Popboks - KLAXONS DJ’S U KLUBU PLASTIC - Give it up for DJ Milky Meat and DJ Stinky Ox! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.10.2010. 10:46 · 10

KLAXONS DJ’S U KLUBU PLASTIC

Give it up for DJ Milky Meat and DJ Stinky Ox!

Beogradski klabing već godinama živi na aparatima za održavanje života. Sinoć je, makar na dva sata, dobio injekciju adrenalina pravo u srce

Aleksandra Milenković

Mesto: Plastic, Beograd
Vreme: Petak, 29. oktobar 2010.
 

Svi koji su svoju mladost proveli u klubu preko puta Botaničke bašte, znaju da to odavno nije mesto u koje se zalazi. Sada je tamo crveni tepih i neki drugi „fini“ svet, te je bilo vrlo iznenađujuće da je ovaj događaj baš tamo održan. A to se pokazalo kao potpuni promašaj. Preko hiljadu prodatih karata, a svega pet procenata ljudi koji su znali ko su momci za dj pultom. Okretavši se oko sebe, prvo sam se pitala kako su ovi ljudi  mogli da zalutaju baš ovo veče ovde, a onda mi je postalo jasno da sam ja zalutala na njihovu teritoriju. Jedan mladić ne samo da me je pitao „ko su ovi?“, već i „da li su oni inače rezidenti kluba“.

Pravi rezidenti su „zagrevali“ atmosferu anemičnim houseom koji nikako nije bio odgovarajući prelaz za Jamiea i Jamesa koji su se pojavili negde nakon pola dva. Zdušno su ih pozdravili prvi redovi pravih fanova, kao i mnogobrojne devojke koje su htele... pa nešto su već htele, a to nije bilo da uživaju u retkoj prilici koja nam se pružila – da se makar na par sati osetimo kao stanovnici svetske metropole u kojima su ovakvi događaji uobičajeni.

Polovina Klaxonsa se popela na binu skromno: Jamie, koji je malo zevao na početku, u kariranoj košulji dostojonoj kanadskog drvoseče i James u majici Metallice koji se prvi prihvatio miksete. Na samom početku je usledio hit Yeah Yeah Yeahsa – Heads will roll, što je samo bio odličan uvod u ostatak njihovog seta. Ko je preslušao A bugged out mix by Klaxons (delo visokog Reynoldsa), znao je otprilike šta da očekuje, mada su sinoć očekivanja bila premašena. Veći deo posla je odradio James, dok je Jamie nehajno izvadio par diskova iz jakne i povremeno se ubacivao. Možda mu je više prijalo da ispija šotove, zeza se i brani od ženskih bića koje su opsedale podijum mislivši da je ok da se ponašaju kao da je u Plastic došao David Guetta – veliki transfer neprijatnosti za sve u prvim redovima.

Momci su bili prijatno iznenađeni pozitivnom atmosferom koja je izbijala is prvih redova i videlo se da i oni uživaju. Slikali su publiku i konstantno imali osmeh na licu. U jednom trenutku Jamie se prihvatio i mikrofona te svog ortaka iz benda više puta najavio kao Dj Milky Meata, a on je predstavljen publici kao Dj Stinky Ox. Pored pregršt dobre muzike dobili smo i dva Klaxons remiksa : Gravity’s Rainbow i, za kraj, naravno, It’s not over yet u izvornoj Grace verziji.

Atmosfera nije pala ni jednog trenutka i dva sata su brzo proletela. Momci su pružili puno dobre muzike i pozitivne energije, koju su jedino narušavale „plesačice“ koje su nam zaklanjale pogled, ali, moguće da im niko nije rekao da su imale slobodno veče.

Nakon što su se zahvalili Beogradu, grupica fanova je otpevala refren pesme Echoes, sa nihovog poslednjeg albuma, na šta su naši gosti odreagovali osmehom.

Nakon nastupa, momci su ispoštovali sve fanove (uglavnom ženske), slikali se i nehajno sedeli za separeom čekajući vozača da ih odveze na aerodrom. Bili su pristupačni i veseli, a sigurno su se dobro zabavili kao i mi.

Nemoguće je detaljnije prepričati set, sve je to ostalo u izmaglici neverovatno dobrog provoda od sinoć, kao i potpune neverice da, barem za neke od nas, dve svetske zvezde stoje tu, na metar od nas i ponašaju se kao ortaci iz kraja na nekoj kućnoj žurci.

U svakom slučaju, hvala onome ko se setio i uspeo da ih dovede, ali preporuka za sledeći put – dovedite ih u neki primereniji prostor, gde će već doći oni koji to zaista žele i znaju da cene.

Peace out za Jamiea i Jamesa - hvala na najboljoj žurci godine. Ostaje nam samo da izbegavamo u širokom krugu mnogobrojne beogradske klubove, čekajući da nas ponovo zadesi luda sreća i provod kojem smo sinoć prisustvovali.
 



Komentari

  • Gravatar for flip
    flip (gost) | 31.10.2010. 18.56.26
    da, najbolje je da svi izbegavamo mnogobrojne beogradske klubove i otkačimo te aparate koji održavaju scenu. iskreno se nadam da će guetta sledeće godine opet doći u arenu.
  • Gravatar for ...
    ... (gost) | 31.10.2010. 21.32.45
    indie hejterka protiv bg klabera. ma beskrajno zanimljivo, neobicno i neocekivano.
  • Gravatar for fuxons
    fuxons (gost) | 01.11.2010. 13.28.22
    samo me interesuje ko pored 'plastica' moze da plati takve dj timove...
  • Gravatar for komsa
    komsa (gost) | 01.11.2010. 17.48.30
    A ko je najpoznatiji izvodjac tog "anemicnog hausa". Jel to neki sada in zvuk, ako jeste ne smem da propustim...
  • Gravatar for david geto
    david geto (gost) | 02.11.2010. 11.34.14
    dobro je, tj. bolje :) konacno pustanje matrica nije okvalifikovano kao sviranje
  • Gravatar for dj
    dj (gost) | 02.11.2010. 13.29.16
    Foliranje za folirante. Foliranti jedva cekaju da im neki poznati foliranti pustaju tudju muziku pa da mogu da puknu sto vise para kako bi slusali ono sto i moja baba moze da im pusta za 200 grama kafe, a da posle mogu da se foliraju kako su se super proveli i kako su im ovi foliranti priredili "fenomenalan set". Za to vreme prave legende kao sto su Killing Joke, DAF i mnogi drugi sviraju u susednim nam drzavama.
  • Gravatar for nikola
    nikola (gost) | 04.11.2010. 14.34.32
    plesačice su super, šta fali plesačicama.
  • Gravatar for auh
    auh (gost) | 04.11.2010. 15.03.39
    verovatno najgrozniji tekst u ovoj rubrici evr.
  • Gravatar for hm
    hm (gost) | 05.11.2010. 12.12.22
    tekst je zaista uzasan. nezrelo srocen. iako vecinom tacno.
  • Gravatar for Mislilac
    Mislilac (gost) | 08.11.2010. 11.41.54
    Ovom sajtu je preko potrebno osveženje i ne bih želeo da Aleksandra ove komentare shvati kao poruku da više ne piše. Raduje me kada vidim svako novo ime i čini mi se da je ona manje-više OK. Ali ovaj konkretan tekst je jako neprijatno čitati.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji