Popboks - EXIT 05 SPECIJAL (04) – 2 Many DJ's - Vredelo je čekati [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Tema · 07.07.2005. 00:00

EXIT 05 SPECIJAL (04) – 2 Many DJ's

Vredelo je čekati

Svi oni koji do sada nisu, konačno imaju priliku da uživo osete kako je to kada bismo mogli istovremeno da slušamo više radio stanica koje puštaju samo pesme koje znamo i volimo

Luka Ivanović

Da li i Vi mislite da je na svetu previše DJ-eva?
Ukoliko je odgovor potvrdan, lako ćete poželeti da ih je više posle ovih Previše DJ-eva. Svi oni koji su na strani protiv "onih - koji - samo - puštaju - tuđu - muziku - velike - su - face - i - uzimaju - mnogo - para" trebalo bi da prvog dana Exita overe ovih Previše DJ-eva. Jednu šansu im morate pružiti, jer ono što ova dva brata Belgijanca stignu da izvrte, prevrte, iseckaju i izloopetaju tokom svojih setova slobodno se može nazvati antologijom najboljeg ikada snimljenog, bio to pionirski rock 60-ih, ključni underground punk 70-ih, večiti disco 80-ih ili alternativa i rave 90-ih.
2 Many DJ's
Uz sve to, očekujte neobjavljene bastard-remikse najsvežijih singlova koji će tek biti hitovi...
Skoro tri godine je prošlo od njihovog proboja do prodavnica diskova, uz jedino za sada zvanično izdanje pored dvocifrenog broja snimaka setova, što sa radija, što onih uživo. Vredelo je čekati, jer pakao kroz koji su oni prošli da bi izdali 2 Many DJ's - As Heard On Radio Soulwax(da, oni su i Soulwax, ali to je sad neka druga priča), nije ništa sa nekoliko godina koliko smo ih čekali.
Zamislite ovu situaciju:
- prošlo je tri godine dok su od višesatnog snimljenog materijala došli do običnog CD-a;
- bilo je potrebno 865 e-mailova, 160 faxova i nebrojene stotine telefonskih poziva da bi se kontaktiralo preko 40 izdavačkih kuća, što major što nezavisnih;
- na početku je bilo 187 pesama koje bi možda stale na četiri CD-a. Od toga je za 114 pribavljena dozvola, što uz plaćanje što uz određeni dogovor, za 62 pesme dozvola je odbijena, za 11 pesama agenti nisu uspeli da nađu siguran trag. Možete tek zamisliti glavobolje svih advokata, računovođa, vlasnika autorskih prava koji su morali da razbijaju glave oko određenog broja minuta ili sekundi za koje je trebalo obezbediti mesto na konačnom proizvodu.
- nakon sedmodnevnog ponovnog miksovanja, editinga i svega što ide uz to,
konačni proizvod je na kraju trajao 62 minuta. Imao je 45 pesama, a uz dodatno istraživanje sadržaja diska, pre prve numere otkrili biste i 46-u: jednu od prvih ključnih himni bastard-popa koji je kasnije uticao na MTV Mash koncept. U pitanju je Soulwax remix Kylie, za one koji nisu imali prilike da čuju ovo izdanje.
2 Many DJ's
Jasno je da onaj ko je čuo ovaj miks neće razmišljati da li će biti na Dance Areni. Svi oni koji nisu, imaju priliku da uživo osete kako je to kada bismo mogli istovremeno da slušamo više radio stanica koje puštaju samo pesme koje znamo i volimo, ne prestajući da se iznenađujemo.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike