Popboks - FENODOM - Sve gradske atrakcije [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 29.11.2009. 12:02 · 308

FENODOM

Sve gradske atrakcije

Festival nove domaće muzike doveo je mlade bendove u verovatno najbolji koncertni prostor u gradu u ovom trenutku, i već ta činjenica je dovoljan razlog da se vidi šta se ovde dešava

Milan Vukelić

Nenad Milosavljević

FOTO: Stanislav Milojković

Mesto: Dom omladine, Beograd
Vreme: Petak i subota, 27-28. novembar 2009.

Gde su ljudi?

Bilo je pravo osveženje videti domaće bendove nakon godina provedenih u raznim potpalubljima i potkrovljima kako izlaze na pravu, diskretno nabudženu scenu Pogona Doma omladine Beograda i za trenutak i zazvuče i zaliče na svoje kolege s prostora između Budimpešte i Sijetla.

Možda na spomenutom geografskom prostoru na sličnim manifestacijama stvari stoje drugačije, ali najuočljiviji problem na FENODOM-u bio je nerazumljivo mali broj posetilaca. Kad se sve sabere, na četiri koncerta prve večeri bilo je nešto više od trista pedeset ljudi, i to pod pretpostavkom da oni koji su došli zbog Keckeca nemaju mnogo živaca za Consecration, i obrnuto, pa su otišli kućama kad su njihovi odsvirali svoje.

MULTIETNIČKA ATRAKCIJABendovi su tu, uslovi su tu, cena karte je razumna... A gde su ljudi?

Nova uloga u novom prostoru očigledno je prijala i Multietničkoj Atrakciji, koja je na festivalu svirala u pauzama između koncerata. Najduhovitiji bend na našoj sceni bio je mnogo više od nekakve muzike u pozadini. Smešten na malom postolju u uglu hola ispred sale nekadašnjeg Pogona, ovaj bas-bubanj duo je svoj već poznat spoj (recimo) Suicidea i (recimo) kabarea začinio nečim što bi uz malo dobre volje i zdravog smisla za humor moglo biti nazvano jazzom.

Eto dokaza da procenat jazzeraja i humora u nečijoj muzici ne mora biti obrnuto proporcionalan (pogledajte Ramba). Kad se sve sabere, posao zabavljača u pauzama Multietnička Atrakcija je uradila taman kako treba. Osim toga, bubanj Osmana Ahmeda ovog puta nije vrludao okolo, nego je mirno stajao na mestu. Ozbiljnu su ulogu dobili, pa sve mora pod konac.

Čast da festival otvori pripala je novosadskom trubarduru Keckecu. Ako ste nekad slušali njegovu muziku, verovatno ste očekivali da na binu izađe neki simpatični hobo, sedne na ofucan kofer, izvadi akustičnu gitaru i počne da izvodi svoje pripovedačke minijature, možda čak i s otvorenim koferom za gitaru, za slučaj da neko ubaci i neki cvonjak.

Ali, ništa od toga. Na scenu je izašao pozamašan bend, onako lambchopovski šarolik i razvučen na stejdžu. Reč je o Keckecovom sastavu Acid Folk Orchestra, koji osim frontmena čine još i jedan gitarista, bubnjar, klavijaturista, basista, tenor saksofonista i marimbista.

KECKEC

Keckecov orkestar ne liči ni na šta na domaćoj sceni. S jedne strane, nemoguće je ne spomenuti Đorđa Balaševića, ali u isto vreme ne biste mogli više promašiti. Ako im je zajedničko to neodoljivo nemanje blama da se na srpskom jeziku i s lalinskom mirnoćom ispričaju čitave priče u formi pop pesme, onda ih veoma razdvaja imanje mere u istom poslu.

Keckecov songwriterski i storytellerski talenat najvidljiviji je u pesmi Šest momaka, koja je u Domu omladine osim jezičke dobila i odgovarajuću meru muzičke raspojasanosti. Ali, raspojasanosti s merom. Uz koju je malobrojna publika mogla i da đuska, inače.

REPETITORNakon Panonca Milana Kerezovića Keckeca, nastupio je Repetitor, bend koji se s pravom smatra predvodnikom čitave jedne male scene koja se u poslednjih nekoliko godina stvorila u Beogradu. Za one koji ih nisu gledali na Exitu, nastup na FENODOM-u bio je prva prilika da se bend u koji mnogi polažu najveće nade vidi i čuje u pristojnim uslovima.

Da li zbog toga ili nečeg drugog, tek Repetitor je sinoć delovao kao da ima tremu ili im nešto nije potaman. Možda zbog nešto slabije reakcije ne baš previše brojne publike, pa je Ana-Marija u jednom trenutku rekla nešto u stilu: „Pokrenite se slobodno, ne bojte se“.

Svirka je uprkos svemu ipak bila čvrsta, sa svim sada već dobro poznatim osobinama poletnog trija (između ostalog, Borisu Vlastelici opet pukla žica na gitari), a publika se najzad promrdala uz pesmu Slamčica, kada je krenula i jedna šutkica u prvim redovima. Od novih stvari, najupečatljivija je ona o Oktobarskom salonu. Repetitorci ili ne vole tu umetničku manifestaciju, ili su ironični pa ismevaju one koji je ne vole, ili je tekst pesme prosto banalan.

Kako god, dobro je znati da rade na nečemu novom, ali bi možda bilo bolje da se novim tekstovima otisnu malo dalje od prepoznatljivog minimalizma, pre nego što preraste u manir.

REPETITOR

Bilo bi dobro da napišu još jednu pesmu kao što je Ja, ali, s druge strane, zašto bi? Ovako imaju idealnu stvar za zatvaranje svirki, kao što je to bilo na FENODOM-u. Nema mnogo domaćih pesama uz koje tako lako đuskaju stranci, kao što je to bio slučaj s grupicom stranih studenata koji su skakali ispred izveštača Popboksa.

Publiku na nastupu Slaptrapa, međutim, nije trebalo pozivati na mrdanje. Od prve pesme, njihovog verovatno najvećeg hita Ja nisam lenj do drugog kandidata za tu titulu, Majke mi, u Pogonu se stvorila veoma opuštena atmosfera koju diktira živahni novosadski funk-rock.

SLAPTRAP

Bez želje da ponovo jadikujemo, ali svaki put kada Slaptrap svira nemoguće je ne primetiti da bi takav bend negde na Zapadu bio mejnstrim mejnstrimova, uz respekt alternativnih krugova. Dok se to ne desi, ostaje respekt alternativnih krugova. Ali i respekt ljubiteljki i ljubitelja pevača golih do pasa, što je u petak velikodušno publici ponudio Ivan Karanović.

Neobičnu celinu prve večeri FENODOM-a zaokružio je beogradski bend Consecration. Uzme li se u obzir početak festivala s Keckecom i njegovim živopisnim orkestrom, koncert Consecrationa deluje kao sušta suprotnost, ali je na neki način ipak bio kompatibilan. Ono što ih povezuje je očigledna konceptualna fokusiranost i jednih i drugih i želja da se ponudi svoje (muzičko) viđenje sveta. Da nisu odrasli slušajući metal, Consecration ostavljaju utisak benda koji bi u, malo drugačijim okolnostima, post-rock pre spajao s nekim malo manje agresivnim pravcem.

CONSECRATION

Ali, šta bi onda radili oni sjajni headbangeri iz prvih redova? Sve u svemu, svirka Consecrationa u petak bila je odlična, i pored nezanemarljivih tehničkih problema (zbog kojih su morali da zamene gitarsko pojačalo).

Šta je rock bez skandala?

Drugo veče FENODOM-a otvorili su Nikad dosta. U 40-ak minuta predstavili su materijal sa debija Zakon, otklon, svima poklon te je, u tom trenutku malobrojna publika mogla da čuje numere Šorom Šajke, Nikad Dosta, Ćale... iako su svirali pred praznjikavom salom, Nikad dosta su sa strašću svirali svoju verziju rocka, koja podrazumeva naslage Stray Catsa, Sonic Youtha, bluesiranih gitarskih deonica, funky ritmova i uskovitlane energije.

Prilično vesela i energična svirka je ono što Nikad dosta nadahnuto isporučio, i jedino je nedostatak publike donekle pokvario utisak. 

NIKAD DOSTA

Tokom pauze do početka nastupa sledećeg sastava, publiku u holu zabavlja Multietnička atrakcija. Bas, bubanj, glas i procesor dovoljni su za furozne i duhovite kratke nastupe dok se čeka na nameštanje drugih bendova u renoviranoj sali nekadašnjeg Pogona.

Stuttgart Online se na sceni pojavljuju nešto posle 22 h. Već od prvih taktova jasno je da su rani Obojeni program glavni izvori inspiracije beogradskom dvojcu, (kako u lirskom, tako i u muzičkom smislu), ali svojim žestokim, punim distorzijama Stuttgart Online neretko dodiruju i RATM teritroriju.

Odlična svirka podiže publiku, koja je sada već prilično dobro popunila salu. Nižu se Dva Miliona ljudi, Superheroj, Grlo, Kompjuter i ja, Crna Ovca, Kao Šarlo, Muzika je važna i druge numere sa debi albuma Radost svakom domaćinstvu.

STUTTGART ONLINE

Srčano, bučno i jako (sa hektolitrom znoja koje je Bojan Slačala prolio), Stuttgart Online su na odličan način iskoristili svoju minutažu na festivalu.

Ubrzo po završetku nastupa Stuttgart Onlinea, na bini se pojavljuju ŽeneKese i odmah počinju da praše; bazični rock, country, punk, blues dobro su upakovani, te je odmah jasno zašto je njihov nastup bio najočekivaniji sinoć. Bez tebe, Parmigianino, Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam, sve je bilo u znaku ogoljenog rock ‘n’ roll-a, lišenog svake kitnjavosti i suvišnog filozofiranja, i posvećenog isključivo dobrom zezanju i zabavi, motivima zbog kojih je i nastao previše od pola veka.

ŽeneKese uspevaju da ožive taj duh i prospu svu detinju radost sa kojom stvaraju i sviraju svoju muziku.

ŽENEKESE

Oko ponoći, posle ŽenaKesa, na scenu izlazi pančevački hip-hop/hardcore sastav Iskaz i svedoci. Tri MC-ja i petočlani bend dobrano su se potrudili da odrade svoj nastup na najbolji način, i može se konstatovati da su u tome i uspeli. Problem je jedino što su stilski znatno odskakali od drugih bendova, te je veći deo publike po završetku nastupa ŽenaKesa napustio veliku salu.

Pred malim brojem ljudi Iskaz i svedoci su ipak žestoko svirali i repovali, priredivši standardno energičan nastup. Profil poroka, Simuliran san… u živoj izvedbi zvuče znantno ubedljivije nego na studijskom snimku i potvrđuju da su Iskaz i svedoci jedan od najperspektivnijih sastava u okviru žanra.

***

Iako se može konstatovati da je drugo veče FENODOM-a u programskom smislu bilo vrlo uspešno, senku na ceo događaj bacilo je ponašanje pripadnika obezbeđenja. Tokom nastupa ŽenaKesa, zbog bukvalno jedne bačene limenke i plastične čase prema bini, iz sale je izbačen Ljuba iz Nežnog Dalibora (inače prijatelj članova ŽenaKesa), a nedugo zatim je zbog prskanja pivom bio izbačen još jedan posetilac koji je bio u društvu Borisa Vlastelice iz Repetitora.

ISKAZ

Revoltirani Boris je na celu situaciju odgovorio nepristojnom gestikulacijom prema šefu obezbeđenja. Ono što je usledilo bilo je prosto neverovatno – bilo je mučno gledati kako gotovo cela ekipa obezbeđenja nasrće na momka slabašne konstitucije i brutalno ga izbacuje ne iz velike sale, već iz zgrade Doma Omladine.

Malo je reći da je reakcija bila neprimerena. Izbacivanje zbog “nestašluka” se verovatno iz ugla pripadnika obezbeđenja podvodi pod odrednicu "briga za bezbednost učesnika", ali izbacivanje članova bendova koji na događaju učestvuju (?!) se mirne duše može nazvati skandalom.

 



Komentari

  • Gravatar for james
    james (gost) | 29.11.2009. 17.08.34
    to je neverevatno koliko obezbedenje u prostorima gde ne sviraju narodnjaci mrzi publiku koja dolazi, ja ne znam dokle ce da aganzuju te idiote
  • Gravatar for DrUskan
    DrUskan (gost) | 29.11.2009. 17.11.58
    Obezbedjenju u Domu Omladine treba polomiti kolena pa im onda dati otkaz. Koliko su oni samo ljudi unakazili zbog slicnih gluposti. Nadam se da ce zbog ovoga bar dobiti otkaz ako ne neku tuzbu. Na festivalu nisam bio, tako da se osecam prozvanim da kazem da je reklama ili bila preslaba ili je krenula prekasno jer sam saznao za dogadjaj dan pre preko plakata, a niko oko mene nije cuo za to. Najavite jednom nesto dva meseca unapred pa ce biti vise ljudi.
  • Gravatar for eeee
    eeee (gost) | 29.11.2009. 17.32.59
    Nije ovo prvi put da obezbedjenje u Domu omladine ovako intervenishe... Bio sam prisutan u par navrata kada su brutalno pretucheni momci bez ikakvog jacheg povoda... A publike nema pa nema, i nece ih ni biti zbog presasicenosti glavnog grada! Bendovi slushaju bendove do izumiranja...
  • Gravatar for Xomep182
    Xomep182 (gost) | 29.11.2009. 18.58.09
    8 bendova..od toga jedan poludobar (Iskaz i svedoci)... Premalo za bilo kakvu ozbiljniju posecenost..pa neki underground bendovi sami imaju vise ljudi na koncertima..
  • Gravatar for Mikac
    Mikac (gost) | 29.11.2009. 19.21.55
    Nisam razumeo.Jel covek bacio limenku na binu?I krivo je obezbedjenje koje ga je zatim izbacilo.Sta je sporno.
  • Gravatar for Apsolutno
    Apsolutno (gost) | 29.11.2009. 19.28.42
    Mozda bi domaci muzicari trebalo da pocnu iz zezanja da gadjaju pivom i neki strani bend,verovatno bi ih sa smeskom zamolili da to ne cine. A mozda bi zavrsili i u urgentnom centru nikad se ne zna.
  • Gravatar for prisutni
    prisutni (gost) | 29.11.2009. 20.05.29
    eee da je ta limenka pala na binu... nije stigla ni do foto pita :D
  • Gravatar for svedok
    svedok (gost) | 29.11.2009. 20.14.04
    prskali se vodom i nepristojno gestikulirali? pa sta oni misle, da su poslanici?
  • Gravatar for Fol (k) er
    Fol (k) er (gost) | 29.11.2009. 20.22.27
    Kakav bre skandal ! Pa sta bi ti uradio da ti neko tako bezobrazno gestikulira, pa neznam ti ko on bio. Slabasan momcic, ali zna da pokaze k....! Bio u drustvu jea! Borisa iz Repetitora, pa mu se moze, jel da?!
  • Gravatar for Stole
    Stole (gost) | 29.11.2009. 20.26.29
    Ajmo svi da se prijavimo za raspravu posto nas je i onako bilo 60 ukupno.
  • Gravatar for vlad
    vlad (gost) | 29.11.2009. 20.26.47
    Na koncertu Woven Hand, dok se ocekivao bis, pripadnik obezbedjenja Doma Omladine (mislim da je u pitanju pomenuti sef obezbedjenja) je na kraju koncerta samonicijativno ukljucio svetla kako bi publika sto pre napustila salu (coveku se izgleda zurilo kuci). Kada se Eugene vratio na bis jedva su ga nagovorili da ugasi svetlo. Idiot.
  • Gravatar for odlicna...
    odlicna... (gost) | 29.11.2009. 20.33.17
    odlicna recenzija - pogotovo ako se u obzir uzme kratak rok za pisanje iste.
  • Gravatar for Stole
    Stole (gost) | 29.11.2009. 20.39.30
    Siguran sam da pripadnik obezbedjenja tacno zna ko svira u Repetitoru a ko u Daliboru.Mozda je namerno napao .
  • Gravatar for Marinko brat Starojkov
    Marinko brat Starojkov (gost) | 29.11.2009. 20.52.46
    Sve pohvale za Consecration.I pored pehova na pocetku bilo je nestvarno.Ostalo veoma prosecno.Reprtitor tu i tamo.Drugi dan je bio kao neki skolski rodjendan,pa i taj incident...
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 29.11.2009. 22.43.34
    Bogami ja sam video da ljudi igraju samo na Slaptrapu. I momci i cure i oni neki metalci u majicama Slayera.. Svi zivi. Ne znam zasto je tako marginalno opisan taj koncert, kad je bio najbolji. A da je kasnila reklama - kasnila je..
  • Gravatar for Рале
    Рале (gost) | 29.11.2009. 22.57.56
    ...а око моје зграде скупљају се животиње...Односно на улазу зграде и ту раде.
  • Gravatar for Popularan i pristojan
    Popularan i pristojan (gost) | 30.11.2009. 00.13.25
    Mislim da Boris treba da se mane gestakulacije a vise mikrofona i tambure. Znam, nema puno prilika, ali svoj mladalacki entuzijazam da iskaljuje na drugaciji nacin. Btw ja nikada nisam imao neprilika sa obezbedjenjem. Cak sta vise, ni ne pretresaju me. Ko zna sta radim kada je tako. Mora da sam neki fini. Mada, kada bolje razmislim, Borisov momenat je highlight Feromondoma. Tad je i bilo nekog uzbudjenja, a 'vako...
  • Gravatar for sm
    sm (gost) | 30.11.2009. 00.21.48
    meni je nekako i blam da to priznam, ali nisam bio na fenodomu, a mislim da je itekako dobro sto je pokrenut ovakav festival. iskreno, ocekivao sam da cu citati recenziju kako je guzva bila deo problema, a ne obrnuto. sto se tice obezbedjenja, svakako da limenka ne treba da leti na binu, bez obzira na bilo kakvu pricu iza toga. da, to prilicno moze da bude dovoljan razlog za udaljavanje sa koncerta, ali mozda ne bas automatski. ipak, ni pokazivanje srednjeg prsta (ma koliko bezveze) nije razlog za upotrebu fizicke sile, krajnje naprotiv. 'bem li ga, treba da se nastavi promocija domacih bendova bez obzira na sve, apsolutno sad deluje kao pravi trenutak.
  • Gravatar for medjutim
    medjutim (gost) | 30.11.2009. 08.59.20
    Da ste malo ranije najavili, mi ne bismo zakazali svirku za 27. vece, pa bi nas bilo 5-6 vise publici. Ne znam sad dal je kriv organizator sto prekasno najavljuje svirke ili mi sto zakazujemo prerano :) Krivo mi je sto nisam video Keckeca, doci ce valjda opet. Slazem se s autorom recenzije da Slaptrap treba da bude komercijalno mnogo uspesniji nego sto jeste. Isto vazi i za Nikad Dosta. Ali ko je jos za njih cuo a da i sam ne svira..
  • Gravatar for b
    b (gost) | 30.11.2009. 09.04.48
    slaptrap je j... majku!!
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 09.34.56
    a ljudi koji prate same bendove? mislio sam da je toga vise, procitaju events sa spejsa i slicno... nema veze... jeste obezbedjenje potpuno debilno, ali automatski treba sklanjati ljude koji bacaju predmete na binu
  • Gravatar for aya
    aya (gost) | 30.11.2009. 10.08.49
    Obezbedjenje DOB-a je notorno po svojoj brutalnosti. Ekipa je ista kao pre 10 godina, kad su se u ex Dzejmsu pravile hc-punk svirke svake nedelje. Kakvih je tu batina bilo, bacanja niz stepenice, izuvanja iz patika.. nestvarno. I ti ljudi i dalje rade. A to sto kao, nije lepo da se baca pivo, i kao eto zasluzio je onaj mucenik sto ima 40 kila sa sve frizurom, ne znam o cemu pricate, pa nije bio koncert L. Cohena ili rahmetli Dragana Stojnica pa da se cudite, ovo je trebalo da bude rokenrol festival. Uostalom ne vidim kako moze da postoji bilo kakvo opravdanje za nasilje, ima drugih metoda. Decko uostalom izgleda pristojno, nije neki Satan Panonski, bilo bi dovoljno da ga je neko opomenuo. Na Egzitu nikog ne izbacuju kad na Prodidziju pola publike bude zaliveno pivom do gaca.
  • Gravatar for Sanja
    Sanja (gost) | 30.11.2009. 10.35.03
    Jel to obezbedjenje nekog prebilo?Ili su samo izbacili nekog.Pitam zbog brutalnosti koju navodite.
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 10.36.12
    ajde lepo vi koji volite da se polivate pivom izivite se u toku bir festa uz milozvuke dada topica...inace samo je keckec zvucao zaista ocekivano kvalitetno.. ostalo je zvucalo previse isprazno. valjda je zato i sala bila prazna.. multi. atrakcija je bila prilicno zabavna i to je to. zapravo, ni jedno vece nije imalo hedlajnera, zar ne?
  • Gravatar for @hmm
    @hmm (gost) | 30.11.2009. 12.06.52
    ti verovatno nisi gledao consecration niti si bio na drugoj veceri festivala. ako slucajno jesi onda ok, o ukusima ne vredi raspravljati. stuttgart online je zamalo srusio dom omladine. iskaz je pred skoro praznom salom napravio show kao da svira pred hiljadu ljudi. odlicni nastupi, steta sto nije bilo vise publike. a obezbedjenje bi sigurno pretuklo nekoliko ljudi da nije bilo toliko policije ispred zgrade.
  • Gravatar for sugestija...
    sugestija... (gost) | 30.11.2009. 12.21.59
    ...fenodrom je ime koje vise sugerise na takmicenje frizera nego na rok koncert. mozda da se koncert-koncept drugacije zvalo to bi privuklo jos malo vise ljudi. cisto - stavite sebi u usta recenicu 'idem na fenodrom' i pogledajte se u ogledalo. zabavno je i blesavo, ali n radi se o tome.
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 13.11.58
    gledao sam consecration, moguce je da to inace dobro zvuci, ali ovaj put jednostavno nije dobro zvucalo, sala je akusticki ocajna, a jos je bila i dosta prazna tako da se od silnih hvatova po pragovima gitare culo sam neko izgubljeno dzdz, od glasa su se cula neka mrmljanja i jauci, a od elektronike gotovo nista... iskaze sam gledao i priznajem da su se polomili da to bude dobro, i kapiram da jeste dobro za taj zanr kojim se bave.. a opet, mozda je problem u meni, ali ja ni 5 reci od svih iskazovih pesama nisam razumeo...
  • Gravatar for svedok
    svedok (gost) | 30.11.2009. 13.12.01
    Ljudi bacali prazne plasticne case u koje se pivo sipa (ne limenke). Te case nisu ni stigle do bine jer su previse lagane a gorile kao da su jedva docekale i poceli da izbacuju ljude bez upozorenja. Sve bi to bilo ok da ih oni zamole da odu, i isprate napolje, ali umesto toga izbacivali su na grozan nacin, neprijatan za gledanje sa sve savijanjem ruku, guranjem i ostalim grubostima koje jedva cekaju da rade. Prvo su izbacili lika koji je svirao sa Multietnickom, znaci izvodjaca onda jos par ljudi, a tek na kraju je bio taj incident sa Borisom iz Repetitora koji je bacio nesto na binu i jednom od njih pokazao srednji prst posle ko zna kog izbacivanja. Video sam kako ga jedan gura i udara onda su ga odgurali napolje gde ne znam sta se desilo. mooda, ludost ili neznanje s kim ima posla jer to obezbedjenje je u stanju da ubije bez problema, ali respect. Sto se muzike tice, bio samo drugi dan, bilo je dobro cuti tako dobar zvuk, Stuttgart je zvucao dobro mada taj novi val pank ne slusam. Zene Kese kao bend za ortake, ali Iskaz i Svedoci su bili ubedljivo najbolji. Steta sto je tako malo ljudi ostalo do kraja ali momcima kapa dole.
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 13.15.59
    @@hmm p.s. pa da, stuttgart umalo srusio dom omladine...nije mi to neki, ni kompliment, ni argument, ali posto ja nisam fan, a ti jesi, ne vredi da raspravljamo dalje, vec svakom svoje. ja sam za muziku i zvuk, ti si za rusenje
  • Gravatar for Teska metalurgija
    Teska metalurgija (gost) | 30.11.2009. 13.32.15
    Consecration je razvalio! Kakav carski zvuk! Majstori! Konacno je izasao PRAVI bend to vece! Pojeli su ostale!
  • Gravatar for sve bice u redu
    sve bice u redu (gost) | 30.11.2009. 14.45.32
    "Sve bi to bilo ok da ih oni zamole da odu, i isprate napolje..." Ma sta je ok u tome da te izbacuju sa koncerta zbog bacanja plasticne case ka bini? Alo ljudi trgnite se malo, pre nego sto pocnu da nas teraju da na koncertima stojimo u stavu mirno. To obezbedjenje vec 15 godina razbija glave ljudima bez posledica i ostaje na svom poslu, u gradskoj kulturnoj ustanovi.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 30.11.2009. 15.09.31
    "To obezbedjenje vec 15 godina razbija glave ljudima BEZ POSLEDICA i ostaje na svom poslu, u gradskoj kulturnoj ustanovi." nije baš tako. pouzdano znam da je na jednom reperskom događaju u domu jedan od izbacivača ostao bez dela ušne školjke ili nosa ne sećam se baš ali u svakom slučaju bilo je i suđenja kasnije i svačega... tako da za sledeći fenodrom pozovite neke repere da nastupaju i čuvaju leđa indi ekipi. :AAAAAA
  • Gravatar for Hej hej!
    Hej hej! (gost) | 30.11.2009. 15.16.58
    Odlican dogadjaj, ko nije bio ima za cim da zali! (mada sam video da je sve snimano kamerama, bice valjda nesto da se vidi na internetu) Ovo oko obezbedjenja i izbacivanja je potpuno nebitna stvar u odnosu na to sta je sve moglo da se vidi i cuje u Pogonu za ta dva dana. Ko ne robuje zanrovima mislim da se dobro proveo, a Multietnicka atrakcija zasluzuje sve pohvale za ozbiljno zabavan program koji su priredili. Samo tako nastavite!
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 15.32.25
    na repetitoru je bilo sutkica koje obezbedjenje nije ometalo.. ajde sledeci put kad me neko bez razloga polije pivom, ja ga izgazim umesto obezbedjenja? ako neko moze da baci pivo na binu,a a da ne ugrozi ljude koji ne zele da budu poliveni/pogodjeni nemam nista protiv.. samo mi malo gadno kad vidim pivu kako curka u binski monitor
  • Gravatar for tebra hm
    tebra hm (gost) | 30.11.2009. 15.45.33
    ne, izgazi ga kad ti pokaze srednji prst posto je to smrtni greh. rajt?
  • Gravatar for hmm
    hmm (gost) | 30.11.2009. 15.53.09
    ako bi me pogodio pivom i pokazao mi srednji prst, definitivno bih ga izgazio
  • Gravatar for mumford & daughters
    mumford & daughters (gost) | 30.11.2009. 15.59.04
    ja sam bio na takmicenju frizera jednom. nije to uopste naivna manifestacija.
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 30.11.2009. 18.33.26
    Ej stvarno, a šta do mojega znači fenodrom? Ma ti napaljenici iz obezbeđenja su najobičnije p*****e. Sećam se kada sam pre par godina bio u obezbeđenju na koncetu Van Goga, pa smo neke skinheads-e (koji će na koncertu) tako izmlatili da NAS je policija molila da malo povučemo ručnu, a koncert još nije bio ni počeo. Na kraju je i Đule rekao da malo oladimo, pošto smo se mi baš onako ozbiljno prihvatili posla. Ključna reč je "NAS"! Ako je u moju odbranu, bio sam pijan :-)
  • Gravatar for a sto nisu...
    a sto nisu... (gost) | 30.11.2009. 19.46.03
    ...svirali oni budjav lebac? pa oni su najveci hit nove domace scene? oni su bili i na rtsu! otuzno. sve ovo je otuzno.
  • Gravatar for @svedok
    @svedok (gost) | 30.11.2009. 21.07.28
    ne znam da li si ti jedan od iskazovih svedoka, i sa koje distance si svedochio, ali ja sam to veche imao propusnicu i stajao sam iza ograde i lepo video kako LIMENKA penushave tekucine (dakle ne prazna, vec polu prazna) pada IZA zastitne ograde (znaci recimo metar i po od izvodjaca) i pritom prska po jednom od monitora... imam jos svedoka koji ovo mogu da potvrde :)
  • Gravatar for @svedok
    @svedok (gost) | 30.11.2009. 22.32.53
    a da ti mozda nisi neki krvolok iz obezbedjenja?
  • Gravatar for pravda za obezbedjenje
    pravda za obezbedjenje (gost) | 30.11.2009. 22.51.15
    mislim da sa huliganima koji bacaju limenke po rok koncertima, ne gledajuci da li ce nekome da izbiju oko ili smoce majicu, treba drzavni organi da se pozabave. dokle cemo to da trpimo, ja hocu da dodjem i da u miru bez guranja, prostih reci, razgolicenih ramena i bacenih limenki gledam koncert. problem je u nekulturi i bahatosti. postoji i problem obezbedjenja jer na nekim koncertima je prosto pretesko pronaci i prebiti sve koji su bacali limenke a klubovi obicno nemaju sredstava za jos pripadnika obezbedjenja koji bi to radili. nisam siguran kada je trend bacanja piva na binu zapoceo kod nas ali sam siguran odakle je dosao i da ga treba sto pre saseci u korenu da ne bi eskalirao u nesto jos teze, recimo bacanje vina na binu, jer svi znamo, vino ostavlja trajne fleke, te bi u tom slucaju obezbedjenje moralo da bude jos grublje pri izbacivanju da bi te nezeljene pojave iskorenili sa rok koncerata.
  • Gravatar for mozda
    mozda (gost) | 01.12.2009. 00.49.47
    kada bi Popboks davao veci znacaj ovakvim bendovima, mozda bi i koncerti i publika ovako izgledali https://www.youtube.com/watch?v=-qdq32nRQiM&feature=PlayList&p=5B3C58A4E2BFB3E9&index=19
  • Gravatar for Vasilije
    Vasilije (gost) | 01.12.2009. 02.02.23
    Revoltirani Boris je novi bend. Na turneji sa Neznim Daliborom i Izdrzi Ribice od marta 2010.
  • Gravatar for hm
    hm (gost) | 01.12.2009. 09.46.32
    e obezbedjenje treba da bude rigorozno zbog ovih slucajeva... treba hapsiti i na utakmici za bacanje piva, a ne na koncertu.. ko vec voli taj osecaj nek zamoli nekog svog ortaka da ga polije pivom ili mene, evo ja cu bez problema politi pivom svakog kome je do toga http://www.popboks.com/galerija/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=12833&g2_serialNumber=2
  • Gravatar for Xomep182
    Xomep182 (gost) | 01.12.2009. 12.47.19
    @mozda Pre samo 10tak meseci u beogradskom malom SKCu je nastupio kalifornijiski bend No Use For A Name...nije bilo NIKAKVE reklame sem one na njihovoj myspace stranici, sajtu njihove izdavcacke kuce, i jednog bilborda ispred SKCa... Ne daj boze da je popbox ili neki drugi sajt to objavio, ili nekim ludim slucajem objavio recenziju.. I pritom je poseta bla u rangu ove sa FENDOMa:)
  • Gravatar for obustavi malo...
    obustavi malo... (gost) | 01.12.2009. 13.16.48
    ...sveznajuca beogradska publiko! smorilla si i boga i oca....u ime oca i sina i svetog duha - enter!
  • Gravatar for pravda
    pravda (gost) | 01.12.2009. 13.37.16
    "e obezbedjenje treba da bude rigorozno zbog ovih slucajeva... treba hapsiti i na utakmici za bacanje piva, a ne na koncertu.. " Slazem se. Za jedno baceno pivo u plasticnoj casi, obezbedjenje treba da mu polomi najmanje prst. Ako se baci limenka, onda se lomi ruka kojom je bacena i tako dalje. Nije to vasar pa da se dozvoljava takva vrsta slobodnog ponasanja, ipak je suva odeca pola zdravlja.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 01.12.2009. 13.47.55
    Ne dopada mi se ovo nipodaštavanje kulture bacanja čaša sa pivom na binu jer ima nas koji iskreno živimo u skladu sa tom ideologijom svaki dan. (© sheret)
  • Gravatar for slozio bih se
    slozio bih se (gost) | 01.12.2009. 14.24.19
    @obustavi malo vala bas. dobri koncerti bejahu na fenodomu, to je najvaznije. posebno stuttgart, slaptrap, repetitor a i consecration na momente. ovakav festival bez nekih hedlajnera je hrabro i organizovati u momentu kad je publika smorena, zasicena i bez para i generalno ne ide na koncerte.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 01.12.2009. 17.15.10
    ljudi batalite limenke vise, pricajte o koncertima, a bilo ih je dosta odlicnih (stuttgart, atrakcija, conse...). to obezbedjenje je mene bukvalno vuklo u petak (onaj neki sto podseca na pripadnika romske manjine) da bi podigao jaknu jer je bila medju poslednjim. kao " ajde bre treba da se ide kuci" a da sam se pritom najnormalnije i najcivilizovanije javio da je moja i krenuo da je podignem.
  • Gravatar for sramota
    sramota (gost) | 01.12.2009. 18.30.38
    sto consecration nije snimao B92, verovatno nisu dovoljno "urbani" za tu televiziju, jerbo metal nije urban.
  • Gravatar for dusan
    dusan (gost) | 01.12.2009. 21.39.51
    Slaptrap jr bio naj prve veceri,dok su druge veceri Stuttgarti izuli iz gaca! Veliki Respect i za Multietnicku Atrakciju koja je bila najbolji izbor za datu ulogu.
  • Gravatar for posetilac
    posetilac (gost) | 01.12.2009. 23.42.31
    e to sa tim pivom, bila je u svakom slucaju preterana reakcija obezbedjenja... ali ja sam se odlicno provela. prvi dan su bili dobri repetitori a slaptrapovci su razvalili. drugi dan stutgarti su imali najbolju svirku ikada, a kese su pruzile bas dobro zezanje. veliki plus za ozvucenje i podrska za festival.
  • Gravatar for naravno
    naravno (gost) | 02.12.2009. 12.35.39
    da Consrecration nije dovoljno urban za manekene rokere sa B92 i naravno da je dobar bend za razliku od snimljenih...
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 02.12.2009. 13.56.43
    Ako Consecration nije dovoljno urban, onda ili treba da se promanekenise ako im to smeta ili da budu ponosni sto nisu urbani i sta onda ima da ih snima B92?? Btw, bili su odlicni u petak.
  • Gravatar for Gurban Gurbanov
    Gurban Gurbanov (gost) | 02.12.2009. 14.48.01
    Zaista neko misli da b92 brine o tome ko je urban za njih ko nije? Pa oni zovu i kurtu i murtu u svoju emisiju i Djuleta i The Branku i slicne pojave. Pre ce biti da ih je mrzelo da ostaju do kraja da snimaju poslednji bend. A inace urbano-ruralno je najgluplja podela muzike koja postoji. Metalci ne vole Consecration jer je preurban, alternativci jer je previse metal i zbog toga dobar bend ostaje bez puno publike zbog nekih debilnih predrasuda za koje niko ne zna ni sta znace. Sta je pobogu urban?
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 02.12.2009. 17.00.45
    Nijedan festival na koji ne dolaze metalci iz Cazina nije vredan pomena!
  • Gravatar for medjutim
    medjutim (gost) | 02.12.2009. 19.50.48
    Pogledajte muziku u velikom bratu, kao i samog velikog brata. E toliko b92 brine o urbanosti :) ili :(
  • Gravatar for Kokakola Koala
    Kokakola Koala (gost) | 02.12.2009. 19.56.44
    U vezi cuvene emisije: tu emisiju ne pravi b92, to je nezavisna produkcija a projekat je pod pokroviteljstvom Jelen piva. Ddakle moze se reci samo da Consecration nisu dovoljno urbani za Jelen pivo. E to je vec smesno i zabavno.
  • Gravatar for Koca
    Koca (gost) | 02.12.2009. 23.29.39
    U vestima na B92 prosle nedelje je bila vest da ce Radasin i Djordje da odrze boks mec.Jel su i vesti na B92 placeni termin?A bio i Georgijev kod Lune lu.I to je placeni termin. Da nije jadno bilo bi tuzno.
  • Gravatar for Pritajeni vepar skriveni orangutan
    Pritajeni vepar skriveni orangutan (gost) | 02.12.2009. 23.32.46
    To je nezavisna produkcija kao sto je B92 nezavisna televizija.
  • Gravatar for b.s.m.
    b.s.m. (gost) | 03.12.2009. 01.38.54
    To se zove neopisivo prekomerna upotreba nasilnickog izivljavanja minornim povodom. Kazna, zna se: 7 dana samosibanja i 50 zdravomarija.
  • Gravatar for Pexa
    Pexa (gost) | 03.12.2009. 14.39.12
    @Pritajeni vepar skriveni orangutan Najbolji nick ikada!!!
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 03.12.2009. 16.46.47
    "FeNoDom" je organizovan poprilicno pristojno, cak su i bendovi odsvirali za svaku pohvalu. Medjutim organizator je promasio poentu , a poenta je bila da se na jednom mestu skupe kvalitetni bendovi razlicitih muzickih orijentacija, kako sa "Nove Srpske Scene", tako i ovi koji nisu na istoj.To je osmisljeno kako bi se popularizovala domaca muzicka scena i kako bi se izaslo malo iz vec postojeceg muzickog konteksta koji sa uspehom medijski gura Popboks godinama unazad.... Na zalost, opet su se vodili logikom "necemo pozivati bendove koji pevaju na engleskom jeziku", samim tim izostavljena je citava jedna scena koja tece paralelno. Ono sto je najgore, propustili su priliku da objedine scenu i postave temelje za medjusobnu saradnju i uzajamni respekt bendova i autora na sceni. To je, po meni, najveci propust ;) Generalno popularizacija domace scene i krajnje selektivan izbor autora i bendova, na nacin kako se do sada radilo , ni u kom slucaju NE MOZE da funkcionise ;) Sto se tice obezbedjenja: - Da, bilo je neprijatno i letele su limenke , a ne plasticne case i to iz ciste bahatosti i nedostatka opste kulture. Jednom slicnom prilikom mene je pogodila staklena flasa na koncertu gde obezbedjenja nije bilo (promotivni koncert EXIT festivala u basti KST-a), isekla me je skroz preko skocnog zgloba i 2 godine sam bio van stroja . Koncert nije prekinut i sviran je do kraja, ali cemu to ....? Druga je stvar sto obezbedjenje ne zna da radi svoj posao u Domu Omladine, ali ja osudjujem svaki vid primitivizma na koncertima.Moze da se provodi i bez toga. Takodje mislim da muzicari treba da prednjace primerom u ponasanju (jer se svi borimo za iste stvari...), a ne da napusavaju obezbedjenja , ali to je individualna stvar. Dakle Fenodom = samo polovican uspeh ;)
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 04.12.2009. 01.25.43
    @Cookie Pomirljivo, parlamentarno, lepo, odmereno... Ali, ipak - engleski?? To je neozbiljan stav. Zasto bi neko ko peva na engleskom hteo da se pojavi na "Festivalu Nove Domace Muzike"? Znam da je ovo sto puta prezvakana tema, i nema potrebe da se previse zadubljujemo u te sitnice - to sto bendovi izgovaraju reci na engleskom ne znaci da pevaju na engleskom. To samo znaci da koriste neke sintagme, neke izraze, neke reci koje postuju gramatiku engleskog jezika. Ali tu se ne cuje engleski jezik. Cuje se srpskoengleski. Razmisli koliki je odnos narucenih "Piva" i "Beers" za sve te ljude koji pisu te pesme. I samim time to je, jebiga, druga liga. Jer da nije, Hyde Park bi bio prva destinacija, mnogo pre Doma Omladine. A selektivno biranje autora bar po tom kriterijumu jeste dobra stvar jer mozda neko od tih ljudi, koji pevaju na engleskom, i potrosise zivot svirajuci, skupi muda i napise nesto na srpskom, da ih ceo svet razume. Siguran sam da medju njima ima potencijalno kvalitetnih autora. Da ne kazem pesnika.
  • Gravatar for @C64
    @C64 (gost) | 04.12.2009. 08.58.52
    Nisi iskoristio jos jedan vazan argument. Naseg prijatelja demantuje Living Room. Hiljade i hiljade bezlicnih bendova prolaze i prolaze. Da, 20 takvih bendova bi dovelo po 10 rodjaka i festival bi uspeo kad je rec o finansijskoj strani. Ali kad je rec o kvalitetu (da ne kazem autorstvu, to si ti objasnio) ostali bismo na istom ... ali to oni nece da shvate. Citam kako se jede na nekog Keckeca, zato sto idu u Britaniju da snimaju album i slicne gluposti. To mnooogo govori o njima
  • Gravatar for @C64
    @C64 (gost) | 04.12.2009. 09.14.47
    potencijalno - da:) ... problem je neprofilisanost citavog dogadjaja - otkaciti te bendove sto pevaju na engleskom a misle na srpsko - hrvatskom, otkaciti vecinu ovih sa strane koji pate zbog beogradskog centralizma:) , videti sta je ostalo od potencijala, pa onda opet napraviti selekciju! to je neophodno jer se samo u tom slucaju moze ocekivati idealan posetioc koji kupuje kartu zbog 4 benda za jedno vece! inace ce uvek biti ovako...
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 09.45.31
    - @C64 Prva i osnovna stvar ja sviram u bendu koji peva na engleskom jeziku i zelim da nastupam I na FeNoDomu i svim slicnim festivalima zato sto je moj bend DOMACI bend, dakle bend koji 9 godina sa uspehom svira i radi na nasim i prostorima u okruzenju(Bugarska, Hrvatska, Makedonija, pa cak i Engleska ...)E sad ne mogu a da se ne osetim lose kada se moj rad najmanje vrednuje u domacim medijima, takodje ne mogu da se otmem ustisku da bi uspeh mog benda bio daleko veci uz vecu saradnju i podrshku sa relevantnim domacim medijima .... Medjutim ta podrshka i razumevanje iz godine u godinu izostaje i to ne zahvaljujuci nama.Sa druge strane zasto ne bi pustili da publika odluci ko i koliko im se dopada.Ima brojnih primera domacih bendova koji su pevali na engleskom jeziku i postigli komercijalni uspeh i tu nista nije sporno ....
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 10.06.47
    @@C64 Selekcija, svakako da , ali ovo nije selekcija vec inkvizicija ;) Sta znaci: "otkaciti te bendove sto pevaju na engleskom a misle na srpsko - hrvatskom, otkaciti vecinu ovih sa strane koji pate zbog beogradskog centralizma:)" Jel li to manir u kome cemo da afirmisemo domacu scenu....to je smesno ali i ilustruje kako stvari stoje. Medjutim jedno je da tako razmislja prosecni poznavalac muzike, a sasvim drugo kad tako rezonuju urednici i novinari koji izvestavaju sa koncerata.... Druga stvar...o cemu mi pricamo kad niko ne prodaje nosace zvuka, sta je zapravo pokazatelj popularnosti? Moj bend je zaradio respekt i kolega i publike svirajuci samo svoje pesme i to jako dobro ;) Sami smo izdali izdanja i rasprodali ih na koncertima , majce stampamo 4 puta godisnje i nema ih vise jer su sve prodate....nisu u pitanju veliki tirazi ali nisu ni mali za domace trziste i neko treba da mi kaze da ne treba da se nadjem na Fenodomu, Exitu, Jelen Pivo Live-u? Think again....
  • Gravatar for rolling stone
    rolling stone (gost) | 04.12.2009. 10.56.22
    iz ovog Commodore-a 64 samo seva demokratija i poznavanje muzickih prilika u zemlji, bas onako
  • Gravatar for @kuki
    @kuki (gost) | 04.12.2009. 13.20.00
    u kom si bendu?
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 13.48.11
    Tea Break je bend u kome sviram bubanj i koji sam pomenuo u prethodnim komentarima. Ukoliko neko nije cuo, a sumnja u moju profesionalnost i istinitost mojih reci, neka svrati na cert 10.12. Livingroom (Atomic Sunset v.s Tea Break)
  • Gravatar for Gurban Gurbanov
    Gurban Gurbanov (gost) | 04.12.2009. 14.30.44
    u srbiji kad god prebiju nekog skoro uvek je kriv taj kog su prebili. koliko sam takvih opravdanja cuo. posebno to vazi za obezbedjenja u klubovima gde bi sila trebalo da bude poslednje sredstvo koje koriste, umesto toga oni biju na keca a ovde ladno ima onih koji to aminuju, jer pobogu, bacena je limenka na rok koncertu a to je dovoljan razlog za otvaranje lobanje. moze neko da mrzi repetitor, i tog klinca ali ne radi se o njima jer nije samo on izbacen vec o stavu da ta ljudska gamad koja cini obezbedjenja vec dugo stoji nedodirljiva i pored mnogo razbijenih glava, ne samo po privatnim klubovima vec i u gradskim i drzavnim ustanovama. i to je poenta, a ne da li vi volite kad vas neko polije pivom. meni da dodje neko od onih velikih celavaca i kaze mi "nemoj vise da bacas pivo" ja ne bih vise pomislio da ga bacim, umesto toga oni odvode ljude ko da su ubice u bekstvu. E to su neprijatne scene a ne baceno pivo.
  • Gravatar for kad bi
    kad bi (gost) | 04.12.2009. 15.34.38
    svi svedjani, norvezani, nemci ovog sveta rekli necemo da guramo nase bendove jer "sviraju" (tj. pevaju) na engleskom, koja bi to jadnoca bila...
  • Gravatar for trenje
    trenje (gost) | 04.12.2009. 15.44.07
    Meni je muka kada čujem domaće bendove koji pevaju na LOŠEM engleskom jeziku, sa pregadnim akcentom. A bar 95% od domaćih bendova koji pevaju na engleskom jeziku imaju pevače sa užasnim akcentom. Tea Break je dobar bend, slušam ih često (vidimo se i na certu u Livingroomu btw), ali uz dužno poštovanje i oni imaju lošiji akcenat engleskog. Kuki, moraš shvatiti da ćeš teško ovde dobiti podršku medija i/ili sredstva da snimiš album sa svojim bendom, doduše kapiram da znaš to i sam, ali pogađa kada vidiš da neki bendovi dobijaju ogromnu podršku medija i čegagod, a ne zaslužuju to. Šta da ti kažem kad bend u kome sviram i koji je svirao na FENODOMu je morao sam da plaća snimanje albuma, a sad plaćamo i izdavanje jer niko neće malo da odreši kesu i da pomogne bendu.
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 04.12.2009. 16.00.32
    @rolling stone Drago mi je videti da jedan tako renomirani casopis pise o 8-bit mashini. Jeste da je kratka recenzija, al je sustina pogodjena. @Cookie Gledah Tea Break par puta-odlican bend. Isli ste na GBOB u London, jel tako? Kako je to proslo? Uz potrebu da se ogradim od Tea Breaka konkretno, jer je takva situacija i ne pisem ovo da bih te licno napadao, imam par stvari da primetim. Dakle - hipoteticki - sta da radi neko ko ne zna engleski na koncertu domaceg benda koji peva na engleskom? Nije imao sansu da bude bombardovan sa MTVa muzikom tog konkretnog benda, reklama nije ucinila svoje (kao sto jeste recimo za Madonu ili sl, znaci engleski je nebitan potpuno u takvom slucaju)? Ako su stihovi nebitni, onda, jebiga, ne mora se ni pevati. Zatim - kako to da su Mandela i Gandi simboli antikolonijalizma jer su rekli - ok britanci, fuck off vishe u picku materinu, sve je to uredu super ste vi al brate vi ste vi a mi smo mi, da bi danas neko tako olako shvatao sopstveni identitet? I to ovde, gde nas nikad nisu puskom terali da ucimo engleski. Najveci svetski hype je engleski. To je najlakse. Manje su neiskreni Marinini tekstovi od tekstova na jeziku "rock'n'rolla". Ja volim da se poistovetim sa muzikom. To me kupuje. Verujem i vecinu publike, ne ovde samo, svuda na svetu. I kako da se poistovetim sa necim sto nema identitet? Jednostavno, sto rece ponajbolji novi srpski rock pesnik - "Ko sam, sta sam - eto to sam." ;)
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 04.12.2009. 16.10.28
    @kad bi u shvedskoj, burazeru, svaka baba od 90 godina govori techno engleski
  • Gravatar for Heroin
    Heroin (gost) | 04.12.2009. 16.14.14
    @C64 Jedno je pevati ne nekom (engleskom npr.) jeziku da te ceo svet razume, a drugo da pevas na jednom jeziku gde ce te razumeti par hiljada. Taj srpski nacionalizam se cesto uzimao kao odrambeno orudje kod domacih muzicara, jer isti ti muzicari nisu ni znali engleski (niti su bilo sta naucili do sad) a jos losije ga govorili, pa kao, bolje u svom selu da budem car nego da mi u celom svetu kazu da sam bedan. Zatim, ako pogledamo malo sire, jedino je u srpskoj muzici bitniji tekst od muzike. Muzika mu tu dodje samo "onako". Dzim Dzarmus je za Brejkerse rekao "zanimljiv ovaj hiphop".
  • Gravatar for trenje
    trenje (gost) | 04.12.2009. 16.28.11
    Da se razumemo, ja se ne žalim kako niko neće da da pare, već kada sam rekao da se odreši kesa, mislio sam na veću podršku medija jer bi bend lakše našao izdavača sa kojim bi potpisao pristojan ugovor. I to sa akcentom je meni smeta, ne znači da svima smeta i da je apsolutno tako, jednostavno lični konto.
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 16.37.40
    Prijatelji, glupo je da ja govorim o svom bendu jer nije sustina u tome... Ne zelim da budem uvredljiv, medjutim, nije mi jasno od kada je ok ne znati engleski i o kojoj se tu publici radi? Ja pricam o publici koja prati R`N`R i ukoliko se ne varam, velika vecina slusa muziku stranog porekla, uglavnom na engleskom jeziku.?!? Lokal patriotizam te vrste ne podrzavam jer istini za volju , ne vidim sta je sporno ukoliko autor ima slobodu da se izrazi na jeziku koji izbere ;) Publika je na kraju ta koja odlucuje sta je relevantno,zar ne? Seti se benda EYESBURN, njihove popularnosti i njihovog engleskog (ako tako moze da se nazove), pa ipak Kojot sada sljaka turneje po Evropi i svuda je rado vidjen, takodje je tu i Doghouse koji ne napunio 2 dana za redom Dom Omladine....itd primera je mnogo!
  • Gravatar for trenje
    trenje (gost) | 04.12.2009. 16.58.55
    @Kuki Naravno, ni ja taj tip "lokal patriotizma" ne gotivim, nisam ni rekao da srpski bend ne treba da peva na engleskom. :) Bend treba da peva na jeziku na kome oni žele, a mi, publika, možemo oceniti da li se to nama sviđa ili ne i da li nam smeta što je lošiji akcenat ili ne. "Publika je na kraju ta koja odlucuje sta je relevantno,zar ne?" Sa ovim se potpuno slažem, zato sam napisao još jedan komentar malopre u kome sam napisao da je ovo što sam napisao isključivo lični konto.
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 17.03.37
    Sustina je da na sceni ima mesta za sve i niko tu nikome ne bi trebalo da smeta, vec sam rekao da je publika ta koja donosi finalnu odluku sta joj se svidja, a sta ne .... ;) Glupo je porediti Tea Break & Madonu jer su to 2 dijametralno suprotne stvari, takodje, postoji nesto sto je vaznije od jezika na kome pevas ili tehnike sviranja, a to je vibracija koju autor shalje publici tokom koncerta i to je od presudnog znacaja, i za publiku i za bend ;) Ostao sam duzan odgovor na pitanje za Tea Break o Londonu....ponuda je bilo samo ne onih koje su nam odgovarale zbog problema oko viza i slicno ...ali raduje me to sto sada to nece predstavljati kamen spoticanja ;) Ako neko misli da smo tamo bili na izletu ... GRESHI ;)
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 04.12.2009. 17.33.50
    @Heroin Ta stara floskuleshtina o srpskom nacionalizmu se cesto uzimala kao odbrambeno oruzije kad god bi neko slucajno doveo u pitanje pevanje na engleskom. ;) @Cookie Cekaj, ako neko ne zna engleski onda to nije R'n'R publika?? Ooopa, polako, polako... Ako dobro razumem, ti hoces da kazes da se treba imati neki pedigre da bi se slusala muzika? Elitizam..? Ako je publika tu da odluci, onda je Ceca na Marakani svima objasnila. I da - ne mislim da je lokalpatriotizam losha stvar. Naprotiv. Lokalpatriotizam i patriotizam nisu ista stvar, to prvo da rascistimo. A lokalpatriotizam je doneo najbolju muziku svih vremena, od Britaniske invazije sa Bitlsima i Stonsima, preko Manchestera, Sijetla, Kalifornije, Jamajke, evo danas je francuska meka elektronske muzike... U cemu je problem? Niko se ne stidi mesta odakle potice. Ne mora nekom glavu da razbije zbog toga, ne mora uopste da bude aktivno ukljucen u "odbranu svete grude", prosto - to je to. Na kraju "24 Hour Party people" ima posveta - "To all the Mancunians all over the world". Ja hocu bre da, recimo, Tea Break otkine 50 hiljada ljudi Ceci, razumes? Da ne budemo zauvek rupa na svetu gde cu zauvek gledati dobre bendove po klubicima i biti ponosan na underground. Ocu da to bude NORMALNA STVAR! A nece biti normalna stvar dok se ti bendovi obracaju tako malom broju ljudi, koji su ionako na nasoj strani. Treba namamiti ove zabludele, a oni nece slusati engleski. A siiiguran sam da bi ih namamili kad bi im se svi obratili na jeziku koji razumeju. I dosta vishe prepucavanja, ili ne dolazim u LR :)
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 04.12.2009. 18.58.40
    "Zatim, ako pogledamo malo sire, jedino je u srpskoj muzici bitniji tekst od muzike. Muzika mu tu dodje samo "onako". Dzim Dzarmus je za Brejkerse rekao "zanimljiv ovaj hiphop"". hahaha vrh! i bajaga je reperčina stara - on je manje nota promenio u svojim vokalnim izvođenjima nego mnogi reperi.
  • Gravatar for rolling stone
    rolling stone (gost) | 04.12.2009. 19.08.52
    koliko ja pratim ovu pricu nije poenta u Cecinoj publici vec u r'n'r publici koje ima ali manje nego pre. dakle r'n'r publika je ciljna grupa i ona ostaje uskracena za prezentovanje gomile bendova i svetskih i domacih. kad vec ciljas na Cecu, kljucno pitanje je da li ce pre Jarboli ili Van Gogh da otkinu 50000 Ceci? da preformulisem, da li ce pre MTV rock bend da otkine publiku ili alter/indie/sta god koji se ovde namece kao neki buduci mainstream? i nema prepucavanja bas je argumentovana rasprava, napokon.
  • Gravatar for Mik
    Mik (gost) | 04.12.2009. 20.35.22
    bravo Cookie!! gurajte svoju pricu! malo mi je muka od tih fazona, kao smeta im los engleski jezik. a toliko evropskih bendova obilazi svet pa i Srbiju, a cisto sumnjam da ce po nekom npr. bendu iz Francuske osuti pljuvanje zbopg loseg engleskog. i tacno je da se bendovima koji rade na engleskom pruza manje sansi i gurnuti su na marginu zbog necijeg hira.a ne mora biti tako. mozda bi i Prodigy Muse sledeci put trebalo da zapevaju na srpskom kad nam svrate u goste, cisto da ne iritiraju pojedine..
  • Gravatar for plankoreniz9
    plankoreniz9 (gost) | 04.12.2009. 22.49.13
    kao prvo, mislim da consecration peva na engleskom? tako da ta teza otpada... kao drugo, ceca objasnjava neke stvari. 200 000 ljudi, niko se ne folira, svi su iskreno tu, cesto mi podje suza dok gledam cecine koncerte. a i zaista zvuci mocno https://www.youtube.com/watch?v=AmBMYm_JXmQ&feature=related
  • Gravatar for niste skapirali
    niste skapirali (gost) | 04.12.2009. 23.18.36
    lepo vam covek rekao da u ShveCkoj govore techno engleski... znaci, morate prvo da savladate tehno, a onda engleski, okej? :D a sto se tice kojota, on se vadi na dzhamajchanski, i nije iskljucheno da on bolje govori engleski nego sto se cuje u pesmama... evo ga ovaj Djentlmen, peva raskantani jahenglish, a rodjen je u nemackoj i provereno ume da pricha normalno... cak se i u pauzi izmedju pesama obraca tako...
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 04.12.2009. 23.33.32
    Hvala Mik, Podrshka je uvek dobrodosla, najsmesnije u celoj prici je da nas engleski u startu uopste nije losh, ali se niko nije potrudio da preslusa ili je slusao radove od pre 5 godina koji su, moram da priznam, bili diskutabilni. Na tome se, bas iz ovih razloga intenzivno radilo ;)
  • Gravatar for rolling stone
    rolling stone (gost) | 05.12.2009. 02.15.25
    zaboravih, da li je ovo dobar engleski akcenat/izgovor/sta god? https://www.youtube.com/watch?v=O_o2SCrefeE da li ih to sprecava da sviraju na svim kontinentima? da budu medju top 10 svedskih bendova? 3058375 views na myspace strani, malo li je?
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 05.12.2009. 11.33.10
    Eh poento, poento, zasto li si me ostavila? :P Mozete napraviti od ovoga jos jednu takvu diskusiju, izgovor engleskog je nebitan, nikad nece biti ozbiljan izgovor jer niko nije proveo ni najmanji deo zivota u engleskom govornom podruciju, ali sveukupno je nebitno jer niko to ni ne slusa, jer kao sto neko rece - "samo je u Srbiji bitniji tekst od muzike." Bilo koje raspravljanje uz stavove koji se osvrcu na sve sitnice koje su nebitne razvodnjava pricu - postoji samo jedno pitanje: zasto engleski? Zasto ne francuski? To jos niko nije napisao. Siguran sam da ce biti nekih polusuvisli odgovora, ali svodi se na to da je engleski jedan svetski trend, i ako se neko zadovoljava time da bude deo celog tog marginalnog momenta u istoriji, to je to. Sto se mene tice, slozili smo se da se ne slazemo.
  • Gravatar for Kleo
    Kleo (gost) | 05.12.2009. 11.44.11
    @plankoreniz9 nove pesme Consecration su na srpskom jeziku koliko sam cula
  • Gravatar for msx
    msx (gost) | 05.12.2009. 12.00.42
    consi koriste dosta cudan engleski jezik na svom .avi albumu... ;) http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=65491881&blogId=459549362
  • Gravatar for kiselina
    kiselina (gost) | 05.12.2009. 12.45.33
    @ trenje A iz kog si to benda ako moze da se zna?
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 05.12.2009. 18.07.08
    Tea Break je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih domaćih bendova. Nema potrebe da se bude subjektivan, rezultati govore sami za sebe. Dečki su skoro bez ičije pomoći objavili 3 albuma, što npr. Petrol ne bi mogao ni pomoću trikova, tako da je velika šteta što jedan tako produktivan bend nije svirao na Fenodomu.
  • Gravatar for @ Rac-Q - Hiphopfob
    @ Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 05.12.2009. 20.35.15
    so damn true!! pravo u centar!
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 00.22.26
    @plankoren9 "cesto mi podje suza dok gledam cecine koncerte. a i zaista zvuci mocno" care, sta je ovde mocno? Igor Malesevic na bubnju? Mili na akusticnoj gitari? harmonikas? aranzman? ili mozda kad gospodja izadje na binu i rasiri ruke?
  • Gravatar for plankoreniz@boristadic i jos neko
    plankoreniz@boristadic i jos neko (gost) | 06.12.2009. 10.14.35
    ne znam ko su ti ljudi koje si nabrojao, ali sve zajedno zvuci mocno, i gospodja je mocna, a posebno 200 000 ljudi medju kojima niko nije tu iz foliranja, svima je tu sve potpuno jasnom, svi skroz iskreno osecaju te pesme i pevaju uz svetlanu. ako ti to nije mocno... nisam znao da consecration peva na srpskom.. ali inace mi nije jasno zasto bi iko kome je puno stalo do srpske publike i 300 ljudi na fenodomu pevao na engleskom?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 11.41.52
    apsolutno nista tamo nije mocno osim velike bine, mozda svetla i kolicine ljudi. i tacno je svi su tamo iskreno i bez foliranja, to stoji.
  • Gravatar for @Racq
    @Racq (gost) | 06.12.2009. 11.49.01
    Petrol je uradio dva albuma bez icije pomoci, a uskoro ce i treci. Pesme su im na srpskom, a nisu svirali na Fenodomu. Moze li neko na brzinu da smisli odgovarajucu teoriju zavere?
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 06.12.2009. 12.05.59
    @plankoreniz9 Ja cu da odgovorim na ovo poslednje: - Pitam se sta bi se dogodilo da se nije zaratilo i da turbo folk nije bio jedan od mehanizama kontrole shirokih narodnih masa, jer iza pomenute gospodje stoji preko 15 godina takvog forsiranja u medijima ... Pre cele te price imali smo drugaciju atmosferu u Beogradu i celoj zemlji....ja se ne bih olako hvatao za Cecu u bilo kakvoj argumentaciji vezano za R`N`R....no sta je, tu je.... Nisi znao da Consecration peva na srpskom jer nisi ispratio celu stvar, a da si ispratio iole ista od onoga sto sam vec rekao , bilo bi ti jasno zasto Tea Break i slicni zele da nastupaju na Fenodom-u. Batali pricu o engleskom vs. srpskom jeziku, jer svi muzicari/bendovi/autori imaju pravo na izbor i svoj muzicki izraz...Publika je jedini relevantni pokazatelj, a Tea Break je u velikoj meri respektovan od strane kolega i publike....itekako je imalo smisla da se ovaj bend nadje na Fenodomu , ali nije i molim lepo niko nece da place zbog toga....
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 06.12.2009. 12.16.52
    Zaboravih.... Petrol je dobar bend, dobro zvuce i kvalitetno rade. Redovno ih cujem kad imam probe u Bigzu ...vezbaju ko nenormalni ....svaka chast !
  • Gravatar for teorija zavere na brzaka
    teorija zavere na brzaka (gost) | 06.12.2009. 12.23.02
    Mozda ekipa Petrola nije popila dovoljno kafica zajedno sa organizatorima, bar u poslednje vreme? Ranije su izgleda vise vremena provodili u redakciji.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 06.12.2009. 12.35.04
    1. a mozda je Petrol svirao samo mesec dana pre Fenodoma i svirace za 10-ak dana opet. 2. a mozda je Fenodom organizovala Digimedia koja je privatna firma i moze da zove koga hoce njihova stvar 3. a mozda se treba zaliti RTS-u i PGP-u jer njima placamo porez
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 06.12.2009. 12.43.33
    @anoniman Ko se sad pravi blesav , kad se zna da isti covek rukovodi i Digimedijom i Popbosom ? ;)
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 13.08.42
    "2. a mozda je Fenodom organizovala Digimedia koja je privatna firma i moze da zove koga hoce njihova stvar" sve moze naravno, ali ne moze da se zove "Nova srBska Scena" ako tu nema svega sto svira u Srbiji (naravno pricamo o r'n'r-u). RTS PGP PINK su posebna prica, ovde se bavimo Popboksom.
  • Gravatar for pijani plot
    pijani plot (gost) | 06.12.2009. 13.28.57
    Sad nista ne kapiram... Digimedia nije isto sto i PGP/RTS? Ne uzima pare od poreza cak ni za Popbox? Ne verujem... Ja sam mislio da zbog koriscenja reci "srpska" u imenu edicije to mora biti drzavna firma (i dalje tako mislim). Dakle, radi se o jos jednoj prevari napacenog naroda. Zar ne bi trebalo organizator ovakvih festivala da ide od benda do benda i da ih sve zamoli da sviraju (na jeziku benda, naravno)? Zar nije ogroman propust to sto festival nije organizovan na 16 bina u trajanju od 4 dana kad su vec drzavne pare u pitanju? Da li cemo mi koji volimo da slusamo cover bendove i dalje ostajati uskraceni za njihove nastupe na ovakvim festivalima?
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 06.12.2009. 13.34.34
    "Pitam se sta bi se dogodilo da se nije zaratilo i da turbo folk nije bio jedan od mehanizama kontrole shirokih narodnih masa" kukiju niko nije javio da je ovo davno raskrinkana racionalizacija kojoj su skloni "alternativci"?
  • Gravatar for objektivno
    objektivno (gost) | 06.12.2009. 13.35.31
    @ @Racq: "Petrol je uradio dva albuma bez icije pomoci, a uskoro ce i treci." Dobro bre ljudi, dajte malo objektivnosti, pa da li bi Petrol video i osetio popularnost u Zagrebu i Ljubljani da nije bilo Popboksa da to progura? Da li je moguce da nijedan bend sa Popboksove scene ne moze da kaze: "tako je guraju nas maksimalno, hvala im"
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 06.12.2009. 13.40.13
    @ Cookie Nebitno, jedan vlasnik, x vlasnika, Popboks, Digimedia, kako god. Privatna firma, njihov izbor, njihova stvar. @ Tadic Zasto ne moze da se zove Nova srpska scena? Cime je to zabranjeno? I koja to edicija moze da pokrije sve? U bilo kojoj oblasti. Takodje nisam primetio da je ta edicije zatvorena stvar. Malo malo pa izadje neki album. Mozda jednog dana izdaju svima. I NARAVNO DA TREBA DA SE BAVIMO RTS-om i PGP-om. I TO STALNO ! Pomnozi cenu pretplate sa brojem domacinstava. I zapitaj se zasto se od tih miliona ne napravi festival gde ce svirati i TEA BREAK. I zasto se ne izda nekakva "sveobuhvata" edicija serbskog r'n'r-a. Kad pocnes da placash pretplatu Popboksu, onda to trazi od njih. Ovako budi srecan sto ima i ovoga.
  • Gravatar for planko reniz
    planko reniz (gost) | 06.12.2009. 13.41.23
    zao mi je sto ne shvatate da je ceca mnogo vise od svega toga i sto ne osecate snagu njene muzike, ali nije bitno. ne slusam cecu, ali potpuno kapiram sve to. ne zelim da ispadne da imam bilo sta protiv tea breaka, evo tek sad sam skapirao o kome se konkretno radi.. a ajde kuki objasni mi recimo zasto nisu svirale inje, kao recimo predstavnik popularne plesne elektronske muzike? ili ana never kao predstavnik instrumentalaca kojih ipak ima dosta? zasto nije bilo ni jednog benda bez gitare?
  • Gravatar for komentator
    komentator (gost) | 06.12.2009. 13.54.48
    Vas u stvari sve vreme ima troje ili cetvoro, ovaj sto kuka kako mu niko ne zove bend iako mu je bend najbolji na svetu, ovaj sto misli da je vrhunac podlosti i zlobe da neko "gura" neki bend, onda ovaj sto bi da na festival budu pozvani svi bendovi srbije inace to ne moze da se nazove nova srpska scena (a ne zove se), i naravno djape. Svi ili imate bendove ili ne volite ni malo ovu muziku, ekipu, svejedno. Ali ne odustajete od nadasve objektivne i realne kritike. Naravno iz najbolje namere.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 13.59.50
    @anoniman na zalost od Popboksa (ne samo njih) zavisi na koga ce mozda dziberi iz PGP-a da bace oko, takodje u mnogome zavisi ko ce da svira npr EXIT, pa npr koga ce da intervjuise Yellowcab, mogu do sutra ovako da ti nabrajam sta sve zavisi od Popboksa/B92/Studia B.
  • Gravatar for rolling stone
    rolling stone (gost) | 06.12.2009. 14.11.48
    pravo pitanje...gde su Inje i Ana Never? a gde su Sweeper (MTV bendic), Rain Delay (odose ljudi napolje lagano), pomenuti Tea Break (svedjani bi voleli da su njihovi), Tibia (savrsen spoj metala i alternative)? svi ovi nepostoje?
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 06.12.2009. 14.29.44
    Borise Ne mogu da se slozim ni sa ovim. Na koga je to PGP bacio oko a da ga je prethodno izpromovisao Popboks? Ja ne znam za takav slucaj. Takodje, na EXIT-u (koji je mocniji od svih i tesko da mu iko ista namece) su do sad svirali skoro svi zivi domaci i regionalni bendovi, i ovi Popboksovi i mnogi mnogi drugi. A tek B92 i studio B. Pogledaj liste B92 i studija B i sta se tamo sada vrti. Popboksovi favoriti nisu poslovicno favoriti i tamo. Razlicite su to ekipe, a opet sve same, ponavljam, privatne firme. Mozemo ovako za sebe da kukamo,da se nadamo, ocekujemo od njih ovo i ono, ali sve nase zalbe treba da idu pre svega onima kojima dajemo novac. PGP - RTS
  • Gravatar for plankoreniz@komentator i ostali
    plankoreniz@komentator i ostali (gost) | 06.12.2009. 14.40.46
    je sujetan i komentar mu je manje konstruktivan i od kukijevih komentara. mene cudi sto se niko ne zali na ocajan zvuk u domu omladine? brate, ono tamo zvoni ko skc? zar nova srpska scena ne zasluzuje jedan prostor sa pristojnim zvukom?
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 06.12.2009. 14.43.07
    Interesantno je kako se neki bave porezima i PGP-om, a posle ja kukam ...hehehe...mene interesuje nesto drugo, sto pored mog predstavlja opsti interes svih muzicara u Srbiji... Ja sam muzicar, sviram skoro 20-ak godina i interesuje me u prvom redu da mogu da zivim od toga i snimam svoju muziku bez ogromnih finansijskih problema.Da bi se to desilo mi moramo da imamo objedinjenu scenu gde muzicari medjusobno saradjuju, medije koji "nepristrasno i sveobuhvatno" afirmishu R`N`R bendove i njihove muzicke aktivnostii - tako stanje stvari moze da se popravi. Prica oko PGP RTS-a i autorskim pravima, poreskim olaksicama i slicno dolazi posle ... Ja najvise zameram organizatoru Fenodoma jednostronost, iskljucivost i neobjektivnost.... @planko reniz - Ceca je mediokritet ciji je lik pretvoren u legendu i na tome se radilo godinama, zbog toga nisam iznenadjen cifrom od 100 000 posetilaca na uscu.Medjutim to nije i nikada nece biti(za mene) merilo kvaliteta. Odgovor na tvoje pitanje je: - Pitaj organizatora, ja nemam nista protiv, jer se ovde ne radi samo o mom bendu. p.s. Ja, niti kukam , niti molim , niti ista slicno, vec konstatujem cinjenicno stanje stvari i upucujem javnu kritiku tamo gde treba...
  • Gravatar for komentator
    komentator (gost) | 06.12.2009. 14.45.53
    I Boris Tadic ima bend pa je ljut sto njega ne zovu.
  • Gravatar for nada
    nada (gost) | 06.12.2009. 14.49.45
    Najbolje da su umesto doma omladine iznajmili usce, napravili 20 bina i pozvali sve bendove koji postoje. Mozda bi tad bili zadovoljni. Sto nisu zvali ovog, sto nisu ovo, sto nisu ono, a niko sem njih nista ni ne pokusava da uradi.
  • Gravatar for plankoreniz
    plankoreniz (gost) | 06.12.2009. 18.36.11
    kako god, 121 komentar. uspeh je to :)
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 22.59.35
