Popboks - RADOSLAV RALE MILENKOVIĆ - Negativac koji ume da nasmeje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Intervju · 03.07.2012. 17:18 · 2

RADOSLAV RALE MILENKOVIĆ

Negativac koji ume da nasmeje

Na platnu i ekranu (uglavnom) negativac koji vas nasmeje, privatno veoma prijatan sagovornik, Radoslav Rale Milenković priča je za Popboks u Sopotu uoči otvaranja 41. Sofesta koji je započeo projekcijom crne komedije Miroslava Momčilovića Smrt čoveka na Balkanu gde ima značajnu rolu (Vesko), najvažniju posle noseće uloge Emira Hadžihafizbegovića

Milan Ćunković

Radoslav Rale Milenković - jedan od onih glumaca koje možda ne znate „na prvu loptu“ po imenu ali su likom itekako dobro znani. Ratko iz Roda čija se specifično izgovorena replika „Beograđani“ uz već neku prigodnu psovku brzo usidrila među legendarne.

Popularni Rale je, shodno tome, posle projekcije izmamio, uz osmehe, snažan aplauz a dobro raspoloženje nije skrivao ni dok je, dva sata ranije, iščekivao da u oldtajmeru, zajedno sa ostatkom ekipe, dođe do zelenog tepiha. Za Popboks je podelio utiske o svojoj novoj ulozi u filmu Smrt čoveka na Balkanu...

Došao sam večeras da bih prvi put pogledao film. Dok se radi, ne gledam kadrove koje snimam osim ako to ne zahteva reditelj. Ono što sam siguran je da je u pitanju izuzetno zanimljiv scenario i posebna dramaturška struktura i vizura. Film je i eksperimentalan budući da se radi o jednom kadru u 80 minuta. Realno vreme i jedan prostor, sigurno će to biti izazovno i zanimljivo i za publiku. Što se tiče samog rada – bilo je vrlo zahtevno i teško sa jedne strane, ali i veoma radosno i inspirativno s obzirom da je kamera bila statična svih osam dana dok smo snimali. Tri nedelje smo probali i to mislim da je jako važno i da se u filmu vidi – i kad je u pitanju glumački rezultat i što se tiče otezanja scenarija i u rediteljskom radu sa nama. To vreme je i nama dalo mogućnost da odglumimo scene koje u kontinuitetu traju po 10, 12 minuta što je, inače, vrlo retko.

Glumačka ekipa je jedna od najupečatljivijih na Sofestu – pored Emira i vas, tu su i Mirjana Karanović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Milica Mihajlović, Branislav Trifunović, Nikola Kojo, Ljubormir Bandović, Nikola Đuričko, Bojan Žirović, Miloš Samolov...

Mislim da je to zasluga scenarija i, uopšte, Miće Momčilovića koji je uspeo sve da nas okupi oko jedne ideje. Film je rađen bez para, svi smo bili deoničari. Sad sam sva imena pročitao na jednom plakatu - stvarno fantastična ekipa i to od onih koji su sat i petnaest minuta u filmu do naših najvećih glumaca koji imaju po minut, dva. To je dokaz koliko su želeli da budu deo ovoga i tako nešto uliva nadu da će i publika to da prepozna.

Utisci o Sofestu?

Prvi put sam ovde. Radujem se jer je lepo, živopisno – onako, baš za festival. Oseća se takva atmosfera, vidim da se okupilo i dosta sveta.

Šta je još osim Smrti čoveka na Balkanu aktuelno kod Vas?

Pripremam se za veliku seriju Ravna gora sa Radošem Bajićem gde imam izuzetnu, prelepu ulogu. Čekam da izađe film Let Jelene Bajić koji smo radili prošlog leta kao i serija Jagodići koju smo snimali jesenas. Ima još nekih filmova oko kojih se dogovaramo, ali... Ne može vlada da se napravi a kamoli film (smeh). Mi smo, međutim, motivisaniji od ovih što sastavljaju vladu pa ćemo napraviti nešto.
 



Komentari

  • Gravatar for tuzni_vetar
    tuzni_vetar (gost) | 04.07.2012. 04.16.16
    "Pa gde ste Beograđani..."
  • Gravatar for brko
    brko (gost) | 28.07.2012. 21.36.08
    mamicu..
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.