Popboks - Dokumentarci o Freddieu Mercuryiju i Bobu Marleyu na Starigrad Paklenica festivalu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 11.06.2013. 12:19

Dokumentarci o Freddieu Mercuryiju i Bobu Marleyu na Starigrad Paklenica festivalu

Četvrti međunarodni festival muzičkih dokumentaraca Starigrad Paklenica održaće se od 3. do 8. avgusta.

Na ovogodišnjem Starigrad Paklenica festivalu biće prikazani dokumentarci o nekim od najznačajnijih svetskih muzičara kao što su Feddie Mercury, Bob Marley.

Film Freddie Mercuyru: The Graeat Pretneder Rhysa Thomasa bavi se danima kada je osnivač i pevač grupe Queen pokušavao da napravi solo karijeru. Ostvarenje Marley Kevina MacDonalda bazirano je na vremenu kada je Bob Marley tražio svoj lični identitet. Pored mnogobrojnih saradnika čuvenog pevača sa Jamajke u filmu se može videti i intervju sa njegovom suprugom Ritom Marley.

Jedan od glavnih filmova na ovogodišnjem festivalu biće i Down By The River u kome poznati glumac i muzičar Hugh Laurie istražuje korene jazza i bluesa.

Za sada se zna da će na festivalu biti i jedna svetska premijera, film Dušana Moravca Damir Avdić: Pravi čovjek za kapitalizam.

 Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.