Popboks - BEER FEST ‘08 (1) - Tribute to pivo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 21.08.2008. 15:13

BEER FEST ‘08 (1)

Tribute to pivo

Dani odmora i raspusta su pri kraju, vreline ne prolaze, a zna se koja tekućina je najatraktivnija u tim trenucima. Jedino pitanje je: kako odabrati?

Nebojša Marić

Mesto: Plato na Ušću, Novi Beograd
Vreme: 20. avgust 2008.
Organizacija: BKM

Nakon što se pokazalo da prostor kod kule Nebojša ne pruža dovoljno bezbednosti posetiocima Beer Festa, organizatori su pronašli rešenje u velikoj zelenoj površini kod Ušća. Nakon prvog dana ovogodišnjeg izdanja može se reći ne samo da se nova lokacija dobro uklopila, već i da ima izvesnih prednosti u odnosu na prethodnu.

To se pre svega odnosi na veliku ravnu površinu koja omogućava lakše kretanje, kao i bolju preglednost ponude. Sam festival se nije promenio i u najkraćem bi se mogao odrediti kao opštenarodno veselje. Na jednom kraju ograđenog prostora nalazi se vašar (sa automobilima i kruškama...), tu je i roštilj, dok su sa druge strane velika bina i štandovi.

BEERFEST 08 (1)

Ulaz je besplatan, što je privuklo raznoliku publiku – srednjoškolce, japije, klabere, srednju generaciju, ljude u godinama... To ima svojih prednosti, ali i nedostataka. Sinoć vam se moglo dogoditi da baš u trenutku kad mađarski bend Iron Maiden Real Tribute (koji je, možete misliti, imali i Eddieja u ludačkoj košulji na bini) svira klasik svojih favorita Fear of the Dark, naletite na srećnu porodicu sa malim detetom koje cupka.

Međutim, daleko manje simpatično deluju grupe polupijane dece, kao i sporadične scene nasilja. Organizatori bi stoga trebalo da razmisle da li koncept besplatnog festivala piva pretpostavlja da baš svako (recimo, bez obzira na uzrast) može da uđe.

BEERFEST 08 (1)

Muzika je sinoć samo u retkim trenucima bila vredna nepodeljene pažnje, što zbog kvaliteta izvođača (sa izuzetkom KUD Idijota), što s obzirom na težak izbor koji je bio pred posetiocem – cene dragocene tečnosti su bile ujednačne i u zavisnosti od proizvođača kretale su se od 80 do 240 dinara (za 0,3 i 0,5l).

Pre pomenutih Mađara, koji u detalj znaju da odsviraju najpopularnije pesme Maidena, nastupili su i RHCP Real Tribute iz Beograda (dobro bi bilo da neko objasni šta znači ovo real), čiji članovi su se na bini pojavili obučeni u dlaku isto kao njihovi idoli. Ivan Anthony (tako ga je u jednom trenutku oslovio gitarista) je imao prepoznatljivu košulju, bermude, basista je nosio kostursko odelo, a svirka je bila sasvim pristojna. Šteta ako za njih ovo maskiranje i puko preslikavanje predstavlja ostvarenje sna.

I da nije bilo tako žestoke konkurencije, KUD Idijoti bi ostavili dobar utisak. Delovali su veoma sveže, energično i snažno. Tusta je na početku najavio novi album Zbogom Istro, a nakon nove pesme na početku, usledili su svima dobro poznati hitovi. Prvi redovi su uživali u čestim polivanjima pivom i šutci, a i Tusta je u jednom trenutku tamo svratio da da svoj doprinos.

Tokom nastupa Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima upriličen je raskošan vatromet i festival je i zvanično počeo.

BEERFEST 08 (1)

Inspektor Blaža je bio savršen za taj trenutak. Njegova pojava i humor koji ide ruku pod ruku sa populizmom su zapravo bili vrhunac sinoćnjeg veselja i razbibrige. O kvalitetu svirke se ne može mnogo toga dobrog reći, pošto se ima utisak da amaterizam ne proističe iz štosa ili stava, već iz činjenice da se zaista ne može bolje.

Tako je počeo još jedan Beer Fest, na kom se traži kvalitetan nektar za smrtnike po razumnoj ceni. Nakon prvog dana na ulazu slobodno može da stoji ono: Navali narode!

Foto galerija

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji