Popboks - Popboks Flipcast (jun 2010/1) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Kolumna · 05.06.2010. 12:00 · 4

Popboks Flipcast (jun 2010/1)

U prvom domaćem specijalu Flipcasta, preslušajte nove pesme i remikse Mistakemistakea, Petrola, Sevdahbabyja... 

DJ Flip

 

Mistakemistake feat. King Ali baba – Out There (DJ Hilberg Remix)

Plodna saradnja Jamajčanina King Ali Babe i beogradskog sastava Mistakemistake će na singlu koji uskoro izlazi doživeti čak 12 remiksa domaćih i stranih solo izvođača od kojih je velika većina izuzetna. Možda jedan od uzbudljivijih, ali i prljavijih je remiks austrijskog DJ Hilberga koji povremeno pruža podršku na koncertima Mistakemistakea.

Petrol – Sve jedno je (Shpira Remix/ Preview Ver.)

Shpirina nemasterovana i nedovršena verzija remiksa za hit singl Petrola. I u ovom stanju super radi u klubu, a nadam se da ćemo pre drugog LP-ja beogradskog trija doživeti i remiks izdanje Nezgodno vreme opasni dani.

The Good Guys – Atlas

Novosadski duo u subotu, 12. juna, izdaje svoj debi album kao zvanični soundtrack ovogodišnjeg festivala Cinema City, ali i za besplatan download na portalu exitmusic.tv. Na disku će se naći do sada već poznate stvari, kao i novi singl Atlas po kom album zasluženo dobija ime.

Tellefunk – Mašina za ples (Kalson Remic)

Hrvatski elektro projekat Tellefunk remiksovao je mladi producent i DJ iz Niša. Još uvek hipnotički kao orginal, ali adaptiran 'plesnnom podiju za urnebes'. Izvorni elektro ima ozbiljne predstavnike na prostorima bivše SFRJ, ali malo kanala promocije poput radija Elektrana i bine na EXIT festivalu.

Sevdahbaby – Oktopus 80

Jedan od najveštijih i najtalentovanijih domaćih producenata je konačno izdao debi album, takođe besplatno. Ganc Novi FUNK je dosta pop-orijentisan, ali sadrži i mračne bisere poput Oktopus 80 koji dokazuju njegovu svestranost i priliku da se dopadne široj publici.

MKDSL – Dodirni me pogledom

MKDSL lutanjem kroz razne žanrove elektronske muzike verovatno sortira materijal za naredna LP i EP izdanja. Nakon saradnje sa Aleksom Jelićem i dubstep verzijom pesme U tami disko kluba, Dodirni me pogledom je eksperimantalna minimal numera u kojoj se poigrava sa svojim glasom, ali se definitivno ne može uvrstiti u opus njegovih popularnih pesama u kojima ne štedi svoje vokalne sposobnosti i talenat za tekstopisanje.

Evidence – Chakra

Mladi kolektiv DJ-a i MC-eva iz Beograda u još jednoj prilično zreloj dubstep produkciji. Osim što aktivno rade u studiju, svoju muziku izvode i u formi live act-a, a nedavno su nastupili pred brojnom publikom u velikoj sali SKC-a umesto Roni Sizea koji se nije pojavio na nastupu. Zaslužili su to.

Idemo na Mars


Komentari

  • Gravatar for johnjogurt
    johnjogurt (gost) | 05.06.2010. 20.18.52
    bravo mkdsl!
  • Gravatar for ognjen
    ognjen (gost) | 06.06.2010. 14.43.23
    evidence - 5 bambija
  • Gravatar for chakra
    chakra (gost) | 07.06.2010. 19.16.38
    dajte link za download evidence-chakra stvar sabija realno
  • Gravatar for Cloud Of Silence
    Cloud Of Silence (gost) | 12.06.2010. 12.26.23
    Zašto nigde nije napomenuto da je traka 'Dodirni me pogledom' izdata za Cloud Of Silence ? >:(
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Hit

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Sarajevo

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Osmeh

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Koncerti

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Korni

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mljet

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mirođija

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Kan

Kolumna