Popboks - LP Duo izvodi dela Stravinskog i Ramba Amadeusa [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 04.06.2013. 16:34

LP Duo izvodi dela Stravinskog i Ramba Amadeusa

LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, nakon uspešnih koncerata u Cirihu, Kopenhagenu, Helsinkiju, Amsterdamu i Roštoku, nastupa u Beogradu, u UK „Parobrod“, Kapetan Mišina 6a, u sredu 5 juna od 20 časova.

Koncert će obeležiti svetska premijera kompozicije Ramba Amadeusa „Secunda Molta“ pisane tokom 2013 za LP Duo.

Evo šta sam autor kaže o delu: “Ovaj komad je nastao mimo uobičajene kompozicijske procedure. Radi se o zapisu koji odslikava i prenosi unutarnju psihodinamiku autorovog emocionalnog stanja, rastrzanog između permanentnih napada euforije i depresije. Komad je lišen svakog žanrovskog manirizma, pa se slobodno moze reći da je ova kompozicija zapravo autorova autoterapija. Na koji način će ovo djelo komunicirati sa auditorijumom, sa nestrpljenjem očekujemo.“

Takođe, Sonja i Andrija će izvesti i dela Stravinskog (Petruška), Džona Adamsa i Kim Helwega, sa njihovog poslednjeg CD-a koji je izašao u Danskoj prošle godine.

Nakon ovog koncerta, LP Duo tokom Juna očekuju nastupi u Kopenhagenu i ponovo u Beogradu gde će održati koncert na otvorenom ispred UK „Parobroda“, povodom obeležavanja svetskog dana muzike 21 Juna.

LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004. godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim master i Konzertexamen studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi Prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 30 nagrada na Internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolje mlade umetnike kao i „Bruno Fraj Štiftung“ nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landesakademija Osenhausen iz Nemačke. U 2008-oj godini, proglašeni su jednim od 8 najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida.
 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.