Popboks - JEFF, WHO LIVES AT HOME – Jay Duplass, Mark Duplass - Znaci za nigde [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 27.08.2012. 14:22

JEFF, WHO LIVES AT HOME – Jay Duplass, Mark Duplass

Znaci za nigde

Umereno zabavno, klasično Duplassovski

Sofija Vuković

Ocena:
6


6/10

Originalni naziv: Jeff, Who Lives at Home
Scenario: Jay Duplass, Mark Duplass
Uloge: Jason Segel, Ed Helms, Judy Greer, Rae Dawn Chong, Susan Sarandon 
Žanr: 
Komedija/Drama
Trajanje:
83 min
Proizvodnja:
SAD, 2011.

 

Svojim najnovijim filmom braća Duplass ponovo rade ono što najviše vole, to jest prikazuju nam ljude koji se u životu nisu baš najbolje snašli, ali pod reflektorom punim saosećanja. Jeff (Segel) živi u podrumu svoje majke (Sarandon) i pod uticajem filma Znaci veruje da mu je svemir namenio neku višu svrhu, mada nije sposoban ni roletnu da zalepi. S druge strane, njegov brat Pat (Helms) spolja deluje prilično uspešno, ima dobar posao, ženu i sve što ukazuje na etabliranost, ali je svime time suštinski nezadovoljan, usled čega mu se i brak raspada. Njih dvojica se sa životnim izazovima bore na potpuno različite, ali podjednako pogrešne načine, i film prati obojicu, svakog na svom suludom zadatku, koji se povremeno prepliću.

Ako ste gledali neke njihove ranije filmove, već ste navikli da su im ženski likovi uvek znatno ostvareniji, do idealizacije. Ni ovaj nije izuzetak, imamo majku koja je očito sposobna, inteligentna žena duboko razočarana sopstvenim podmlatkom (što i sama kaže) i u čiji učmali život zrak sunca unosi postojanje anonimnog obožavaoca s posla, i Patovu suprugu Lindu (Greer) za koju se pitamo kako ju je on uopšte osvojio i zašto je i dalje sa njim. Kroz čudan sticaj okolnosti u kome svako juri svoj cilj, ovo četvoro će se ponovo povezati i steći novo poštovanje jedni prema drugima i revidirati svoje životne poglede. 

„Proveo sam ceo život tražeći svoju svrhu, a onda, kada sam shvatio šta je, video sam da nije ništa posebno“, kaže Jeff. Takav je i ovaj film. Nemojte očekivati salve smeha niti neko posebno prosvetljenje, ali scenario je umereno zabavan a glumci veoma dobri, tako da ako volite ranije filmove ovih autora i mumblecore uopšte, i ovo ostvarenje će vam biti prijemčivo. 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi