Popboks - THE RESIDENTS (1983) - Smrt u Beču [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 14.11.2008. 13:27

THE RESIDENTS (1983)

Smrt u Beču

Residents u Evropi!!! Poluošamućeni od te vesti, Dragan Kremer i Predrag Popović su spakovali bakine medenjake, tri litra voćnog soka (da im verujemo?) i zajedno sa jazz imperatorom Brankom Andrićem krenuli na duel bečke šnicle i kalifornijske avangarde. Zapisnik sa autopsije – Predrag Popović

Džuboks

Vrativši se iz Beča, imao sam dug razgovor sa Sašom Rakezićem, dobrim prijateljem, sa kojim su me Residentsi i spojili. Priča je bila o tome da li ima smisla povezivati smrt i jedan tako pozitivan fenomen kakav su Residentsti uzgojili.

Činjenica je da Residentsi nisu umrli u Beču, ali je i činjenica da sam im posle ovog koncerta posvećivao sve manje vremena. Možda su umrli samo u meni. A možda je smrt o kojoj se priča imala manje veze sa Residentsima i više sa zemljom za koju je Mara Mikalian tada rekla da je u njoj "naporno živeti“ i u koju Residentsi nisu nikada stigli.

Predrag Popović, 14.11. 2008.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks