlovima (Mathew Jonson, DJ Mink...) i verovatno zbunio većinu s obzirom da je bilo teško pronaći vezu u predstavljanju etikete i njegovom ličnom zabavljanju... No, ipak je on šef!


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji