Popboks - Hip hop ne može da stane [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 26.10.2009. 14:55 · 5

Hip hop ne može da stane

Knjiga Ne može da stane neće da stane (jedna istorija hip-hop generacije) Jeffa Changa izašla je iz štampe i može se nabaviti na Sajmu knjiga, nakon čega će ući u knjižare.

Knjiga Ne može da stane neće da stane (jedna istorija hip-hop generacije) Jeffa Changa izašla je iz štampe i može se nabaviti na Sajmu knjiga, nakon čega će ući u knjižare.

"Zasnovana na originalnim intervjuima sa DJ-ima, b-boysima, raperima, crtačima grafita, društvenim aktivistima i članovima bandi, uz nezaboravne portrete mnogih preteča, osnivača i odmetnika hip-hopa – među kojima su DJ Kool Herc, Afrika Bambaataa, Chuck D i Ice Cube – knjiga Ne može da stane, neće da stane beleži događaje, ideje, muziku i umetnost koji su obeležili uzdizanje hip-hop generacije iz pepela  60-ih ka novom milenijumu", saopštio je izdavač.

Jeff Chang, nosilac titule mastera Azijsko-američkih studija univerziteta UCLA, već 15 godina piše o kulturi, politici, umetnosti i muzici za mnoštvo uticajnih šasopisa u SAD.

Od ranih studentskih dana politički angažovan, 2003. godine je postao suorganizator prve Nacionalne hip-hop političke konvencije – tela koje okuplja lokalne nevladine organizacije iz ugroženih urbanih zajednica SAD i radi na političkoj homogenizaciji i animiranju mladih iz tih zajednica.

Za knjigu Ne može da stane, neće da stane dobio je brojna priznanja među kojima i American Book Award (2005. godine) – najznačajniju nezavisnu književnu nagradu u SAD.

"Knjiga nije prvenstveno ni o hip-hop kulturi, ni o muzici koja spada u okvir hip-hop kulture, već je, kako podnaslov kaže, jedna istorija hip-hop generacije", napominje izdavač Red Box.

Uvod je napisao Kool DJ Herc, a prevod na srpski su uradili Zoran Lojanica i Predrag Vukčević, autor Kratkog prikaza razvoja tvrdokornog repa

Dizajn je delo crtača grafita, dizajnera i DJ-ja, Nenada Radojčića Neconea iz kolektiva Braća Burazeri.

Štand izdavača nalazi se u Hali 1 (zajedno sa Rendeom).



Komentari

  • Gravatar for Radost svakom ekonomatu
    Radost svakom ekonomatu (gost) | 26.10.2009. 14.45.36
    Hoće li recenziju ovog remek-dela teorije popularne kulture za potrebe Popboksa raditi mladi i perspektivni autor Đape?
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 26.10.2009. 14.56.21
    ne :* da je teorijska knjiga pa i da je recenzira djape, ovako nono :s
  • Gravatar for phonk inspektah
    phonk inspektah (gost) | 26.10.2009. 15.11.18
    kao sto je Gazmet Djogaj rekao jednom prilikom u prolece rano 94-e "sada je vreme da se opet ponove neke stvari - jeeeeee"
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 26.10.2009. 16.54.19
    Ako ne bude skuplja od dimljene vešalice na sajmu, sigurno je kupujem...
  • Gravatar for Radost svakom ekonomatu
    Radost svakom ekonomatu (gost) | 26.10.2009. 18.07.23
    Posle Đapex kaže da ga mrzimo i prozivamo. Evo i ja obećavam da ću pazariti komat, tu su tozzinjo, Vrabac, maare i ostali odmetnici sa Popboks komentara - oni će sigurno prisvojiti po primerak. David Albahari isto voli mlade i taj neki bunt, Ivon Jafali...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.