Popboks - BAD COPY - POSLEDNJA IGRA - Uno, due, tre... kraj [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 07.06.2008. 18:14 · 5

BAD COPY - POSLEDNJA IGRA

Uno, due, tre... kraj

Verovatno oproštajni beogradski koncert Bad Copyja je u Baštu SKC-a naterao gotovo dve hiljade fanova. Reperi su uživali u energičnom nastupu osobenog trija, koristeći za to jednu od poslednjih prilika

Nenad Milosavljević

Mesto: Bašta SKC-a, Beograd
Vreme: Petak, 6. jun, 21:00
Organizacija: SKC

Za zagrevanje su se, između ostalih, pobrinuli i Škabo (BG Sindikat) i DJ Kobazz, koji su kasnije još jednom pružali podršku zvezdama večeri.

Trojac Bad Copy je na scenu izašao nešto posle deset. Uz huk publike, počinje matrica za Uno, due, tre, pesmu sa legendarnog albuma Sve sami hedovi. Publika se giba u ritmu. U jednom momentu Wikluh Sky izražava zadovoljstvo što je bašta SKC-a prepuna, iako su, kaže, mislili „da je to sa rasprodatim ulaznicama marketinški trik“.

Nastavljaju da repuju. Pornićari stari, Dosadno bez vas, Primite pozdrave, Možeš ti to... Bas udara u stomak, Ajs proziva devojke u publici, čudi se da ih uopšte ima. Posle bloka posvećenog „lepšem delu publike“, na scenu izlazi Škabo. Ljudi već skandiraju Idemo odma’ - ubrzo to i dobijaju. Ekipa sa Škabom uhodano odrađuje jedan od svojih najvećih hitova.

U jednom trenutku na scenu izlazi tinejdžer koji bi se mogao opisati kao plavokosa i manja varijanta Ajs Nigrutina. Dečko skače, Ajs mu se pridružuje, Sky se na trenutak zbunjuje, onda konstatuje: „Imamo novog člana benda“ i… nastavlja da repuje.

Nižu se stvari iz svih faza Bad Copyja, poseban osvrt na one starije, a onda u jednom trenutku iz DJ artiljerije kreće čist hard core. Sky nemilosrdno repuje, kao da mu je poslednji put. Publika uzvraća isto merom. Break!

„Sada hoću da vidim najveću šutku koju je SKC ikada video“, viče Sky! HC se nastavlja, brže i jače, publika divlja, šutka u gotovo svim uglovima bašte. Ne zna se da li je SKC video veću, ali ovo jeste bila veelika, doobra šutka.

Posle gotovo dva sata, Copy žurku privodi kraju. Sky urla: „Čija je ovo žurka?“. Dobija bučan odgovor, posle čega slede prepoznatljivi „Dođi na Bad Copy žurku, pečemo prase i ćurku...“. Masa peva sve jače, svesna da je kraj sve bliži.

Nedugo zatim, momci se povlače sa scene. Publika skandira i vraća ih nazad. Bis je rezervisan za jednu Skyjevu sa albuma Ortaci ne znaju, jednu sa Nigrutinovog soloa koji tek treba da se pojavi, i jednu Timbetovu sa albuma koji, reče, „nikada neće izaći“. Nakon toga, Uno, due, tre - kojom je koncert i počeo. Krug je zatvoren.

Od hip hopa preko drum’n’bassa, pa čak do hardcorea, sve začinjenih autentičnim rimama, Ajs, Sky i Timbe su koncertom u SKC-u pokazali da im je u kolektivu Bad Copy možda zaista postalo pretesno. (Iako je Ajs nedavno za jedan dnevni listi izjavio da se razilaze zbog jedne devojke.)

Ukoliko se Bad Copy zaista raspadne posle ovog koncerta, biće to dostojanstven odlazak. Uprkos nekolicini manjih problema - tuča u prvim redovima, nekoliko puta zaboravljeni tekstovi, problemi sa matricom… - bio je ovo sasvim uspešan koncert.

Energije je bilo na svim stranama, posećenost fantastična – po slobodnoj proceni, nešto manje od dve hiljade ljudi. Da li zbog Velikog brata, činjenice da je ovo bila Copyjeva „labudova pesma“ ili prosto jer se radi o prirodnoj tački na uzlaznoj liniji karijere ovog sastava, može se samo nagađati.

Ukoliko ovaj bend sada ode, učiniće to na vrhuncu karijere, onda kad je i najbolje.

 



Komentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 07.06.2008. 23.26.49
    postavili su temelj. jak temelj.
  • Gravatar for dale
    dale (gost) | 08.06.2008. 21.49.44
    Svaka cast na ovako dobrom tekstu.Totalno docarana atmosfera sa koncerta.
  • Gravatar for Nemanja
    Nemanja (gost) | 09.06.2008. 14.03.21
    Temelj za shta?
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 09.06.2008. 14.42.23
    izvini što nisam bio precizan - TEMELJ ZA PRAVI J*B*NI RAP na našem prostoru.
  • Gravatar for s
    s (gost) | 10.06.2008. 10.32.58
    da! totalni integritet!lajk toutali mozda bi sad trebalo da pojedinacno udju u trku sa grandovim grlima meni nije lose(da kazem nezanimljivo) od muzike sto oni rade,ali se ne bih ni zaletao sa kovanjem u zvezde muzike koja je izgovor za banalne post-tinejdz psovke
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji