Popboks - Jack White platio dug Masonske lože iz Detriota [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 06.06.2013. 15:48 · 3

Jack White platio dug Masonske lože iz Detriota

Američki muzičar Jack White izvadio je iz svog džepa 142.000 dolara kako bi platio poreski dug Masonske lože Detroita.

US Today piše da se White na ovaj potez odlučio kako bi sačuvao najveći masonski hram na svetu, koji se nalazi u Detroitu, a koji bi zbog neizmirenog poreza najverovatnije bio oduzet toj Masonskoj loži.

Jack White je dug platio kao anonimni donator, a javnosti je njegovo ime u znak zahvalnosti otkrio Roger Sobran, predsednik Masonske asocijacije Detroita.

"Jackova donacija nije mogla doći u boljem trenutku i mi smo mu beskrajno zahvalni na tome. Njegova lojalnost prema ovom istorijskom spomeniku ne može se izraziti rečima", rekao je Sobran, dodajući da će dvoranu Chatedral Theater u znak zahvalnosti preimenovati u Jack White Theater.

Masonski hram u Detroitu izgrađen je 1896. godine. Glavna dvorana u njemu prima 2.000 ljudi, a kompleks poseduje više od 1.000 soba. Američki nacionalni registar istorijskih mesta stavio ga je 1980. na listu objekata čije je rušenje zabranjeno.

Jack White je početkom ove godine izjavio da već ima 20 pesama za novi album.

 



Komentari

  • Gravatar for plasticni
    plasticni (gost) | 06.06.2013. 23.08.57
    Kolko je realno da Nesa Galija uplati neki dinar za Krst iznad Nisa?
    • Gravatar for
      bungleoid | 08.06.2013. 01.18.15
      чим исплати кредит за зубарске услуге...
  • Gravatar for Belzebub
    Belzebub (gost) | 07.06.2013. 13.41.22
    Return on Investment
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.