Popboks - Dve promocije knjige Peščana hronika [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 06.06.2013. 14:12

Dve promocije knjige Peščana hronika

Nedavno objavljeni roman Peščana hronika Pavla Zelića će tokom sledeće nedelje imati dve promocije.

Prava je zakazana u ponedeljak, 10. juna u 19 sati u Domu Omladine Beograda i na njoj će, pored Zelića, govoriti pisac i muzičar Marko Šelić – Marčelo i kritičar Popboksa Đorđe Bajić. Druga promocija planirana je za četvrtak, 13. jun u 20 sati u Domu kulture Studentski grad. Na njoj će učestvovati istoričar i recenzent romana Predrag J. Marković i urednik romana Dejan Mihailović.
Roman Peščana hronika počinje opisom posleratnih radnih akcija na Novom Beogradu, da bi se fokus uskoro prebacio na smrtonosnu tajnu koju će  graditelji otkriti ispod peska i mulja, tajnu koja i pola veka kasnije neće izgubiti na svojoj zlokobnosti. Radeći na istorijskoj rekonstrukciji epohe, Zelić je pored korišćenja bogatog bibliotečkog fonda, lično uradio više intervjua sa nekim od značajnih aktera tih radnih akcija, kao što je recimo nedavno preminuli Slobodan Bosiljčić, čuveni komandant radnih akcija a potom novinar i publicista, ali i istoričarima i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, čiji su iskazi i smernice doprineli da ova priča dobije snažnije činjenično utemeljenje.
 


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.