Popboks - Let 3: mađioničar, striptizeta, golubovi... [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 21.04.2009. 00:15 · 3

Let 3: mađioničar, striptizeta, golubovi...

Riječki Let 3 planiraju da u četvrtak na koncert u Domu omladine dovedu mađioničara, striptizetu, golubove, zmije, prirede vatromet... a sve kako bi promociju DVD-ija Živa pička pretvorili u spektakl za oči i uši Beograđana.

"Očekuju vas svakakva čudesa. Ne bih sada o svim pojedinostima, ali biće dovoljno materijala da se poslije priča: 'Gledao sam svašta, ali na ovakvom koncertu još nisam bio'."

Riječki Let 3 planiraju da u četvrtak na koncert u Domu omladine dovedu mađioničara, striptizetu, golubove, zmije, prirede vatromet... a sve kako bi promociju DVD-ija Živa pička pretvorili u spektakl za oči i uši Beograđana.

"Očekuju vas svakakva čudesa. Ne bih sada o svim pojedinostima, ali biće dovoljno materijala da se poslije priča: 'Gledao sam svašta, ali na ovakvom koncertu još nisam bio'", poručuje pevač Zoran Prodanović Prlja.

Let 3 su nedavno objavili na području bivše Jugoslavije DVD Živa pička (Dallas Records) sa koncerta održanog pre dve godine u riječkoj dvorani Hartera, gde su obeležili dve decenije karijere izvedbama nekih od ključnih stvari poput Sam u vodi, Artemida, U rupi od smole...

Od Let 3 nije trebalo očekivati ništa manje nego DVD zamotan u prljave muške gaće, uz urnebesnu razglednicu s brkovima, parfem Sveti otac, kutijicu s natpisom Življa pička, čokoladicu, čep, šaku perja i super dizajniranu kutiju slatkiša...

U septembru su milionskom gledalištu bivše Jugoslavije priuštili puštanje goluba iz ogromnog falusa namontiranog na Prlju, tokom izvedbe Riječkih pički u rijaliti šou Operacija trijumf.

Ko do tada od neupućenih nije čuo za Let 3, sada zna o čemu se radi.

Potom je voditelj izuzetni gledane HRT-ove emisije Nedjeljom u dva Aleksandar Stanković naprasno prekinuo razgovor sa Prljom i basistom Damirom Martinovićem Mrletom, nezadovoljan njihovim ponašanjem.

Stankoviću nije odgovarao rečnik muzičara, posebno Mrletova izjava da

bi sprčio Severinu (ali i šlager majstora Duška Lokina!).

Zasmetalo je i pominjanje pesme Riječke pičke ("Pa moram to reći, tako nam se zove pjesma" - Mrle).

Stanković je čak skinuo sako i pokušao njime skloniti od kamera pokušaj Prlje i Mrleta da izvedu svoj čuveni performans - ispaljivanje čepova iz stražnjica.

Konačno, pred promociju Žive pičke u Ljubljani, Let 3 su izdali proglas tražeći zabranu rada Katoličke crkve u Sloveniji, što je doprlo i do NME-a.

"Mi se godinama bavimo pitanjima ljubavi, vjere, spola, pičke, guzice i kurca. Poznato je također da nam se sviđa papa Ratzinger, kao muškarac starije dobi, ali nikako da dođemo do njega", saopštili su tada Let 3.

Konačno, poslednjih dana u Hrvatskoj tinja manja kontroverza oko želje nezavisnog kandidata za načelnika opštine Tisno na ostrvu Murter Pave Malizije Doke da Let 3 15. maja sviraju u okviru njegove kampanje.

Međutim, opštinska vlast je reagovala saopštenjem da je "neprimjereno da Let 3, koji su se dosad izjasnili u svojim antikršćanskim stavovima, pjevaju u svibnju, desetak dana prije blagdana Gospe od Karavaja".

Posebno se bio ražestio načelnik opštine Joso Stegić iz redova HDZ-a izjavom: "Neka idu u pičku materinu i neka taj pizdun od neovisnoga kandidata organizira njihov koncert doma".

Ni Let 3 nisu ostali dužni raspojasanom Stegiću: „Kakav je to čovjek koji preko novina nekog šalje u pičku materinu? Jel’ on kršćanin? Zna li on koliko je pilka materina važna za Crkvu? Ide li on uopće na misu? Ma on je načelnik mog kurca, a ne Tisnog.“

Dakle, Let 3 sviraju u Beogradu 23. aprila, a ulaznice od 1.000 dinara se mogu kupiti na blagajni Doma omladine, kao i na prodajnim mestima Biletservisa i Ticketlinea.



Komentari

  • Gravatar for ali
    ali (gost) | 21.04.2009. 10.33.04
    sve je to toliko zanimljivo, cist r'n'r, toliko da jedva cekam da ne odem na koncert
  • Gravatar for lalaland
    lalaland (gost) | 21.04.2009. 17.00.31
    esencija neduhovitosti i usiljenog humora je utkana u ovaj ansambl.
  • Gravatar for zurle tresat
    zurle tresat (gost) | 21.04.2009. 22.09.46
    esencija neje**nja zive sile je utkana u ovaj ansambl. jedva cekam koncert.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.