Popboks - Prijava zbog piratizovanja Turneje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 13.11.2008. 10:20 · 4

Prijava zbog piratizovanja Turneje

Protiv Ivana Jelića iz Beograda podneta je krivična prijava jer je na sajt RapidSerbia postavio kopiju Turneje Gorana Markovića, a uz prijavu će biti priveden istražnom sudiji.

Policija je saopštila da je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela je prijavu protiv Jelića (21) zbog "neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela".

Protiv Ivana Jelića iz Beograda podneta je krivična prijava jer je na sajt RapidSerbia postavio kopiju Turneje Gorana Markovića, a uz prijavu će biti priveden istražnom sudiji.

Policija je saopštila da je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela je prijavu protiv Jelića (21) zbog "neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela".

"Osumnjičeni je bez odobrenja nosilaca autorskih prava, scenariste i reditelja Gorana Markovića i producenta Svetozara Cvetkovića, umnoženu kopiju Turneje postavio na sajt www.rapidserbia.com i na taj način omogućio korisnicima ovog sajta da neovlašćeno preuzmu kopiju filma.“

U Jelićevoj ponudi bili su i filmovi Čitulja za Eskobara, Četvrti čovek i Hadersfild, te serije Vratiće se rode, Moj rođak sa sela, Selo gori, a baba se češlja, Bila jednom jedna zemlja, Mješoviti brak, Neki novi klinci, Gorki plodovi i Bela lađa.



Komentari

  • Gravatar for dex
    dex (gost) | 13.11.2008. 11.24.33
    borba protiv piraterije nije vise u fazonu, masa bendova daje besplatno albume. filmska produkcija se jos uvek batrga, jer je to najbolji nacin za pranje para, ali ne verujem da ce jos dugo izdrzati. ovaj film je drzava finansijski pomogla, naravno od para poreskih obveznika, i sad ja kao potencijalni konzument se pitam zasto bi ja povecavao Goranu Markovicu i producentima cifru na privatnom racunu, ako je drzava vec dala pare.
  • Gravatar for @ dex
    @ dex (gost) | 13.11.2008. 12.02.00
    apsolutno se slazem sa tobom! sta god drugi mislili, borba protiv piraterije je skroz passe i sve polako prelazi na internet...kod nas sve kasni pa cak i dusebriznici tzv. borci protiv piraterije!
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 13.11.2008. 12.31.28
    a otkud ti znas ko je kome tu dao pare i ko zaradjuje od filma ukoliko zarada od istog premasi ulozeni kapital?
  • Gravatar for Zoran Stojanovic
    Zoran Stojanovic (gost) | 22.02.2009. 09.35.30
    Ma covek je nas covek lik. UZ TEBE SMO IVANE JELICU. Ko shisha ove misheve sto podnose tuzbe protiv tebe....
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.