Popboks - MODESELEKTOR U PLASTICU - Bah, taj petak trinaesti... [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 19.04.2007. 00:00

MODESELEKTOR U PLASTICU

Bah, taj petak trinaesti...

U okviru beogradskih zabava Berlin bass night, ekipa Belgradeyarda je posvećenike počastila nečim što slovi za osobitu poslasticu evropskog klabinga

Žarko Ajdinović

Mesto: Klub Plastic/Mint, Beograd
Vreme: Petak, 13. april 2007.
Domaćini: BGYSS DJ tim, DJ MKDSL, DJ Flip i DJ Ewox



Berlinci Gernot Bronsert i Sebastian Szary, od 1999. poznatiji kao Modeselektor, tokom više od deset godina dosadašnje karijere uspešno su gradili reputaciju inovativnih producenata raznih elektronskih formi, te DJ-eva vrlo širokog i delikatnog muzičkog ukusa i vrhunskog live acta.
Za petak, 13. april u Beogradu, bio je najavljen upravo taj, najblistaviji aspekt njihovog rada: koncert – ako tako možemo reći – tj. uživo izvođenje njihovih studijskih radova. Doduše, zamisao ovih live sesija nije predaleko od regularnih DJ setova: one se obično sastoje iz naročitog miksa numera koje su producirali kako Gernot i Sebastian, tako i razni drugi autori.
MODESELEKTOR U PLASTICU
Međutim, ništa od toga. Kako je Gernot nedavno polomio ručni zglob vozeći skejtbord, imali smo prilike da iskusimo tek DJ set. To, naravno, nije trebalo da znači ništa posebno loše, ali je ipak, posle svega, ostao žal što nismo bili svedoci nastupa koji je Modeselektoru doneo toliko hvale poslednjih godina.
Posle prigodnog DJ uvoda Gorana Simonoskog, oko 1.30 začuše se i prve ploče po izboru dubla Modeselektor. Početak je obeležio spori techno s prigušenim dub-step ritmovima, što je bilo vrlo obećavajuće, naročito stoga što je podsećalo na izvrsni Boogy bytes vol. 3 mix, skoro izdat na berlinskom Bpitch controlu.
No, ne lezi vraže: ubrzo uplivaše u dosadnu minimal/techno/house kolotečinu, koju su tek povremeno uzburkivali acidičnim uplivima stare škole i ponekim biserima skorašnje techno/electro produkcije kao što su Half a scissor Mr. Oizoa ili upravo Modeselektorov Gia 2007 remix stvari Paula Kalkbrennera.
MODESELEKTOR U PLASTICU
Svejedno, taj središnji deo seta je predugo potrajao – predugo u svojoj linearnosti, jednoličnosti, skoro bez ikakvih iznenađenja (ukoliko, naravno, izuzmemo iznenađenje zbog čitavog dotadašnjeg izbora ploča). Publika, tih jedva 250 posetilaca, još se i solidno zabavljala s obzirom na muzičku podlogu. Naročito pri kraju dvoipočasovnog seta, kada konačno iskusismo malo očekivanog ludila u teškim i grubim grime, ghettobass i broken beat oblicima, koji, na koncu, nađoše svoje ishodište u frenetičnoj gabber eksploziji.
MODESELEKTOR U PLASTICU
Pored ipak razočaravajućeg DJ seta Modeselektora, još nešto je ostalo ispod očekivanog: Plastic u petak beše slabo popunjen. Verovatno je na to uticao i subotnji koncert naprednog techno sastava SCSI-9 (update: koji je bio odlično posećen); tek, čini se potvrđenom stara teza da Beograd ne može u pravoj meri da isprati dva klupska nastupa relativno opskurnih elektronskih muzičara tokom istog vikenda.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji