Popboks - PUSSYCAT DOLLS U BEOGRADSKOJ ARENI - Seksi, ali uvek sa stilom! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 26.02.2009. 16:30 · 6

PUSSYCAT DOLLS U BEOGRADSKOJ ARENI

Seksi, ali uvek sa stilom!

Sinoćnji koncert američke plesne atrakcije privukao je oko 8.000 euforične publike, mahom tinejdžerskog uzrasta

Zoran Janković

Mesto: Beogradska arena
Vreme: Sreda, 25. februar 2009.
Organizacija: Sky Music

Pussycat Dolls (trenutno u postavi: Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt, Jessica Sutta i Melody Thornton) su sinoć napravile prvoklasnu zabavu. Bio je to nastup sa čvrstom i dinamičkom dramaturgijom koja ističe izvođačko umeće. Naravno, u okvirima izraza koje su odabrale – trivijalnog plesnog popa (uslovno rečeno) R&B usmerenja.

PUSSYCAT DOLLS U BEOGRADSKOJ ARENI

Nastup je otpočeo sa Takin’ Over the World, tokom koje su devojke potencirale da im je ovo poslednji nastupna ovoj turneji. Nastavilo se udarnički sa I Don’t Need a Man, poletnom pesmom, ali i opštim mestom u repertoaru prekoatlantskih devojačkih grupa.

Na set listi nije bilo slabijih karika sa oba dosadašnjia izdanja ( PCD i Doll Domination). Tuklo se samo iz teške artiljerije – Beep, Elevator, Hate This Part, Buttons, Wait a Minute, da bi nakon Love the Way You Love Me (tokom koje smo saznali da predvodnici Nicole nikad nije dosta ljubavi) usledio venac solo-predstavljanja ostaluih lutkica sa pesmama pridodatim na proširenom izdanju drugog albuma.

Bina je bila u obliku dva stepeništa ukrašena neonima sa pokretnom platformom koja spušta i vraća lutkice na scenu, te je pokretljivost i agilnost izvođačica (i plesača) mogla da dođe punog izražaja. A tu je i dosta pirotehnike i uspelih i primerenih video-instalacija.

PUSSYCAT DOLLS U BEOGRADSKOJ ARENI

Gazdarica Nicole se vraća da bi nam otpevala Hush Hush, posvećenu svima u sali koji veruju u anđele, a u koju je udenut i fragment I Will Survive, te malo eurodisco grmljavine. Nakon Whatcha Think About i Magic sledi predah u kom se podsećamo predistorije Pussycat Dolls, što uz malo mahnitog swinga i zanimljivih koreo-scenografskih rešenja u pamet vraća burlesku i Gypsy Lee Rose kao očigledno veliko nadahnuće za PCD.

Na to se nadovezuje najsvežiji hit Bottle Pop gde se mesta nađe i za predstavljanje nesumnjivo virtuoznih plesača. Na binu dolazi pojačanje – četiri maloletnice iz publike od kojih se očekuje da ponove plesne pokrete lutkica, što u pitanje dovede obećanje Lady Nicole iz naslova ovog teksta. Posle Halo i Stickwitu vreme je za završetak oficijelnog dela publike, sledi bujica zahvalnica („najlepšim licama u publici koje su videle tokom turneje), grljenja, obećanja, šlihtanja (u jednom trenutku prve redove partera prelije snop svetlosti  u bojama srpske zastave), malo priučenog srpskog jezika.

PUSSYCAT DOLLS U BEOGRADSKOJ ARENI

I dezert na kraju – obavezna Don’t Cha i nešto friškija When I Grow Up o slastima i tegobama slave. Nastup je trajao 94 minuta, ali sasvim dovoljno da i najveća zakerala primete zabavljačku veštinu,  na desetu decimalu precizno izvođenje, koreografsku odvažnost i fizičku spremnost od kojih zastaje dah, te zaraznost predočenih hitova.

Puna kapa, a više nego dovoljno za izraze ushićenosti i sreće na licima onih kojima se PCD prvenstveno i obraćaju. Uostalom, PCD su bile dovoljno dobre za Johnnyja Deppa u čijem su klubu pekle zanat. A Depp je, to svi znamo, prijatelj srpskog naroda. Obrni-okreni, opet stigosmo do Mokre Gore.

 



Komentari

  • Gravatar for Tina
    Tina (gost) | 26.02.2009. 15.46.53
    Veličanstven koncert. Za nezaborav.
  • Gravatar for ..
    .. (gost) | 26.02.2009. 17.21.17
    hihi seksi :)
  • Gravatar for najbolji cert
    najbolji cert (gost) | 26.02.2009. 20.00.55
    od proslogodisnjih dirtbombsa!
  • Gravatar for naslov i fotografije su u kontrastu
    naslov i fotografije su u kontrastu (gost) | 26.02.2009. 21.20.13
    a
  • Gravatar for Mace-Lutkice
    Mace-Lutkice (gost) | 28.02.2009. 07.40.21
    Problem koji trenutno imamo je vezan za mačke koje neki stanari hrane u zgradi po spratovima, neki neposredno ispred zgrade. Uglavnom, navikli su ih pa mačke konstantno ulaze u zgradu. Naizgled to je kućna idila, ali ustvari mačke uriniraju po celoj zgradi, raznose hranu koju im ostavljaju pojedini stanari ili cepaju kese sa đubretom koje zateknu ispred stanova. Da bi to sprečili molim Vas da: - Ne hranite mačke u zgradi niti neposredno blizu zgrade - Ne ostavljate kese sa đubretom ispred stanova - Svoje mačke držite u svom stanu kao kućne ljubimce - Isterate mačke iz zgrade ako na njih naiđete Svaki konstruktivan predlog je dobrodošao
  • Gravatar for sara
    sara (gost) | 09.04.2009. 11.10.27
    cool ste i jako vas volim snimite jednu cool pjesmu da ponovo ludujem.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji