Popboks - Srpska premijera "Ljubavi i drugih zločina" [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.05.2008. 19:33 · 2

Srpska premijera "Ljubavi i drugih zločina"

Film Stefana Arsenijevića Ljubav i drugi zločini biće premijerno prikazan u Srbiji na festivalu Cinema City u Novom Sadu.

Nakon učešća i nagrada Ljubavi... na brojnim svetskim festivalima, i domaća publika će imati priliku da pogleda prvo celovečernje ostvarenje našeg reditelja nominovanog za Oskara za kratki film (A)Torzija 2002. i pozdravi ekipu filma na svečanoj premijeri u Srpskom narodnom pozorištu.

Film Stefana Arsenijevića Ljubav i drugi zločini biće premijerno prikazan u Srbiji na festivalu Cinema City u Novm Sadu.

Nakon učešća i nagrada Ljubavi... na brojnim svetskim festivalima (Visbaden, Linc, Edinburg, Čikago, Karlovi Vari, Sevilja, Varšava, Haifa, Verona, Lisabon...), i domaća publika će imati priliku da pogleda prvo celovečernje ostvarenje našeg reditelja nominovanog za Oskara za kratki film (A)Torzija 2002. i pozdravi ekipu filma na svečanoj premijeri u Srpskom narodnom pozorištu.

„Scenario sam pisao sa Srđanom Koljevićem i Bojanom Vuletićem, a bazira se na istinitoj priči koju sam pročitao u novinama. Jedna žena, na pragu četrdesete, ukrala je veliku količinu novca i zauvek nestala iz zemlje. Pitao sam se šta je moglo da je natera da napravi tako radikalan rez, jer posle takve odluke nema povratka“, kaže reditelj Stefan Arsenijević, prenose organizatori.

Arsenijevićev film, inspirisan masovnim odlaskom mladih iz Srbije u poslednjih 15-ak godina, koprodukcija je Srbije, Nemačke, Austrije i Slovenije.

Uloge glavnih junaka Anice i Stanislava tumače Anica Dobra i Vuk Kostić, a glumačku ekipu čine i Feđa Stojanović, Milena Dravić, Zoran Cvijanović, Anita Mančić, Ivan Jeftović, Ana Marković, Hana Svamborn, Juko Išikura…

Arsenijević je za kratke filmove dobio više od 30 nacionalnih i međunarodnih priznanja, uključujući dve Zlatne plakete Beograda, Zlatnog medveda u Berlinu i nagradu Evropske filmske akademije



Komentari

  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 29.05.2008. 20.58.27
    Related Links: Ljubavi i drugi zločini, photo gallery - behind the camera http://maniacljubav.blog.hr/
  • Gravatar for irena
    irena (gost) | 30.05.2008. 01.54.58
    Ljubav je prikazan i na Bliffu u Banjaluci prije 20ak dana. Moze se reci da je to bila premijera na ovim prostorima. pozz
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.