Popboks - Fanovi od juče čekaju na Depeche Mode [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.05.2013. 14:50 · 2

Fanovi od juče čekaju na Depeche Mode

Pojedine muzike deonice pesme 'Wrong', hita Depeche Mode, odzvanjale su od Ušća do hotela Jugoslavija danas u podne.

Vlada Živanović

Nije, naravno, engleska grupa započela svoj koncert osam sati ranije već je završavala poslednju tonsku probu uoči večerašnjeg koncerta. Oko dvadesetak najvernijih fanova, koji su još u noći između subote i nedelje okupirali trotoar u Bulevaru Nikole Tesle, ispred ulaza u fan pit, dobili su kao nagradu priliku da na kratko uđu u koncertni prostor i uživo vide Davea Gahana i ekipu kako duže od jednog sata isprobavaju pojedine deonice jedne te iste pesme u cilju podešavanja što boljeg zvuka.

Andrej iz Ukrajine (na slici ispod), koga smo zatekli kako pored dvojice Slovaka drema u hladovini jednog drveta pokraj ulaza u fan pit, pohvalio nam se da je prvi stigao na Ušće i da namerava da zauzme najbolju poziciju ispred bine.

"Veoma mi se svideo Beograd, podseća me na ostale gradove Evropske unije. Ukrajina se trenutno bori za ulazak u Evropsku uniju, ali mislim da vi trenutno imate više šansi po onome što sam video. Beograd mnogo liči na moj grad Kijev po količini zelenila i parkovima. Ovde sam došao juče u 2 sata popodne i od tada čekam da se otvore kapije. Za malu nuždu i toalet odlazim preko puta (kod palate Srbija), tamo ima dosta drveća (smeh)", rekao je Andrej.

Na pitanje kakav koncert očekuje na osnovu onoga što je čuo na tonskoj probi, Andrej je odgovorio:

"Only the best. Neću biti umoran kada počnu Depeche, iako sam ovde već 24 sata... Ništa mi neće biti teško jer je za mene praznik kada oni sviraju. Smeta mi jedino što nisam mogao direktno da dođem iz Kijeva za Beograd, nego sam morao da idem avionom preko Moskve. Na ovoj turneji još uvek nisam slušao Depeche. Na prošloj sam ih slušao svuda u regionu: Kijevu, Moskvi, Sankt Peterburgu, Pragu...

Laci i Petar iz Bratislave, koje smo takođe probudili iz popodnevne dremke, rekli su nam da su na Ušću od 5:30. Depeche su na Delta Machine turneji već gledali u Beču, a na pitanje kakav koncert očekuju u Beogradu kratko su uz osmeh odgovorili: "Isto sranje, samo drugi grad".

Jelena iz Beograda (fotografija iznad) nam se pohvalila da je prvi srpski fan koji je jutros došao na Ušće.

"Došla sam ovde jutros oko šest, ali pošto nije bilo gužve otišla sam malo da odspavam, pa sam se vratila oko 11. Od večerašnjeg koncerta očekujem sve! Gledala sam ih napolju, ali je ovo prvi put da ću ih slušati u svom gradu. Gledala sam ih u Sofiji 2006. a i sada sam bila na promociji albuma. Imam i dalje kartu iz 2009, kada su otkazali nastup na Ušću. Nisam je vratila, sačuvala sam je", zaključila je Jelena.

Kevi je sa još desetak prijatelja iz Sofije takođe od rane zore zauzela mesta ispred ulaza za fan pit.

"Ovde sam stigla u 10 sati, ali je jedan moj prijatelj došao već u 7 da čuva mesta. Slušala sam već Depeche na ovoj turneji u Sofiji i bilo je fantastično. Očekujem da će ovde biti još bolje jer su prvi put Beogradu, pa će verovatno želeti da ostave dobar utisak. Dolazila sam Beograd ranije službeno i veoma mi se dopao. Zato sam odlučila da sada i ovde slušam omiljenu grupu", rekla nam je Kevi (fotografija ispod).

Među fanovima koji su poranili na beogradski koncert Depeche Mode zatekli smo i Doru koja je došla iz Zagreba.

"Slušala sam Depeche na prošloj turneji u Zagrebu, a ovo će mi danas biti prvi koncert na ovoj. Planiram i da ih slušam sledeće nedelje u Zagrebu na Maksimiru. Drugi put u životu sam u Beogradu. Bila sam na 'Danima arhitekture' prošle godine kao student, a sada sam prvi put ovde zbog provoda", zaključila je Dora.



Komentari

  • Gravatar for Andrey
    Andrey (gost) | 21.05.2013. 12.00.15
    Many thanks to your city for this opportunity to see DM
    • Gravatar for Jelena Bajic
      Jelena Bajic (gost) | 22.05.2013. 15.56.02
      Odlican clanak, hvala vam puno @andrey glad you liked the show in Belgrade, see you tomorrow in Zagreb :D
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.