Popboks - Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 13.08.2013. 06:54

Bad Copy i Kevin Saunderson 30. avgusta na festivalu Planet Rock u Novom Sadu

Novi Sad je od ove godine bogatiji za novi festival – Planet Rock, interdisciplinarni festival koji kako navode organizatori "teži da objedini više segmenta alternativne kulture: Skejtere/Bajkere, Klabere, Rokere, Street Art i Film".

Muzičko - filmski festival Planet Rock nastao je u saradnji festivala Cinema City i organizacije HNS Creative.

"Vizija ovog projekta jeste da kroz originalnu filmsku i muzičku platformu generiše okvir za pozicioniranje Novog Sada kao novog, kreativnog i zabavnog centra koji podstiče alternativne i napredne stvaraoce. Planet Rock okrenut je lokalnoj zajednici s ciljem da skrene pažnju na kvalitetne prostore i sadržaje koje nudi jedna od najatraktivnijih novosadskih gradskih zona u regionu. U opštoj estradizaciji našeg društva urbane subkulture našle su svoje mesto u Kineskoj četvrti. Nekada industrijska zona s brojnim halama i fabrikama danas je mesto na kome se nalaze najbolji alternativni klubovi u Novom Sadu: Fabrika, Route 66, Compressor, Quarter. Upravo neki od ovih klubova, zajedno sa Skejt Parkom i bioskopom na otvorenom koji će biti pozicioniran u centru dešavanja festivala čine bine' Planet Rocka", dodaje se u najavi.

Glavne zvezde prvog Planet Rock festivala biće jedan od pionira Detroit tehna, Kevin Saunderson i beogradska hip hop grupa Bad Copy.

Od ranih popodnevnih časova poslednjeg avgustovskog dana u okviru skejt parka nadmetaće se neki od najboljih skejtera i bajkera regiona. Učesnici i publika će uživati u ekstremnoj vožnji i muzici uz nezaobilazne MC-jeve.

U večernjim časovima započeće filmski maraton u Open – air bioskopu sastavljen od savremenih klasika u čijem fokusu su muzika, street-life i umetnost. Cinema City Stage, bioskop na otvorenom, prikazaće filmove The Chemical Brothers: Don’t Think savršen audiovizualni zapis sa nastupa sjajnih Kemikalsa i film Doin' it in the park: Pick-up Basketball, NYC dokumentarac o street basket kulturi i fenomenu koji okuplja milione ljudi na celoj planeti sa fokusom na epicentar u Njujorku.

"Prvo izdanje Planet Rock Festivala ima za cilj da nagovesti potencial jedne urbane gradske zone i postavi temelj za tradicionalni festival koji će označavati kraj leta", kažu organizatori.

Promotivna cena ulaznica počinje u sredu, 14. avgusta tačno u podne i iznosiće 490 dinara, a samo najbrži će imati priliku da dođu do njih po ovoj ceni. Pretprodajna cena iznosiće 690 dinara, dok će ulaznice na dan biti skuplje i iznositi 990 dinara. Svi koji žele da kupe ulaznice, moći će da dođu do njih online, putem sajta www.gigstix.com. Takođe, ulaznice će biti dostupne u Novom Sadu, na GigsTix prodajnim mestima - Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60).

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.