Popboks - In memoriam: Toni Skot (1944 - 2012) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.08.2012. 09:51

In memoriam: Toni Skot (1944 - 2012)

Iz Holivuda stižu tužne vesti. Režiser Toni Skot, zaslužan za velike hitove kao što su Top gan, Prava romansa i Grimizna plima, izvršio je samoubistvo skočivši sa mosta u Los Anđelesu. Toni Skot (68) viđen je kako parkira automobil na mostu Vinsent Tomas i skače u vodu juče oko 12:30. Beživotno telo reditelja izvađeno je iz vode negde oko15 časova. Na mostu je pronađena i oproštajna poruka.

Iz Holivuda stižu tužne vesti. Režiser Toni Skot, zaslužan za velike hitove kao što su Top ganPrava romansa i Grimizna plima, izvršio je samoubistvo skočivši sa mosta u Los Anđelesu. Toni Skot (68) viđen je kako parkira automobil na mostu Vinsent Tomas i skače u vodu juče oko 12:30. Beživotno telo reditelja izvađeno je iz vode negde oko15 časova. Na mostu je pronađena i oproštajna poruka.

Toni Skot, mlađi brat proslavljenog Ridlija, skrenuo je na sebe pažnju filmske javnosti hororom Glad za krvlju (1983), da bi tri godine kasnije režirao blokbaster Top gan. Tokom narednih decenija, Toni Skot je režirao niz uspešnih akcionih filmova i trilera, a sarađivao je sa nekim od najpoznatijih holivudskih glumačkih imena: Tomom Kruzom (Top gan, Dani grmljavine), Edijem Marfijem (Policajac sa Beverli Hilsa 2), Kevinom Kostnerom (Osveta), Brusom VIlisom (Prljavi igraju prljavo), Vilom Smitom (Državni neprijatelj), Bredom Pitom (Špijunska igra)... Scott je najviše voleo da sarađuje sa Denzelom Vošingtonom, sa kojim je, između ostalog, snimio i svoja poslednja tri filma: Već viđeno, Otmica u metrou 123 i NezaustavljivKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.