Popboks - HOTEL TRANSILVANIJA – Genndy Tartakovsky - Strava za malu decu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 16.10.2012. 11:59

HOTEL TRANSILVANIJA – Genndy Tartakovsky

Strava za malu decu

Čuveni američki praznik Noć veštica se sve više približava, pa su u tu čast u najnovijem animiranom ostvarenju  Hotel Transilvanija pomešani humor i horor. Vampiri, vukodlaci i ostala čudovišta su se našli na okupu, ali ovoga puta sa namerom da izmame osmeh, ne vrisak

Đorđe Bajić

Ocena:
6


6/10

Originalni naziv: Hotel Transylvania
Scenario:  Peter Baynham, Robert Smigel
Glasovi: Adam Sandler, Kevin James, Selena Gomez, Andy Samberg
Žanr: Animirana horor-komedija
Trajanje: 91 min
Proizvodnja: SAD, 2012.

 

Animirane horor-komedije po pravilu ne prolaze baš trijumfalno na blagajnama. Hotel Transilvanija je uspeo da prekine ovo prokletstvo: film je za tri nedelje prikazivanja inkasirao preko 100 miliona dolara na domaćem terenu, dok ukupna zarada u svetu već premašuje 150 miliona. Znači, imamo hit. 
Reditelj Genndy Tartakovsky stekao je iskustvo radeći na poznatim animiranim TV serijalima kao što su Deksterova laboratorija, Ratovi zvezda: Ratovi klonova ili Samuraj Džek. Svoj deo posla je odradio korektno, ali, ipak, glavna zvezda filma je svakako producent/pozajmljivač glasa Adam Sandler. Ovom nekada nezaustavljivom američkom komičaru karijera u poslednje vreme ne ide baš sjajno, pa je za njega uspeh Hotela Transilvanija tim veći i značajniji.
 
Hotel Transilvanija je šaren i kvalitetno animiran film, dinamičan je i retko kada dosadan. Sandler je sjajan kao Dracula, a odlično mu parira mlađana Selena Gomez koja pozajmljuje glas buntovnoj grofovoj kćerci. Film je neosporno izuzetno simpatičan i dopadljiv, ali humor, ako imate više od sedam godina, ne funkcioniše baš uvek. U poseti ovom hotelu će, ipak, uživati najviše oni najmlađi – starije će najverovatnije odbiti rutinski scenario lišen svih iznenađenja. 


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi