Popboks - Na proleće debi album Trance Balkan Desorganisation [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 06.12.2007. 08:43 · 1

Na proleće debi album Trance Balkan Desorganisation

Novosadska grupa TBD, koju čine veterani iz poznatijih bendova Boye, Obojeni Program i Hain Teny, ovih dana u kućnom studiju privodi kraju snimanje prvog albuma

Novosadska grupa TBD, koju čine veterani iz poznatijih bendova Boye, Obojeni Program i Hain Teny, ovih dana u kućnom studiju privodi kraju snimanje prvog albuma.

Podsetimo, postavu Trance Balkan Desorganisation čine doajeni novosadske scene 90-ih: Ilija Vlaisavljević Bebec (Boye), Vladimir Cinkocki Cina (Obojeni Program, Generacija Bez Budućnosti), Miloš Romić (Obojeni Program) i predstavnici nove generacije Jovan Obradović Špira (Hain Teny, Smokin' J) i Dušan Milosavljević DJ Dee (Hain Teny).

„Album još nema konačan naziv, a imaće 14-15 pesama, od čega su, prema rečima, tri-četiri kratke ali vrlo zanimljive, kaže za Popboks Špira, koji je u TBD zadužen za vokale i sintisajzere.

Album izlazi na proleće, još se na zna za koga, ali on najavljuje i mogućnost objavljivanja u inostranstvu.

„Malo je komplikovano govoriti o žanru, jer je TBD spoj više pravaca. Mi to predstavljamo kao punk/breakbeat/blues/hip hop, ako se uopšte može i definisati. Definitivno nešto novo“, kaže naš sagovornik.

„Nismo još krenuli u pravu promociju, pa ljudi nisu ni obavešteni, ali oni koji su čuli su zainteresovani“.

TBD je do sada nastupio u Beogradu na festivalu Switch2, na Exitu, u novosadskim klubovima Route66 i Foxtrot, a 1. januara sviraju u lokalu Crna kuća 13.



Komentari

  • Gravatar for bubble
    bubble (gost) | 06.12.2007. 20.39.13
    Samo napred majstore Shpiridone, pozdrav iz Krusevca
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.