Popboks - TATIN SIN – Sean Anders - Popravni za heroja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 30.08.2012. 10:55

TATIN SIN – Sean Anders

Popravni za heroja

Rekonstrukcija je uspela u dovoljnoj meri – Tatin sin predstavlja uspeo tranzicioni projekat, sugerišući bolje dane, a istovremeno zadržavajući lako uočljivu vezu sa poznatom i potvrđenom autorskom poetikom Sandlera kao jednog od nepobitno najznačajnijih komičara filmske sadašnjice

Zoran Janković

Ocena:
6


6/10

Originalni naziv: That's My Boy
Scenario: David Caspe
Uloge: Adam Sandler, Andy Samberg, Leighton Meester, Vanilla Ice, James Caan, Milo Ventimiglia
Žanr:
Komedija
Trajanje: 116 min
Proizvodnja:
SAD, 2012.

 

Kad se kuća zaljulja, kada popuste temelji voljenog doma delati se mora; uz to, poželjno je krenuti od ključnih stavki. Stari nauk kojeg je, srećom po mnoge mu, reklo bi se, manje-više bespogovorne poklonike, bio svestan i Adam Sandler kada se u okviru njegove nezaustavljive filmske radionice Happy Madison pristupilo realizaciji Tatinog sina. Sandler je Sandler, u svojim lošijim izdanjima počesto i kočničar izraženijeg uspeha filmova u kojima je glavna zvezda i koji su, uostalom, i skrojeni baš po njegovoj meri i njegovom ukusu, zato ne čudi da se u rekonstrukciji krenulo od sveže krvi na drugim važnim pozicijama – u igru su uvedeni novi scenarista i novi reditelj.

Ovo ostvarenje u dobroj meri jeste ziheraški blef, ali blef koji je ipak (i mimo neuspeha na bioskopskim blagajnama Amerike) dovoljno uspeo. Sandler je ljubiteljima starozavetnog Sandlera isporučio film koji drži vodu i nudi rečite razloge za zadovoljstvo, ali je o istom trošku odškrnuo i vrata ka svežijem izrazu koji bi mogao da bude podrobnije da bude istražen u ostvarenjima koja tek slede.

Ovako priča o neodgovornom ocu i njegovom otuđenom, a ekstremno uprizorenom sinu pruža dovoljno šarma, gross-out preterivanja je na pretek, film počinje bravuroznim segmentom koji će ostati za poduži nezaborav, podosta je posprdnih osvrta na spokojnije osamdesete, film je dupke pun sjajnih epizodista i zgodnih detalja, jedan deo filma uspela je replika humora i izraza Mamurluka u Las Vegasu i Projekta X... A sve to, kada se podvuče crta, a stavi na tas nasuprot preambicioznoj minutaži i Sandlerovom glumačkom manirizmu, ostavlja preovlađujuće povoljan utisak o Tatinom sinu kao celini.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi