Popboks - PETROL & TRENJE - Proleće je počelo! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 22.03.2005. 00:00

PETROL & TRENJE

Proleće je počelo!

U belom svetu Petrol bi verovatno bili još jedan mladi neafirmisani indie bend, dok kod nas sijaju kao nebrušeni dijamant

Gaša Petrović

mesto: Plastic
vreme: nedelja, 20. mart 2005.
produkcija: Pazi Škola
Prošlo je sedam godina od kada sam poslednji put čuo da muzika može biti ultrapoletna... Bilo je to u jednoj od poslednjih kultnih emisija nikad prežaljenog Mercera, a radilo se o tada aktuelnoj ploči Quickspacea koji, tek da se zna, ovih dana imaju novi singl. Ponovilo se pre više od mesec dana na fenomenalnom koncertu Bassholesa & Jeffrey Evansa. Nije se radilo o zvezdama večeri, mada su oni bili sjajni, već o jednom novom i mladom domaćem bendu...
Petrol
Možda je preterivanje, ali uz njih poželite da ste opet bubuljičavi tinejdžer, bilo da ih doživljavate kao parodiju mlađih Yo La Tengo ili Dismemberment Plana. Ili, što bi bilo najgore, "srpski bend" sa stažom od svega tri-četiri zvanične svirke. U belom svetu bi verovatno bili još jedan mladi neafirmisani indie bend, dok kod nas sijaju kao nebrušeni dijamant, kao Sunce u predgrađu neodgledanih epizoda Garažnog geta i crne rupe koja je nikla u pepelu VJ Alternative.
Daleko od toga da tu sve štima, ali se oseća elan, kome i moja omiljena domaća indie etiketa (da, postoje domaće indie etikete!) Rapanelli Records može da pozavidi. Čak i dok se štimuju gitare, za koje se nema para, dok se dere u mikrofon (kako god to zvučalo) ili dok se skida The Dexterity of Luck od June of 44: ...Let me tell you about my shootgun!... I to na srpskom?! Petrol su pravi prolećni bend, a proleće je počelo pre par dana... Petrol Punx!!!
TRENJE
Trenje
Dobro izbalalansirana mešavina noisea i melanholičnog popa sa muškim vokalom koji peva na engleskom. Toliko su dugo na sceni da ih nije potrebno previše predstavljati. Dovoljno je pre dve noći u Plasticu bilo čuti ovacije, posebno ženskog dela publike... Nadam se da će uskoro da nam podare i neko izdanje, to ne bi bilo loše, pa da vidimo kako se snalaze i u studiju. A što se živih nastupa tiče sve nam je jasno... uživajte!


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji