Popboks - Divljan svira gej narodnjak [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 02.03.2009. 10:36 · 5

Divljan svira gej narodnjak

Vlada Divljan pred koncert sa svojom Nevladinom organizacijom 8. marta u Domu omladine otkriva da na svom repertoaru ima jednu još neobjavljenu pesmu koju opisuje kao "gej narodnjak".

"Red je i da ljubitelji narodne muzike, a istovremeno ljubitelji istog pola, dobiju svoju pesmu. Glupo je da budu uskraćeni za to".

Vlada Divljan pred koncert sa svojom Nevladinom organizacijom 8. marta u Domu omladine otkriva da na svom repertoaru ima jednu još neobjavljenu pesmu koju opisuje kao "gej narodnjak".

"Red je i da ljubitelji narodne muzike, a istovremeno ljubitelji istog pola, dobiju svoju pesmu. Glupo je da budu uskraćeni za to", kaže za sajt promoterske kuće Long Play.

Stihove Zaljubljen sam u svog jarana Divljan je napisao još 1984, ali je pesmu zasvirao sa NVO na nekoliko koncerata tek od prošle godine, kada je konačno dovršio melodiju za nju.

Uz objašnjenje da je pesmu napisao nadahnut mačo stavovima u novokomponovanim narodnim pesmama, Divljan kaže da trenutno traži ko bi mogao da otpeva Zaljubljen sam u svog jarana.

"Imam taj 'gej narodnjak' koji sam davno još smislio, i sad pokušavam da ga plasiram. Ali glupo mi je ja da ga pevam. Ne zato što izbegavam, nego nemam taj narodnjački glas, a hoću da ga plasiram na pravi način", ističe Divljan.

Autor folk elementima bogate pop muzike za omnibus film Kako je propao rokenrol (1989) i narodnjaka Ja je zovem meni da se vrati koji je 1985. za film Šest dana juna otpevao Jahija Gračanlić, priznaje da je svojevremeno imao ponuda da radi narodnjake, koje nije prihvatio.

"Imao sam ponude tu i tamo, ali to jednostavno nije moj svet."Komentari

 • Gravatar for RETKO TE VIDJAM
  RETKO TE VIDJAM (gost) | 02.03.2009. 11.59.25
  ...SA DEVOJKAMA.A BAS SAM SE PITAO KAD CE
 • Gravatar for Divljan je...
  Divljan je... (gost) | 02.03.2009. 14.10.33
  ...latentni ge(ni)j ali ne i muzicki, stoga neka mu doticni folk hitic otpjeva netko tko ce cijeloj ideji udahnut zasluzeni karakter. Ajs Nigrutin, primjerice... :D
 • Gravatar for Goran
  Goran (gost) | 02.03.2009. 15.20.17
  "Zaljubljen sam u svog jarana" ... smejem se celo pre podne... vec zamisljam nekog veselog bosanca kako peva... :)
 • Gravatar for lalal
  lalal (gost) | 02.03.2009. 15.46.18
  bozda duet tadic i shaper?
 • Gravatar for Rac-Q
  Rac-Q (gost) | 02.03.2009. 17.03.47
  Turbo folk je izmišljen u Srbiji, dok je narodna muzika nešto zajedničko iz BiH i za Srbiju... Narodna muzika nije smeće, ali turbo folk jeste... Propuštate poentu... Južni Vetar Rules...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.