Popboks - Popboks Flipcast (maj 2010/1) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Kolumna · 01.05.2010. 10:00 · 3

Popboks Flipcast (maj 2010/1)

Booka Shade, Pendulum, Junkie XL... novi singlovi, remiksi, procurele pesme

DJ Flip

 

Kavinsky – Pacific Coast Highway (Jackson Remix)

Pod jasnim uticajima filmske muzike 80-ih, Kavinsky četvrti EP, Nightcall, ženskim pop vokalima i umerenim ritam sekcijama prilagođava radio stanicama, a Jackson (And His Computer Band) B stranu ploče svojim remiksom vraća plesnim podijumima.

Noisia – Alpha Centauri

Trojka iz Groningena je neosporivo ishitrila debi album spojivši dva EP-ja, ali par bisera sa njega ih sigurno postavljaju u sam vrh producentskih kolektiva koji se posvećeno bave inžinjeringom i dizajnom zvuka savremene klupske muzike.

Booka Shade – The Door

Dobar generički novi elektro. Šteta što ne opisuje novi album koji će se više dopasti ljubiteljima njihovog prepoznatljivog deep-minimal-dream housea.

Cut La Roc – Hypertension

Digitalno reizdanje poslednjeg singla Cut La Roca iz 2008. podseća koliko je tada otišao napred u odavno zaboravljenoj perkusivnoj-arena techno produkciji, a dokazuje kako new rave pokret to danas bez pitanja guta.

Pendulum – Set Me On Fire

Još malo procue+relog materijala sa sledećeg LP-ja trenutno najpopularnijeg drum and bass sastava na planeti koji nagoveštava da će žanrovska raznovrsnost biti zastupljena unutar pesama kao što je to slučaj sa ovim histeričnim dubstep dancefloor fillerom (postoji li prevod za taj izraz?).  Pitanje je samo kako će ovo izvesti uživo na glavnoj bini ovogodišnjeg Exit-a.

Junkie XL – Made For Each Other (Single Edit)

Junkie XL-u uvek malo nedostaje da bi bio sjajan. Nakon dobrih ranih radova koji su mu doneli kredibilitet, pokušao je da zakorači na svetsku estradu jeftinim houseom i remiksima za Britney, što mu na sreću nije pošlo za rukom pa je ovo sada period kada se vraća kvalitetu, ali sa ozbiljnim ožiljcima. Višak patetičnih solo tema na gitari potencijalno izuzetne space disco numere će svaki zdrav konzument/DJ zaobići/iseći.

Crystal Castles – Empathy

S obzirom na to da za aktuelni euro-pop-rave singl ‘Celestica’ još uvek ne postoje remiksi, setna tema Empathy sa procurelog eponimskog LP-ja kanadskog eksperimentalnog elektro noise dua ima dobar potencijal da prijatno zatvara klubove i dj set-ove u narednom periodu.

IAMX – My Secret Friend (Omega Man Remix)

Remiks verovatno najpopularnijeg singla sa prošlogodišnjeg Kingdom Of Welcome Addiction dovoljno umeren da ne zbuni tvrdokorne fanove Chris Cornera, a da im istovremeno omogući prisutnost u klubovima. Nalazi se na remiks albumu Dogmatic Infidel Comedown Ok zajedno sa daleko ozbiljnijom obradom numere I Am Terrified  Alec Empirea, koja je nažalost, utoliko i apstraktnija i nepogodnija za nedovoljno razvijenu domaću scenu.



Komentari

  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 01.05.2010. 10.51.20
    podrška za flipcast! sjajan način da popboks isprati recentna izdanja u moru elektronske plesne muzike!
  • Gravatar for komsa
    komsa (gost) | 03.05.2010. 12.10.19
    fenomenalno! dobra ideja... i dobro izvedena.
  • Gravatar for lajlak
    lajlak (gost) | 17.05.2010. 01.04.37
    potpuno se slažem za empathy. cenim ukus,ovo ću pratiti.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Hit

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Sarajevo

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Osmeh

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Koncerti

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Korni

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mljet

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mirođija

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Kan

Kolumna