Popboks - TIJANA TODOROVIĆ - Princeza od Exita [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Kolumna · 29.06.2008. 23:06 · 33

TIJANA TODOROVIĆ

Princeza od Exita

Jednom sam izgubila druga u praznom hotelskom foajeu. Na Exitu sam imala procentualno najviše ponuda za brak po danu. Jednog sunčanog poslepodneva sam se šetala tvrđavom u nekoj ogromnoj beloj haljini. Petogodišnja devojčica me je povukla za suknju i pitala: “Izvini, je l’ si ti princeza?”

Tijana Todorović

Exit je najbolji festival na svetu! Ne verujete?

Dakle, od početka!

Bila jednom jedna zemlja, na brdovitom i čudnovatom Balkanu. Njom je upravljao jedan zli vladar i zbog toga iz zemlje niko nije mogao da izađe. Retki su i ulazili. Dobre, stare, bezbrižne prošlosti sećali su se samo stariji. Na ovom, tuđem mitu, nade o sutrašnjici gradili su mladi koji su sanjali svetliju budućnost.

Jednog dana okupila se grupa mladih Entuzijasta i Entuzijastica sa istim snom. Pobunili su se protiv zlog vladara i slavili njemu u inat. Sto dana i sto noći okupljali su se pored reke, pevali, igrali, smejali se. Sve s namerom da izlude zlikovca i nateraju ga da ode do đavola. Cela zemlja pod velom mračnih sila shvatila je da se zlikovac može oterati samo dobrotom, te su mu se svi u isto vreme nasmejali u lice, a on je poražen otišao. Entuzijasti i Entuzijastice su odlučili da jednom godišnje slave svoju veliku pobedu.

S reke su prešli na magičnu tvrđavu i poželeli da svakog leta njihova sreća bude toliko gromoglasna da je ceo svet čuje. Obični ljudi, naviknuti na mrak, ne sećajući se šta to beše spoljni svet, podsmevali su im se.

Ipak, Entuzijasti i Entuzijastice nastavili su da igraju oko vatre, i nakon nekoliko godina teškog rada, suza, krvi i znoja – njihov san se ostvario! Putnici veseljaci dolazili su iz celog sveta na magičnu tvrđavu da jednom godišnje osete čaroliju, a Entuzijastima se više niko nije rugao. Njihov glas odzvanjao je daleko iznad Balkana i svih balkanskih brda.

The end. Konec.

Kada me je urednik pozvao da pišem o Exitu kako ga se sećam i svojim iskustvima za koje mislim da bi mogle da zainteresuju publiku, eh, pa zabolela me je glava. I stomak. Tradicionalna reakcija na pomisao o sabiranju vremena i uspomena koje su same po sebi jedva-izdržljivo-intenzivne. Exit mi je postao kao neka vrsta neizbežnog partnera. Ne možemo jedno bez drugog, a ni obrnuto. Ali, tako je to kad je cela stvar veća od bilo čijeg individualnog života. Da se vratimo na suštinu – pomislila sam kako bi jedino pošteno bilo napisati jednu finu bajku.

Jer, Exit je priča o tome kako nemoguće postaje moguće i kako ljubav, iskrenost i posvećenost uvek pobeđuju. Exit je bajka koja mi je promenila život. U narednim pasusima probaću da izvučem blic-scene iz arhive sećanja koju brižno gajim.

Moj prvi Exit bio je Exit 01. Radila sam u muzičkoj redakciji televizije Studio B i našla se u totalnom šoku kad sam čula za vest o pravom festivalu. Iz tog šoka proistekla je ambicija da se snimi sve, apsolutno sve što se na festivalu dešavalo. Uključujući i intervjue sa svim izvođačima. Vratili smo se u Beograd sa više od 100 snimljenih razgovora.

Ipak, jedan je falio. Roni Size je tada dočekan kao najveća zvezda festivala i, naravno, odbio je novinare. Da li treba pominjati da sam iskreno verovala da ću telepatskim moćima uspeti da nagovorim pomenutog gospodina da mi da intervju? Netremice sam ga fiksirala pogledom dok je bio na bini, toliko intenzivno da me je čovek po silasku s nje pitao: “A, šta ti hoćeš?” Tako sam stekla svoje prvo celebrity poznanstvo, a trač se proneo i razneo, pa i danas mnogi misle da smo Size i ja bili romantično bliski. Čaršijska posla.

Horace Andy je došao na Exit 2002. godine bolestan. Desna noga mu se raspadala i nije mogao da govori od bolova. Čuvala sam ga i žalila se kako mu je menadžerka tiranin koji ga tera da takav ide na binu. Ispostavilo se da je matori i te kako vitalan, ali samo na bini. Kad ne peva, sve ga boli.

Jedan od neponovljivo čarobnih momenata koji je proneo dobar glas o našem malom kulturnom incidentu zvanom Exit dogodio se 2002. godine. Tada je prvi put postavljena gigantska DJ bina, na kojoj je, između ostalih, nastupao Darren Emerson. Situacija je sledeća: “magic hour”, počelo je da sviće, nebo se razliva u svim bojama, 15.000 ljudi vrišti i skače, DJ pušta French Kiss, numera se razvija i razvija i gradi i raste, istovremeno počinje da pada kiša i sa zvukom bas-bubnja počinje pljusak, a svi prisutni gube razum od sreće. Naježila sam se.

Publika Exita često nije svesna koliko se nemogućih stvari dešava na toj Petrovaradinskoj tvrđavi. I neponovljivih iskustava. I koliko je dragocen taj naš festival. Ali, to je neka druga priča.

Moloko su svirali na Exitu 2003. godine. Te godine izdali su najuspešniji i najbolji album u svojoj karijeri koji je bio pun srceparajućih pesama. Remek-delo pop muzike. Tokom snimanja albuma dotadašnji par Roisin Murphy i Mark Brydon nisu razgovarali i bili su u poodmaklom raskidu. U takvim okolnostima morali su na turneju. Na Exitu, Roisin je proslavila 30. rođendan, Mark s njom nije razgovarao, a ona je preko slavljeničke torte vrištala: “I want to have a baby!” Ljubavna tragedija se osećala u njihovom društvu.  Svejedno, koncert je bio spektakularan, i svi članovi benda su ostali na reggae bini, gde su oko osam ujutro bežali od menadžera koji ih je jurio oko balvana. Exit im je bio baš super. Ipak, Moloko – nikad više! Turneja se završila mesec dana nakon toga, pa tako i postojanje benda.

Godine  2004. već uveliko radim za festival. Svi smo se radovali uz Massive Attack; upoznala sam Nenneh Cherry, koja tvrdi da nije nikakva zvezda jer joj je neseser sa šminkom neuredan. Peaches je bila super srećna, jer je niko nije gađao paradajzom dok je pevala. Jedan ogromni crni čovek, basista grupe Brand New Heavies, jurio me je po celoj tvrđavi i ubeđivao da krenem s njim kući u Englesku. Ostao je i dan kasnije, a onda i još jedan dan, sve vreme mi je bio za petama. Ipak sam ostala ovde. Howie B je tokom intervjua pao u neku prašinu, pa smo tako nastavili da pričamo. Onda je pokušao da mi otme mikrofon, a kamermanu kameru. Ludnica!

Naredne godine White Stripes su se dokazali kao najuobraženije zvezde Exita. Ian Brown me je pitao da mu pevam na sledećem albumu. Sve vreme je padala kiša, što sam u jednom trenutku shvatila kao srećnu okolnost. Garbage nisu mogli da izađu na binu usred oluje, pa sam iskoristila šansu da razgovaram sa Butch Vigom, koji je od Nirvane napravio Nirvanu. Jedva smo ih nagovorili da izađu na binu, jer je sve bilo mokro i mogla je da ih ubije struja. Koncert je bio super. Publika je bila zahvalna. Pevačica je imala emotivni napad.

Exit 06 je moj omiljeni Exit. Tada smo izgradili pravi TV studio iza glavne bine i intervjuisali ljude kojima je bilo toliko lepo da su ostajali i nakon završenog snimanja. Neil Tennant (Pet Shop Boys) se uplašio naših tapeta. Bio mu je i rođendan. Ispostavilo se da je pevačica Scissor Sisters odrasla pevajući u pravoslavnoj crkvi u Njujorku, pa tako zna pokoju reč na srpskom. M.A.N.D.Y. su nam sve ispričali o svom problematičnom detinjstvu i roditeljskim svađama. Franz Ferdinand su u našem studiju upoznali Suzanne Vegu i zamolili nas da ih opet pozovemo u Srbiju. Peter Hook (New Order) je u beskrajno šarmantnom izlaganju pljucnuo po svim svojim kolegama. Billy Idol je imao najbolji koncert te godine. S najboljom drugaricom sam vrištala.

