Popboks - Šest Oskara za The Hurt Locker [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 08.03.2010. 12:35 · 6

Šest Oskara za The Hurt Locker

Na sinoć održanoj dodeli Oskara, trijumfovao je film The Hurt Locker, Kathryn Bigelow koji je nagrađen sa šest Oskara, između ostalog, za najbolju režiju i najbolji film.

Kathryn Bigelow je prva žena koja je dobila Oskara za režiju u istoriji dodele ove nagrade, a njen film najniskobudžetnije ostvarenje koje je nagrađeno Oskarom za najbolji film.

Na sinoć održanoj dodeli Oskara, trijumfovao je film The Hurt Locker, Kathryn Bigelow koji je nagrađen sa šest Oskara, između ostalog, za najbolju režiju i najbolji film.

Kathryn Bigelow je prva žena koja je dobila Oskara za režiju u istoriji dodele ove nagrade, a njen film najniskobudžetnije ostvarenje koje je nagrađeno Oskarom za najbolji film.

“Ovo je trenutak koji se pamti”, izjavila je Bigelow koja je peta žena nominovana za najbolju režiju u istoriji dodele Oskara.

The Hurt Locker je nagrađen i Oskarom za najbolji originalni scenario (Mark Boal), a Kathryn Bigelow mu se zahvalila rečina: “Sada ne bih stajala ovde, da on nije rizikovao svoj život za reči koje su se potom našle na papiru”.

Oskara za najbolju mušku ulogu dobio je Jeff Bridges (Crazy Heart), dok je Sandra Bullock nagrađena za najbolju glavnu žensku ulogu (The Blind Side).

“Hvala vam, mama i tata, što ste me stvorili za ovako divnu profesiju. Ovo je čast za njih, koliko i za mene”, izjavio je 60-ogodišnji Bridges kome je ovo peta nominacija za najprestižniju filmsku nagradu.

Sandra Bullock je, u zahvalnici, pomenula svoje konkurentkinje, britansku debitantkinju Carey Mulligan, Helen Mirren i Meryl Streep, posvetivši svoju nagradu “svim majkama koje brinu o svojoj deci”.

Za najbolje sporedne uloge nagrađeni su Christoph Waltz (Prokletnici) i Mo'Nique (Precious).

“Želim da zahvalim Akademiji što su pokazali da imaju smisla za talente, a ne samo za politiku”, rekla je dobitnica Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

Film Precious nagrađen je Oskarom za najbolju adaptaciju koju je primio scenarista Geoffrey Fletcher.

Cameronov blokbaster Avatar osvojio je Oskare za kameru i vizuelne efekte.

Argentinsko ostvarenje The Secret In Their Eyes nagrađeno je Oskarom za najbolji film van engleskog govornog područja, potukavši francuskog Proroka i kanskog pobednika Belu traku.

Za najbolji animirani film proglašen je Do neba koji je bio nominovan i za najbolji film u protekloj godini.

Ovaj film nagrađen je i Oskarom za najbolju filmsku muziku koji je primio Michael Giacchino.

Ceremoniju su vodili Steve Martin i Alec Baldwin.



Komentari

  • Gravatar for 'zelim samo da pozelim...
    'zelim samo da pozelim... (gost) | 08.03.2010. 12.11.44
    ...nasim vojnicima srecan put kuci,jer oni nas brane bilo da su u Afganistanu ili Iraku'...rece rediteljica jednog od najprecenjenijih filmova prosle godine!!!
  • Gravatar for mali pera
    mali pera (gost) | 08.03.2010. 12.53.23
    kakva prevara
  • Gravatar for dusans
    dusans (gost) | 08.03.2010. 13.45.03
    ma daj...precenjeno do bola. dosadno do koske.bolje da su na isti način favorizovali "the messenger"...pravo lice Amerike.
  • Gravatar for srki
    srki (gost) | 08.03.2010. 15.13.02
    Po mom misljenju Prorok i Bela traka su daleko bolji filmovi od El secreto de sus ojos koji je osvojio Oskara, ali daleko od toga da se radi o losem filmu.
  • Gravatar for ulicni hodac
    ulicni hodac (gost) | 08.03.2010. 16.09.04
    holivud je odavno propao a hurt lockera se niko nece sjecati za nekoliko godina
  • Gravatar for Рале
    Рале (gost) | 08.03.2010. 18.55.58
    А у категорији кратког анимираног победила Логорама! За то сам сигуран да је заслужено!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.