Popboks - General Woo: Preporučam sav pravi rap [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 27.02.2013. 13:29 · 1

General Woo: Preporučam sav pravi rap

Šta u izjavi za Popboks kaže poznati vukovarsko-zagrebački MC pred svoj prvi beogradski nastup, zakazan za petak, 1. mart u Božidarcu.

Ostalo je još dva dana da nastupa Kandžije i Golih žena i Generala Wooa u Božidarcu. Generalu će ovo biti premijerni susret sa publikom u glavnom gradu Srbije, nakon gotovo dve decenije uspešnog bavljenja ovom vrstom muzike, prvo u grupi Tram 11, a zatim i u solo vodama, zaključno sa povratničkim albumom Verbalni delikt (2011), koji trenutno promoviše nastupima po regionu. "Čekao sam pravu ponudu da bi koncert bio ostvariv, jer nije bilo ozbiljne ponude za gostovanje. Sjećam se da smo kao Tram 11 pregovarali za koncert u Beogradu ali smo se razišli u tom vremenu tako da to nije ostvareno", objašanjava Woo zašto je Beograd toliko dugo čekao na njegov nastup, za koji se karte u pretprodaji mogu nabaviti po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta biti stotinu dinara skuplje.

Iako je prve rap korake napravio u Zagrebu u kome je u drugoj polovini devedesetih učestvovao u formiranju lokalne rap scene, Woo je tokom prethodnih nekoliko godina živeo u rodnom Vukovaru: "U Vukovaru sam živio zadnjih 6 godina i nije mi bilo loše, ali se situacija u gradu srozala tako da smo se supruga i ja odlučili vratiti u Zagreb. Premala bara a puno krokodila svih nacionalnih boja i stranačkih dezena, dobro za inspiraciju a loše za zdravlje. Jednostavno je teško egzistirat' negdje gdje vas guše a nažalost talentima i onima koji vrijede to se dogodi u sredini kao što je Vukovar".

Za kraj, vitalni veteran balkanskog rapa je prava adresa za dobijanje slušalačkih preporuka: "Preporučio bi' hip hop devedesetih, osamdesetih i sav pravi rap koji izlazi dan danas kao (što je onaj koji rade, prim. nov) Sean Price, Large Professor, MC Eiht, KRS-One, Raekwon, Action Bronson... Mogao bi' još nabrajati al' eto to preporučam jer u toj mjuzi uživam".



Komentari

  • Gravatar for Dragan Ilic
    Dragan Ilic (gost) | 27.02.2013. 16.04.37
    Sta znaci rec preporucam?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.