Prošle godine sam na Exitu upoznala Beastie Boys (vrisak!). Ispostavilo se da su na ivici razuma. Penjali su se na scenografiju i umalo se nisu potukli tokom intervjua. Lauryn Hill nije htela da izađe iz garderobe bez crvenog tepiha koji vodi do bine. Basement Jaxx je u našem studiju udarila struja. Malo nas je bilo sramota, ali dešava se. Sa Richiejem Hawtinom je bilo nemoguće pričati su jer njegovi fanovi najglasniji.

Na Exitu sam se prvi put u životu popela na drvo i tamo ostala celo jedno prepodne. Jednom sam izgubila druga u praznom hotelskom foajeu. Na Exitu sam imala procentualno najviše ponuda za brak po danu. Jednog sunčanog poslepodneva sam se šetala tvrđavom u nekoj ogromnoj beloj haljini. Petogodišnja devojčica me je povukla za suknju i pitala: “Izvini, je l’ si ti princeza?” Njena majka je odgovorila: “Pa, ona je princeza od Exita, zar nisi videla na televiziji?!” 

Exit je bajka koju svi vole da čuju.

(Ovaj tekst je deo specijalnog izdanja "Popboksa" i mesečnika "Status" posvećenog Exitu '08, koje će se na kioscima naći 1. jula)



Komentari

  • Gravatar for kristina
    kristina (gost) | 30.06.2008. 00.04.26
    ispade da je Exit dobar samo zato sto su Tijanu saletali na svakom koraku. Tijana, zasto nisi otisla kad ti se ukazala prilika?
  • Gravatar for irina markovic
    irina markovic (gost) | 30.06.2008. 08.56.27
    bravo tijana, zaista leo tekst! smejuljim se u sebi kad se setim mojih EXIT avantura, sjajno se nadovezuju na tvoje. nazalost, ni jednoj redakciji nisu bile potrebne moje usluge. znas vec kako se svi guraju svugde, narocito tamo gde im nije mesto ;-D
  • Gravatar for mlad moma
    mlad moma (gost) | 30.06.2008. 10.50.07
    Tiki, jes' ti to nekVa udavaca? Ako jesi: e, pa, javi se... :-))
  • Gravatar for TT
    TT (gost) | 30.06.2008. 12.53.37
    eh, vazda je svako procitao sta je hteo... as for me, srecna sam i neudata ;)
  • Gravatar for Krhka Brineta
    Krhka Brineta (gost) | 30.06.2008. 12.59.30
    Bravo Tijana. Onaj tvoj recept za vilinski sjaj je genijalan. Imam veoma suvu i osetljivu kožu pa se stalno mažem hidrantnim emulzijama. Pošto plavuše samo izgledaju krhko i nežno, a zapravo su zdrave i snažne, jedno vreme sam se zanosila mišlju da se ofarbam u plavo. Kad sam shvatila da time neću rešiti problem, odlučila sam da ostanem smeđa, mada bih volela da promenim kožu kad bi to bilo moguće. Imam svetao ten i teško crnim, ne pomažu ni sunce, ni solarijum. Za negu koristim isključivo Vichy hidrantne kreme za lice i telo. Zimi se ponekad noću mažem starom, dobrom plavom niveom koju smo svi koristili kao deca. Otkrila sam i jednu vrlo masnu Elizabeth Arden emulziju koju u kritičnim situacijama koristim kao masku. Ne eksperimentišem mnogo jer slušam svoju kozmetičarku. Nekoliko puta mi se desilo da me privuče interesantno pakovanje ili reklama za neki losion, ali obično se ispostavi da mi ne odgovara. Najgore umeju da prevare prodavačice u parfimerijama. Kad sam umorna, uspeju da mi prodaju razne gluposti s kojima posle ne znam šta da radim. Hidrantne kreme i losioni su namenjeni isključivo suvoj i mešovitoj koži, a štetni su ukoliko se nanose na masnu. Dodaju vlažnost i masnoću koja nedostaje, a ne zatvaraju pore. Ovi preparati se obično sastoje od ulja i vode, i u zavisnosti od toga kakav je odnos ove dve komponente, mogu da budu blagotvorni za različite tipove kože. Losioni su po pravilu blaži od krema jer sadrže veći procenat vode, pa predstavljaju nedovoljno moćno oružje u borbi protiv ekstremno suve kože. Kreme su daleko masnije jer imaju veći procenat ulja. Postoje i potpuno nemasne emulzije koje hidriraju isključivo vodom i predviđene su za normalnu ili minimalno suvu kožu. Preparati koji se baziraju na ulju ograničavaju isparenja iz kože jer formiraju tanak film koji sprečava gubitak vode. Ova vrsta hidratacije sme da se koristi samo u slučaju vrlo suve kože, u suprotnom može da izazove komplikacije. Sastojci koji takođe vrlo uspešno hidriraju kožu, a uopšte nisu masni, jesu lanolin i glicerin. Alergija na lanolin je česta pojava, pa je mnogima to prepreka da koriste proizvode koji ga sadrže. Svi preparati koji u sebi nemaju ulje imaju sposobnost da ga akumuliraju na koži. Esencijalna ulja su takođe odlična sredstva za hidrataciju.
  • Gravatar for mstislaw
    mstislaw (gost) | 30.06.2008. 14.15.32
    Zar ce i ovo morati da (is)trpi novinski papir?! Je l' treba da se secira deo po deo ili je dovoljna generalno ocena o apsolutnoj ne(za)dovoljnosti kvalitetom naparbicenih prostoprosirenih recenica spisateljice u pokusaju?
  • Gravatar for behemot
    behemot (gost) | 30.06.2008. 17.20.46
    Davno mi nije bilo ovoliko tesko i mucno posle nekog piskaranja...uh..
  • Gravatar for cerak kukuruzi
    cerak kukuruzi (gost) | 30.06.2008. 17.24.51
    now let's forget all our troubles with a big ball of strawberry ice-cream.
  • Gravatar for oduesvljeni stanko
    oduesvljeni stanko (gost) | 30.06.2008. 17.57.41
    iskreno, ja u zivotu nisam video nekoga ko je ovoliko "kul"... zapravo, sve osobe za koje sam mislio da su "kul" sada su manje od mahovog zrna u mojoj glavi. tijana, ti si olicenje lepe, pametne i "kul" srbije! samo napred! najiskrenije! (ja, da sam "kul", i ja bih te zaprosio... ali nisam :( )
  • Gravatar for paja
    paja (gost) | 30.06.2008. 18.10.45
    @behemot znam kako ti je... prvo je krenula ona inicijana mucnina, kao kad pojedes sladoled i tresnje posle dva piva. to se desilo negde kod podnaslova... slika je vec izazvala dublji stupanj mucnine, jer sam shvatio ko je doticna dama i kakve gluposti lupeta po tv-u vec godinama. to je otprilike izgledalo kao da sam u stomak dolio i casu zejtina. tekst me je vec doveo u stadijum potpune nemoci, u kojem sam neprekidno povracao i tresao se kao od groznice. a ona konstantacija za "princezu" na kraju... to je otprilike izgledalo kao da mi je posle svega neko ubacio auspuh od fapovog kamiona u usta. nema terapije...
  • Gravatar for majkl
    majkl (gost) | 30.06.2008. 20.45.54
    prevod teksta je: "ja ja ja ja ja bas sam super ja ja ja ja ja mnogo sam kul ja ja ja ja ja a tek sto sam strava riba ja ja ja ja ja". mnogo poze a malo mudrosti.
  • Gravatar for Pedja*****
    Pedja***** (gost) | 30.06.2008. 21.09.25
    Procitao sam samo naslov. Mislim da je dovoljno. Sve ostalo je gubljenje vremena.
  • Gravatar for Gavrilo
    Gavrilo (gost) | 30.06.2008. 21.57.41
    Uh, sunce ti kalajisano! S ovakvom jednom ribom sam proveo godinu dana svog zivota. Sve me hladan znoj obli'. Katastrofa.
  • Gravatar for slajko
    slajko (gost) | 30.06.2008. 22.13.40
    pustite curu. vidis da je cene zato sto je dobar novinar
  • Gravatar for mirko
    mirko (gost) | 30.06.2008. 23.28.17
    https://www.youtube.com/watch?v=LWSjUe0FyxQ
  • Gravatar for Kill Yr Idols
    Kill Yr Idols (gost) | 30.06.2008. 23.56.29
    Eh da nam nije ove pametne i snalazljive devojke werowatno bi i taj zli tiranin vladao a bestie boysi se ne bi nikad ne bi ni usudili da kroche na ove prostore,brawo tiki shta bi mi bez tebe,i ja bi da budem lep i pametan)))))blah strashno kakvih ovde kolumni ima s wremena na wreme...
  • Gravatar for Luk Skajlvoker
    Luk Skajlvoker (gost) | 01.07.2008. 00.48.38
    Ostavite mi moju princezu Tijanicu na miru, krvozedni stvorovi koji neznate sta je zivot i sta je pravi tehno!!!
  • Gravatar for Anchy
    Anchy (gost) | 01.07.2008. 02.10.21
    Sharmantno.Krajnje.
  • Gravatar for Sola
    Sola (gost) | 01.07.2008. 10.07.11
    Patriče, Patriče, dodji brzo da vidiš šta sam napisao... DDDDDDDD...
  • Gravatar for Vitez Koja
    Vitez Koja (gost) | 01.07.2008. 10.51.06
    Odavno ljigaviji tekst ne pročitah!
  • Gravatar for lilit
    lilit (gost) | 01.07.2008. 12.46.50
    e, kad se ne bi svi hejteri skupili na gomilu istog casa kad se javi neko ko je doziveo sve ono sto oni nikad nece...ali TO JE TOLIKO OCIGLEDNO!!! ne kapiram kako vas nije bar malo blam od sebe samih.
  • Gravatar for dandy_warhol
    dandy_warhol (gost) | 01.07.2008. 13.53.02
    Molim?! Kakav hejt? I zasto da me bude blam? Sto komentarisem ovakav tekst?! Znas sta, ne da ne bih voleo da zivim tudji zivot, nego mi je isto tako odvratna pomisao da sedeti na drvetu prepodne na tvrdjavi znaci nesto dubokoumno i da bi svi trebalo da se divimo doticnoj sto je to dozivela! Wow, bas se ludo zabavljala!!!!! Ovakav pozeraj je samo dokaz da festivali i koncerti postaju mesta gde se utrpavaju samo oni koji se foliraju, kao da je to sto su nju prosili po tvrdjavi bitnije od same muzike, ajde molim te! sta je napisala o samoj muzici? nista! Sto rece Majkl, par komentara ispod: ja,ja,ja,ja,ja,ja, mnogo sam kul, ja,ja,ja,ja,ja....Nije ovo hejt, vec samo hocu da kazem da ovakva vrsta egzibicionizma vise ne pali kod mase!....Mozda jedino kod vas technofila! Kill Your Idols bre!!!!! I zaista, daj boze da svi u Srbiji dozivimo prosvetljenje dovoljno da ljubimo stope Tijani i slicnima, mislim stvarno joj nismo ni do kolena! Ne daj boze da je neko od nas iz mase zaprosi, verovatno bismo popili pedalu sto nismo Tricky, Roni Size ili DJ Hell! Ponavljam, ovo nije hejt, ovo je spustanje na zemlju, u realnost koju zivimo! Dandy Warhol comes down....
  • Gravatar for Mladimir
    Mladimir (gost) | 01.07.2008. 14.00.02
    "e, kad se ne bi svi hejteri skupili na gomilu istog casa kad se javi neko ko je doziveo sve ono sto oni nikad nece...ali TO JE TOLIKO OCIGLEDNO!!! ne kapiram kako vas nije bar malo blam od sebe samih." Hvala Lilit na rečima i mom sačuvanom vremenu. :)
  • Gravatar for anonimac
    anonimac (gost) | 01.07.2008. 14.26.15
    @dandy> da, stvarno, sto nije pisala muzicke recenzije koncerata? duhhh...pa ima valjda neko za ovo i neko za ono, pobogu (get a life).
  • Gravatar for z...
    z... (gost) | 01.07.2008. 14.53.12
    Los covece tekst, nema tu hejta...mislim procitaj jos jednom ako mi ne verujes...
