Popboks - MULTIETNIČKA ATRAKCIJA NA LETNJOJ ŠIKARI - Atrakcija na vodi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 20.06.2008. 15:41 · 2

MULTIETNIČKA ATRAKCIJA NA LETNJOJ ŠIKARI

Atrakcija na vodi

Ko je sinoć izgubio kladeći se na Portugal, mogao je ponešto da povrati u “kineskoj tomboli” na beogradskom splavu Letnja Šikara, a usput i ostane na svirci

Adrijan Čolaković

Mesto: Letnja Šikara, Beograd
Vreme: Četvrtak, 19. jun 2008.
Organizacija: Popboks

Mesto gde se poslednji metri Save gube u šikaricama moćnog Dunava bilo je sinoć poprište koncerta beogradskog benda Multietnička Atrakcija, kog čine bubnjar i pevač Osman Ahmed i basista Demir Ahmetovic. Nastup je bio više od puke rano-letnje ponoćne svirke, i još jednom je potvrđeno da “atrakcija” u njihovom imenu nikako ne stoji slučajno.

MULTIETNIČKA ATRAKCIJA NA LETNJOJ ŠIKARI

U najavljivanoj misterioznoj “Kineskoj tomoboli” podeljeno je 52 broja "antipod magazina Manblack", u kom su posetioci kroz slikarske i peničke minijature mogli dodatno da se upoznaju sa poetikom Multietničke Atrakcije.

U svakom primerku se nalazila jedna karta iz špila sa fotografijama obnaženih žena. Nagrada, neobična sprava za hvatanje komaraca, pripala je srećnom nalazaču džokera.

I tokom svirke, članovi benda animiraju publiku. Treba biti prilično kreativan, maštovit ili pak drzak da bi se "opravdala" svedenost na ono što se konvencionalno zove ritam sekcija.

Osmanov energični recitatorsko-pevačko-udarački tempo sjajno je pratio i dopunjavao hladnokrvni basista Demir. Idealna Jin-Jang kombinacija, sa dobrim osećajem kad treba pojačati a kad stati.

Povremena “praznina” u zvuku vešto je nadomeštena Osmanovom interakcijom sa publikom. Kroz autorske numere, stalne provokacije i Monotoniju Pekinške Patke, nastup je zvučao onako kako bi i trebalo da zvuči mlad bend koji obećava. Kratko, jasno i… zabavno. A to je pubilka otvoreno i verifikovala.

MULIETNIČKA ATRAKCIJA NA LETNJOJ ŠIKARI

Britkoj Osmanovoj i Demirovoj oštrici dobro bi došlo malo patine. Ukoliko budu uporni, možemo se nadati još boljim koncertima Miltietničke Atrakcije. I to vikendom, u potrazi za kartom viška...

Galerija fotografija



Komentari

  • Gravatar for headache
    headache (gost) | 21.06.2008. 10.05.47
    oprostite, možete li mi pojasniti zašto mladi bend koji obećava treba da zvuči "Kratko, jasno i… zabavno"
  • Gravatar for pop
    pop (gost) | 21.06.2008. 22.18.06
    cuti...to je multietnicka atrakcija...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji