Popboks - Objavljena knjiga 'Zvuk zveri: Kompletna istorija Heavy Metala' [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.10.2011. 17:26 · 1

Objavljena knjiga 'Zvuk zveri: Kompletna istorija Heavy Metala'

Izdavačka kuća Red Box je objavila knjigu Zvuk zveri: Kompletna istorija Heavy Metala koju je napisao Ian Christe.

Izdavačka kuća Red Box je objavila knjigu Zvuk zveri: Kompletna istorija Heavy Metala koju je napisao Ian Christe.

Saopštenje izdavača:

U ovom prvom atlasu posvećenom  fenomenu Heavy Metala, Ian Christe prikazuje panoramsku perspektivu ove mračne i često zabranjivane muzike. Zvuk zveri: Kompletna istorija Heavy Metala donosi priče o koncertnoj histeriji, dramatičnim sudskim procesima i muzičkim trijumfima.
Knjiga je ilustrovana sa više od stotinu retkih i dosad neobjavljenih fotografija, a nudi detaljno objašnjenje podžanrova kao što su: black metal, power metal, trash metal, nu metal i drugih.

U knjizi su dati komentari grupa Black Sabbath, Metallica, Morbid Angel, Megadeth, Twisted Sister, Kiss, Slipknot i mnogih drugih. Tu je sažeti grafički prikaz tridesetogodišnje istorije metala, sa najvažnijim datumima i događajima kao i 25 najoriginalnijih Heavy Metal albuma svih vremena.

Prevodilac knjige je Goran Pavlović, profesor Srpskog jezika i književnosti, a likovno-grafički je opremio Jakša Vlahović, akademski grafičar i član benda Abonos. Obojica su vrsni poznavaoci Heavy Metal žanra, kolekcionari i iskusni metalci sa dugim stažom.
 



Komentari

  • Gravatar for Draške
    Draške (gost) | 24.10.2011. 07.57.11
    Sjajna knjiga. Uživao sam čitajući je letos na odmoru. Odlično odrađeno. Sve preporuke.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.