Popboks - Nikola Pejaković Kolja objavljuje album Grobovlasnici [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.03.2013. 17:12 · 5

Nikola Pejaković Kolja objavljuje album Grobovlasnici

Glumac, reditelj, scenarista i muzičar NIkola Pejaković Kolja uskoro će objaviti album "Grobovlasnici"

Vlada Živanović

Na blues-rock albumu Grobovlasnici nalaziće se 11 numera, snimatelj je bio Nikola Radivojević, a za produkciju, aranžmane i miks bio je zadužen Voja Aralica. Izdavači albuma su Radio televizija Republike Srpske i Eparhija Zahumsko-hercegovačka "Vidoslov".

"Album je odštampan, ali još uvijek ne može da se kupi. Ja sam amater u ovome i nisam ništa spremio unapred, a tako se uglavnom ne radi. Ako se odštampa album, onda treba odmah i da se nađe u prodavnicama. U ovom trenutku jednostavno nisam imao drugog izbora osim da se to odštampa, pa da onda vidim šta ću i kako ću dalje. Vjerujem da ću uskoro o distribuciji i načinu prodaje imati više informacija", rekao je Nikola Pejaković Kolja za Popboks.

Kolja je objasnio da album nosi naziv Grobovlasnici kako bi svi oni koji će ga preslušati "dodatno dobili na duhovnom pelceru i njegovom ukusu i mirisu".

"Grob shvatam kao početak novog života. Taj grob treba i zaslužiti i treba otići sa ovog svijeta čista obraza. To je dosetka za naziv jer smo na kraju svi mi grobovlasnici. Grob je jedino što sve ljude stavlja u istu ravan jer je jedino smrt poštena. Ta istina nas na kraju sve poravna i dovede u isti položaj, i bogataše i siromahe, i ovakve i onakve... Nije loše tako ponekad razmišljati o smrti jer nas ona vodi u neki novi oblik života, novi početak, novo carstvo... Moja želja je da na neki način 'obožim' svoj rad i to sam hteo da podjelim sa ljudima koji slušaju moju muziku. Ovo je jedna moja zrela faza i čini mi se jedina prava i iskrena. Uvijek sam imao dobre muzičare oko sebe, ali sada sam na ovom albumu uspeo da okupim jednu zaista sjajnu ekipu", zaključio je Pejaković.

Spisak numera na albumu Grobovlasnici:

  1. Moram biti jak
  2. I kad umrem, meni neće lako biti
  3. Uvijek kad krenem ka tebi
  4. Previše
  5. Mladoženja
  6. Ono što želim
  7. Moja perut ima sjaj
  8. Nataša
  9. U ime ljubavi
  10. Moram biti jak II
  11. Grobovlasnici

Prvi singl sa albuma je Mladoženja, možete ga preslušati ispod:



Komentari

  • Gravatar for deyan
    deyan (gost) | 05.03.2013. 01.17.41
    Kolja je gospodin, radujem se novom djelu...
  • Gravatar for djelemdjelem
    djelemdjelem (gost) | 05.03.2013. 09.09.27
    Grof!
  • Gravatar for hajvan
    hajvan (gost) | 05.03.2013. 11.40.37
    prva ploca bila dobra, posle postaledosadne fore...
  • Gravatar for Lazar
    Lazar (gost) | 07.03.2013. 20.13.14
    Zivot je lep...
  • Gravatar for BankRobber
    BankRobber (gost) | 07.03.2013. 23.48.18
    Koji bedak da ti neka eparhija izdaje album. Mora da im opus izgleda kao dobar soundtrack za sahrane?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.