Popboks - Pobuna mašina Supernauta [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.04.2010. 13:10 · 1

Pobuna mašina Supernauta

U subotu, 1. maja, u klubu Akademija Supernaut će održati koncertnu promociju svog novog albuma Pobuna Mašina.

Šesti po redu album Supernauta objavljen je kao autorsko izdanje i publika će moći da ga nabavi isključivo na koncertima benda.

U subotu, 1. maja, u klubu Akademija Supernaut će održati koncertnu promociju svog novog albuma Pobuna Mašina.

Šesti po redu album Supernauta objavljen je kao autorsko izdanje i publika će moći da ga nabavi isključivo na koncertima benda.

Srđan Đile Marković iz Supernauta navodi da je album snimljen 2008. godine, ali da niko od izdavača nije bio preterano zainteresovan da ga objavi.

"To je nepogrešiv znak da imamo nesumnjiv underground kredibilitet, budući da se danas izdaju svakojake besmislice. S obzirom na to da vlada totalno rasulo kada je domaće izdavaštvo u pitanju, odlučili smo se za džinovski korak za čovečanstvo - da album izdamo sami i da ga delimo isključivo na koncertima Supernauta. Drugo rešenje trenutno nije ni moguće, jer izdavači ne čine apsolutno ništa za promociju svojih umetnika. Jednostavno izdaju disk, uzmu pare od sponzora ili nadležne institucije i... gotovo. Ako se disk i proda, najbolje je uopšte ne obaveštavati bend o tome, ne bi li se profit neometano slivao u džepove izdavača", kaže Marković.

Na albumu se nalazi 10 pesama, a po sredi je poslednja saradnja Supernauta s nedavno preminulim producentom Goranom Živkovićem.

Koncert počinje u 22h, a cena ulaznice je 300 dinara, a uz kartu posetioci će dobiti novi CD.



Komentari

  • Gravatar for Kris
    Kris (gost) | 30.04.2010. 07.47.06
    Sramota je dokle je nase drustvo doslo i koliko se ceni kultura i necije kreativno stvaralastvo kada jedan odlican bend svira za 300 dinara i uz to jos poklanja novi album uz kartu... ali zgrozen sam
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.