Popboks - Damon Albarn završio solo album i više ne mrzi Oasis [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.05.2013. 12:54 · 1

Damon Albarn završio solo album i više ne mrzi Oasis

Frontmen grupa Blur i Gorillaz Damon Albarn završio je snimanje prvog solo albuma u karijeri.

"Završio sam snimanje svog solo albuma, a kada krenem na turneju sviraću i pesme koje sam radio sa svim mojim bendovima", izjavio je Albarn za Rolling Stone.

Albarn je solo album pravio sa producentom Richardom Russellom, sa kojim je sarađivao i na snimanju za Bobbyja Womacka. "Pravljenje solo albuma može biti katastrofa. Mislio sam da ako već treba da stavim moje ime na album, onda treba i da nađem nekoga ko će ozbiljno da ga producira", dodao je Albarn.

Engleski muzičar je rekao i da više nema animozitet prema grupi Oasis, koju je konstantno kritikovao devedesetih godina prošlog veka.

"Nismo prijatelji, ali mi Britanci treba da se uvek držimo zajedno. Sav taj animozitet iz devedesetih je nestao. Ozbiljan sam. Svirao sam Tender sa Noelom Gallgaherom i Paulom Wellerom u Albert Hallu, tako da je sve ono od ranije sada iza nas", zaključio je Albarn.

Pesmu grupe Blur Albarn je sa Noelom Gallagherom u Royal Albert Hallu izveo u martu ove godine. Liam Gallagher je kasnije tim povodom izjavio da su Noel i Damon Albarn ubili britpop.



Komentari

  • Gravatar for aeiou
    aeiou (gost) | 31.05.2013. 18.20.51
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z2Kui-WxRAE&noredirect=1
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.