Popboks - DŽA ILI BU U LIVING ROOMU - Mržnja na rasprodaji [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 20.04.2007. 00:00

DŽA ILI BU U LIVING ROOMU

Mržnja na rasprodaji

Povratnički koncert Sabljara i družine dokazuje da poruke koje Ultramuk nosi – nikad ne zakasne. Ipak, nastup benda koji ove godine slavi 20 godina postojanja održan je u jednom od najmanjih koncertnih prostora u Beogradu. Velika beogradska svirka najavljena je za septembar

Igor Čoko

Mesto: Living Room SKC-a, Beograd
Vreme: Vreme: Utorak, 17. april 2007.



Nakon nekoliko godina pauze, Dža ili Bu su ponovo aktivni! Koncertom održanim desetak sati nakon novinarske promocije povratničkog albuma Ultramuk najavili su svoj povratak na scenu, s koje su gotovo nezapaženo nestali (i zapaženo joj nedostajali) nakon prethodnog albuma Kao da ničeg nije ni bilo.
>DŽA ILI BU
Ako se po jutru dan poznaje, Ultramukobećava istu onu angažovanost, drčnost i kritiku sistema po kojima su Sabljar i ekipa obeležili protekle dve decenije. Svirka u Living Roomu SKC-a, potvrdila je da je ovaj revival pametan potez i da bend svirački ima još puno toga da kaže. Naziv albuma dovoljno je intrigantan sam po sebi, i šamar je sve većem “ćutanju kao odobravanju”. Dža ili Bu svojim angažmanom sigurno neće promeniti stanje, ali je poenta u tome da njihov glas dopre makar do minimalnog broja onih koji tek stasavaju i skrene im pažnju!
>DŽA ILI BU
Koncertna promocija ovog albuma prošla je relativno nezapaženo, ali to ni u kom slučaju nije umanjilo uzbudljivost koncerta. Recimo da je veče u Living Roomu uz Metak, Rasprodaju, Zid ili Mržnju delovalo pre kao rastezanje nakon buđenja, opušteno zagrevanje za aktivnosti benda koje uskoro slede.
>DŽA ILI BU
>DŽA ILI BU
A tako je, uostalom, sa Dža ili Bu uvek i bilo. Uvek na korak od toga da postanu veliki bend, ali opet u senci, lokalnoj samozadovoljnosti, limitiranoj ambicioznosti. Ipak, dovoljno su mudri i glasni da se čuju i da ih ozbiljno shvate.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji