Popboks - Preslušajte: Shomy Woodman feat. Johnny Bullet - Kolima u špicu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.03.2013. 07:44 · 2

Preslušajte: Shomy Woodman feat. Johnny Bullet - Kolima u špicu

Shomy Woodman je u saradnji sa pevačem Johnnyjem Bulletom snimio novu pesmu "Kolima u špicu".

Muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje Shomy Woodman, a kao vokal gostuje Nikola Bulatović pod pseudonimom Johnny Bullet, pevač, reditelj i glumac Pozorišta na Terazijama. Mastering je radio Miloš Pavlović (studio Axix).

''Pesma za koju sam melodiju i prva 2 stiha napisao pre desetak godina, a ostatak teksta je govorio o silovanju, klanju, paljenju i svemu onome što smo prećutkivali i zbog toga (kao nacija) prsli. Kasnije sam shvatio da ni sam više ne mogu o tome, pa sam 95% teksta obrisao. Refren napisan pre nekoliko meseci, druga strofa pre mesec - dva dana. Sad kad ga pročitam imam utisak da je tekst, kako odmiče, sve pozitivniji i to nije loše :) Pevalo je više ljudi, uključujući i mene, ali se svaki put nešto zakomplikovalo. Uspeo sam da se pokačim i sa samim sobom, jer ne umem da otpevam 3 jebena stiha :P Na kraju, stvar je otpevao Johnny Bullet, glumac Nikola Bulatović i po meni je to odradio super. Nadam se da ću ga uskoro upoznati i lično :) U toku rada na pesmi, nekako se tu pojavio i ''neki'' producent Miloš Pavlović, koji je trebalo (i na kraju i jeste) da uradi mastering. Ispostavilo se da se radi o čoveku koji je radio kompletan album benda Bioskop i kojeg sam od 2000. pa do pre par meseci bezuspešno pokušavao da nađem kako bismo radili ponovo, a posebno u vreme kad sam radio sa Rowettom", kaže Shomy Woodman.

Muzičar, producent i DJ Shomy Woodman započeo je muzičku karijeru kao gitarista lokalnih smederevskih punk bendova, a 90-ih je bio član benda Bioskop sa kojim je snimio i album Samovoljno slobodne kreacije.

Nakon višegodišnje pauze, na scenu se vratio 2008, da bi se naredne godine udružio sa Robertom Medićem (poznatim kao Laka Ruka), gitaristom sastava Waltz Darling iz Vankuvera, a zatim i sa Rowettom Satchell iz Mančestera, nekadašnjom članicom grupe Happy Mondays, sa kojom je snimio tri pesme.

Preslušajte ispod Kolima u špicu:



Komentari

  • Gravatar for tanja
    tanja (gost) | 10.03.2013. 16.24.48
    Lepo
  • Gravatar for Heavy
    Heavy (gost) | 10.03.2013. 22.48.55
    Shomy rulez!!!! :)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.