Popboks - Švedski bend Dorena u subotičkom Skladištu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 24.04.2013. 09:03

Švedski bend Dorena u subotičkom Skladištu

U petak, 26. aprila, sa početkom u 21h u Omladinskom klubu “Skladište” u Subotici gostovaće mladi post-rok bend Dorena iz Švedske, u okviru promotivne koncertne turneje povodom objavljivanja njihovog novog albuma Nuet. Ulaz na koncert je slobodan.

Dorena je post-rok bend osnovan 2007. od strane petorice momaka koji žive u široj okolini grada Geteborga u Švedskoj. Članovi su svirali zajedno u raznim bendovima dok su pohađali srednju školu. Dorena su: Kim Ruiz - gitara, vokal, Andreas Brandt - gitara, Robin Lindström - gitara, Simon Rohlén- bas, Jonatan Tikas - bubnjevi.

"Nuet je švedska reč za "sadašnjost", i kako sam naziv ukazuje, album se u velikoj meri bavi konceptom vremena. Pesme su pokušaji da se uhvate male stvari, kratki fragmenti. Bilo da to je misao, sećanje, dodir ili miris, Dorena uspeva u opisivanju tih fragmenata, tako što ih otelotvoruje u svojoj muzici. „Puno toga se dogodilo u ovih nekoliko godina od kako nam je poslednji album izašao“, kaže gitarista i pevač Kim Ruiz.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.