  • Gravatar for bbb
    bbb (gost) | 01.07.2008. 16.21.01
    a zasto bi morala da pise nesto o samoj muzici sa ozbiljnog kritickog stanovista..?? ne znam da li ste primetili ali ovo je bio text o njenim anegdotama na exitu... svako ima svoje, mozda i zabavnije od ovih, zar ne? to je exit iz njenog ugla,i sta ima lose u tome sto je devojka napisala dozivljaja koje ce pamtiti?? da nije Mladimira i lilit, pomislila bih da sam sama medju nekim zesce na**kanim ljudima. gde je osmeh??
  • Gravatar for dandy_warhol
    dandy_warhol (gost) | 02.07.2008. 01.41.03
    Znaci, bbb, ako razmisljamo svojim glavama i imamo svoje misljenje, odmah smo diskvalifikovani kao nad*kani?! I jos kao savet od drage anonimne Savete "get a life"?....Svi bismo trebali da razmisljamo isto, sta li? Inace EXIT je muzicki festival, obratite paznju na pridev MUZICKI! Tijana je skroz ok devojka, stavise volim da je vidim na TVu, ali ocekivao sam vise od price o princezama, dalekim zacaranim zemljama na brdovitom Balkanu i njenim bracnim ponudama! Tekst vristi od Tijanine samodovoljnosti i samodopadljivosti i to je zaista dobronamerna primedba (koliko vidim i drugi to primestise!). Ne znam iz kog se to razloga nekome dopada, ali zaista ne poznajem ljude koji samo tra-la-la trucaju o sebi (i drago mi je!) Sto se tice razmene misljenja, dobro je da postoji, samo izgleda da neki ne vole kad im se nesto kaze direktno u lice i odmah to nazivaju hejtom i pljuvanjem. Zao mi je sto ne spadam u vasu "shiny happy people" zajednicu, pa da se i meni prividjaju vilenjaci, carobnjaci i princeze, da me recimo zaprosi Roisin Murphy, Nina Persson ili Juliette Lewis (eto, vec zvuci kretenski kad ja to pricam zar ne, ali Tijani to tako sarmantno stoji!), ali verovatno sam nad*kan jer ove godine necu ici na EXIT da vidim Primal Scream i Gossip, jer nemam para! Eto, priznao sam svoj problem i zasto se iskalih na princezici Tijani! Izvinjavam se.....A evo ga i osmeh :D
  • Gravatar for Entuzijasticeljka
    Entuzijasticeljka (gost) | 02.07.2008. 23.42.48
    Na jednom mestu je zaboravila da pored Entuzijasta pomene i Entuzijastice. Skandal! Vratite nam Zlog Vladara!
  • Gravatar for Shogly
    Shogly (gost) | 03.07.2008. 10.20.12
    Evo, procitao tekst drugi put nakon zapanjenja sto se toliko drvlje i kamenje osulo po devojci. I gotivne mi ove pricice iza kulisa, posto otkrivaju ljudsku stranu tih vestackih medijalnih tvorevina kakvim ih inace dozivljavamo. Takve price stvarno ne moze svako da cuje - samo neko ko ima vrlo direktan kontakt sa tim likovima. A onih par licnih isticanja (primer: Roni Size - carsijske price) nisu toliko masivna da bi opravdala toliku kritiku. Po mom skromnom misljenju. PS: Inace, ja je ne bih prosio. A cool sam - sto posto. Po mom skromnom ...
  • Gravatar for Alekk
    Alekk (gost) | 05.07.2008. 08.43.20
    Analiticki zanr u beletristickom maniru... Mnogo uspesna kombinacija, dopada mi se ova bajka. Oni koji zive u njoj vec osam godina svesni su da cuvene muzicke recenzije nemaju prostora u ovoj prici. A i zasto bi pisala kritiku, ako za nju mozda nije dovoljno kompetentna?! Neka se time bave strucnjaci, a ovde je rec o DUHU festivala i kako ga ONA dozivljava. Mozda je preterala s tim "ja pa ja", ali zapitajte se, kao ne biste svi bili prezadovoljni sobom da ste toliko upoznali i doziveli... Cisto sumnjam! U Srbiji je hejt smisao zivota, opustite se malo. Tijana, mnogo si bolja na "peru", ili tastaturi - iskreno
  • Gravatar for Aca
    Aca (gost) | 07.07.2008. 21.27.31
    Sasvim lep i prigodan tekst koji treba da izreklamira festival. Problem je sto je, ocigledno, ciljna grupa promasena.
  • Gravatar for siki
    siki (gost) | 06.10.2009. 20.57.30
    nisam čitao ovaj text predugačak je, al kad vivim da je exit riječ moram nešto reći.eto.pozdrav
  • Gravatar for dusica stojkovic
    dusica stojkovic (gost) | 23.10.2009. 07.57.47
    JAKO LEPO :)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Hit

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Sarajevo

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Osmeh

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Koncerti

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Korni

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mljet

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mirođija

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Kan

Kolumna