    @ anoniman PGP - pa ako urednik slucajno pogleda izdanje jelentop10 liste i vidi Sergeja Trifunovica koji hvali Repetitor i kaze "nisam ih slusao ali cuo sam da su dobri" on ce naravno da proveri ko su ti Repetitor EXIT - da li ti ime Dragan Ambrozic nesto znaci? covek koji zaista mnogo zna i uredjuje Main Stage a takodje ranije radio magazin Ritam koji u celosti moze da se nadje na stranicama Popboksa. POPBOKS/STUDIO B/B92/JELEN TOP 10 LISTE (06/12/2009): POPBOKS: 1. STUTTGART ONLINE: Superheroj 2. SVI NA POD!: Bugi vugi 3. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 4. VROOOM: Cuts 4. NEŽNI DALIBOR: Sve biće u redu 5. SUPREME i BLOKOVSKI: Reč bez nje 5. pndc ft. Shadowlike: Pilots 6. JARBOLI: Podrška je važna 7. KIM (Laura 2000 remix): Sve i Svašta 8. IZDRŽI RIBICE: Mi 9. DARKWOOD DUB: Šećer 10. LIRA VEGA: Sreća i ljubav 10. HASHISH CLUB: Oxid Urednik liste: nemam pojma http://popboks.com/topliste.php STUDIO B: 1. THE BRANKA: Nuklearna Bomba 2. E-PLAY: U Sumrak 3. IZDRZI RIBICE: Mi 4. S.A.R.S. feat SKY WIKLUH: Budim Se 5. STUTTGART ONLINE: Superheroj 6. KECKEC & ACID FOLK ORCHESTRA: Olupina 7. LIRA VEGA: Sreca i Ljubav 8. NEZNI DALIBOR: Sve Bice U Redu 9. SUPER S KARAMELOM: Nervozna 10. DARKWOOD DUB: Šećer Urednik liste: Sloba Konjevic http://www.studio-b.co.yu/radio/diskomer.php B92: 1. STUTTGART ONLINE: Superheroj 2. ZENE KESE: Dovidjenja 3. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 4. ATHEIST RAP: Njanjava 5. KIM (Laura 2000 remix): Sve i Svašta 5. JARBOLI: Podrška je važna 6. IZDRŽI RIBICE: Mi 7. AUTOPARK: Pucketanje Prstima 7. LIRA VEGA: Sreca i Ljubav 8. VELIKI PREZIR: No No 9. JA HAVSA: Cvrkut 10. NEZNI DALIBOR: Sve Bice U Redu Urednik liste: Milos Ivanovic Kepa http://www.b92.net/kultura_old/index.php?view=77&did=26237&plim= JELEN TOP 10: 1. SVI NA POD!: Bugi vugi 2. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 3. AUTOPARK: Pucketanje Prstima 4. MARCHELO & KAL: Krasnokalipsa 5. LOLLOBRIGIDA: Volim Te 6. DARKWOOD DUB: Šećer 7. JARBOLI: Podrška je važna 8. VAN GOGH: Ona i Ja 9. VROOOM: Cuts 10. NEGATIV: Daj Mi Ritam predlozi Predlozi: THE BRANKA: Nuklearna Bomba IZDRŽI RIBICE: Mi Urednik liste: Tijana Todorovic Strucni saradnik: Sloba Konjevic http://www.jelenpivo.com/top10/ dakle, nigde slicnosti? ko je ovde lud?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 06.12.2009. 23.09.40
    evo zalim se na zvuk u Domu Omladine, ocajan je. @ komentator naravno da imam bend, zar bih znao inace sve ove stvari?
  • Gravatar for @cookie
    @cookie (gost) | 06.12.2009. 23.22.52
    Ceca je na uscu skupila vise od 100.000...a na Marakani je skupila blizu toga. Price da nju guraju decenijama pa je zato jaka toliko, jednostavno ne piju vode. Zasto po tom istom parametru, Karleusa ne moze da napuni ni splav od 200 ljudi u Beogradu, a nije bas da je nema u medijima. Mnogo vise od Tea break pa ipak Tea Break ima koncerte u Beogradu makar i pred 200, 300 ljudi a JK nema? Ne treba ulaziti u muzicke ukuse, jednostavno, Ceca je pojam u bransi u kojoj jeste. Ovi "burazerski bendovi" (dodjem ja tebi na koncert al dodji i ti meni) nemaju kvalitet niti ce ga ikad imati. Ne treba brkati Tea Break koji imaju kvalitet (iako po meni ne nude nista novo, hiljade bendova radi to isto na planeti, a Doghouse su postavili standarde u zadnjoj deceniji sto se tice te vrste muzike), sa ovim forsiranim bendovima. Spomenuo si Petrol. Kazes da znas da marljivo probaju. Super, ali i moj ortak se godinama trudi da zavrsi medicinski fakultet pa mu ne ide. Necu valjda samo zato sto se trudi, reci da je dobar doktor? To ti je isto kao i kartanje. Ima onih koji vole da se kartaju...i ima onih koji znaju...
  • Gravatar for planko
    planko (gost) | 07.12.2009. 08.49.12
    tako je borise, ko ne kapira cecu, ne kapira nista.
  • Gravatar for Vladan
    Vladan (gost) | 07.12.2009. 12.01.44
    Cekaj ovaj malo ispod pokusava da kaze da su Petrol i slicni bendovi (valjda Repetitor) burazerski benodvi . Ako je tako onda imaju mnogo burazera jer ne samo da su im puni koncerti po klubovima ovde (300-400) nego i po Zagrebu i Ljubljani, a sviraju par puta mesecno po svim delovima bivse juge. Na polsednji koncert Petrola nisam mogao da udjem jer je rasprodat, Repetitor puni sve gde svira po Sloveniji i Hrvatskoj, ovde im dodje 350 ljudi (vise nego Karleusi, a duze je na sceni). Ti mislis da su to sve ortaci i burazeri u publici, i da cela bivsa Jugoslavija cita Popboks i slepo mu veruje ili mozda ipak veruju i svojim usima.
  • Gravatar for komentator
    komentator (gost) | 07.12.2009. 12.18.10
    Kapiram sta je Borisu Tadicu, ti ustvari ne mozes da prebolis to sto su ovi bendovi koji ti se ne svidjaju popularniji od tvog pa racionalizujes da i ako je tako, to su fabrikovani bendovi njih je mocni popboks stvorio, oni ne bi inace postojali, gura ih velika korporativna lova, nemaju publiku. I verujem da verujes u to dok sebi i drugima pricas ali dzaba kad od toga nista nije istina. Popboks (mali online casopis) gura koga hoce da gura, koliko vidim trude se da izguraju sto vise bendova, tvoj nije medju njima, nauci da zivis sa tim bez da trujes sa ovim top listama koje ama bas nista ne pokazuju od onoga sto si rekao. I voleo bih da neko glasno kaze sta je problem kod toga da neki medij gura neke bendove. Sta bi bio Darkwood dub bez b92, i ko se ljuti zbog toga.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 07.12.2009. 13.21.07
    @ komentator u zemlji gde se samo pobrojani mediji i jedino oni bave r'n'r i gde nema drugih (ako izuzmemo radio 202 koji je extrem u drugom pravcu) naravno da se stvara nerealna slika da samo ono sto oni guraju postoji. To ti je odgovor na pitanje "sta je problem kod toga da neki medij gura neke bendove?" Nema tu nekih para na zalost, ni korporativnih niti bilo kakvih drugih umesto da ih bude pametnijom uredjivackom politikom. Na kraju ti iznesem i konkretne liste i na to kazes da nista ne pokazuju. Pa sta reci dalje?
  • Gravatar for Ekstremista
    Ekstremista (gost) | 07.12.2009. 14.39.42
    Popboks je ekstrem, a Radio 202 je drugi ekstrem. Ceca je ekstrem. Studio B je pooooseban ekstrem, a RTS tek, e oni su najveci ekstrem. :P
  • Gravatar for ovaj ispod
    ovaj ispod (gost) | 07.12.2009. 17.32.41
    @vladan "sviraju par puta mesecno po svim delovima bivse Juge"? Mozes li da mi kazes gde, koliko ljudi i da li su bili u sklopu nekog festivala ili kao solo koncerti? Na kojim onda mestima sirom bivse Juge sviraju PAR PUTA mesecno??? "Par puta" je makar dva puta, 12 meseci je 24 koncerta godisnje minimum. Znam da su bendovi s ove etikete nastupali i u Zagrebu i u Ljubljani i u Skoplju, solo ili sa jos nekim, ali napisati par puta mesecno je stvarno malo pretenciozno. Uostalom, valjda bi postojao pisani dokaz tih aktivnosti, a ja sam sad ukucao "koncert petrola" na google http://www.google.com/search?rlz=1C1GGLS_srRS344RS344&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=koncert+petrola i nakon tri stranice sam prestao da tragam jer ne videh bas izvestaje sa sajtova ni postove s raznih foruma koji pricaju o dozivljaju koncerta Petrola u njihovom gradu. Da su simpaticni, jesu, ali mislim da malo preuvelicavas. Retko koji alternativni bend moze da se pohvali konstantnom cifrom od tristotinjak posetilaca u skoro0 svakom gradu sirom Juge u kojem su nastupali. Pozdrav.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 07.12.2009. 17.37.31
    @Boris 1. pa na radijskim listama ima u vr 'glave dva do tri benda sa NSS, a na jelen pivu bogami nijedan. ne vdim tu problem ili neku zaveru. 2. PGP nikako da "slucajno pogleda" ni jelen ni bilo koju drugu listu. niti ce. dok god im se bude moglo. 3. bendovi sa NSS cine, ne znam, npr. 1/100 bendova koji nastupaju na EXITU. Auuu kakva zavera.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 07.12.2009. 22.14.41
    @ anoniman "1. pa na radijskim listama ima u vr 'glave dva do tri benda sa NSS, a na jelen pivu bogami nijedan. ne vdim tu problem ili neku zaveru." dakle to nije tacno, apsolutno svi bendovi sa NSS-a su prosli kroz te liste i stvarno nemam nameru da ti to prezentujem (nadji sam), neobjektivan si priznaj to sebi. Inace ne govori se ovde samo o NSS bendovima vec o kompletnoj uredjivackoj politici pomenutih medija. Procitaj temu malo pazljivije od pocetka. "2. PGP nikako da "slucajno pogleda" ni jelen ni bilo koju drugu listu. niti ce. dok god im se bude moglo." E-Play - "Crime" 2005. PGP RTS eto samo jedan primer ali ponavljam nije tema PGP vec Popboks. Nemam nameru da branim PGP jer su oni ocajni. "3. bendovi sa NSS cine, ne znam, npr. 1/100 bendova koji nastupaju na EXITU. Auuu kakva zavera." recimo da si ovde blizu istine, ali opet je pre 5/100 sto se tice NSS a bar 20/100 sto se tice bendova koje gura samo Popboks. Opet pitanje je na kojim binama sviraju? Da li je neki od gomile bezlicnih i beznacajnih stage-eva ili je slucajno Balkan Fusion, najbitnija bina posle Maina?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 07.12.2009. 22.24.50
    ali da se bolje razumemo, nije ovde cilj prebrojavanje bendova koje guraju pomenuti mediji. kljucna stvar je GDE SU OSTALI BENDOVI? ZASTO SE IGNORISU? ZASTO SE NE TRETIRAJU NA ISTI NACIN?
  • Gravatar for Marko
    Marko (gost) | 07.12.2009. 22.38.11
    Boris Tadic je konfuzan kao i uvek. Ne znam sta hoce da kaze - da je video sve te ljude koji uredjuju liste kako zajedno piju kafu? covece, vrati se instrumentu i bendu, i prestani da razmisljas u okvirima teorije zavere. napravi rif i cepaj ga. Sta mislis kako izgleda kad ljudi citaju komentare muzicara koji kukaju?:)
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 07.12.2009. 22.53.16
    @ Marko "Sta mislis kako izgleda kad ljudi citaju komentare muzicara koji kukaju?:)" Teorija nije a nije ni zavera, samo cinjenicno stanje koje 90% bendova oseca na svojoj kozi. Cilj i jeste da citaju ljudi koji nisu muzicari, da malo vide sta se zaista desava i zasto je stanje u domacem r'n'r dobrim delom ocajno.
  • Gravatar for Smehotres
    Smehotres (gost) | 08.12.2009. 00.08.29
    Sto bi reko pravi Boris Tadis: "Ljudi, ajde da radimooo..!" Definitivno o ukusima ne treba raspravljati, pogotovu ne o muzickim. Ljudi koji prate muziku u Srbiji treba da shvate da bendovi koji svoju muziku baziraju iskljucivo na engleskom jeziku nema sta da traze na "sceni". A kako se to zove? DISKRIMINACIJA! Ksenofobija i strah od napretka je velika boljka ovde. Pitam se zasto se nekome uskracuje pravo na medijsko postojanje samo zato sto nije na maternjem jeziku??? Dakle ako je bend zaista dobar i kvalitetan to nije bitno? Pa sta je trebalo da rade Abba i Roxette? Dosta bendova koji rade u Srbiji i to na engleskom jeziku sviraju u inostranstvu, zar mislite da bi tamosnja publika zelela da cuje srpski...Ne bih rekao. Prst na celo ljudi! Otvorite malo umove da udje promaja.
  • Gravatar for Drven dvokat
    Drven dvokat (gost) | 08.12.2009. 01.43.01
    Ja sam sve razumeo: hoce covek da kaze da Popboks gura sve bendove koji su ikad nesto napravili.
  • Gravatar for Dejana
    Dejana (gost) | 08.12.2009. 16.26.01
    Ako se ne izražavaš na jeziku na kome razmišljaš - ne moraš ni da se izražavaš. Ja uopšte ne vidim po kom to osnovu ova moja logika uplivava u nacionalizam, ali ja sam plavuša (farbana crnka), pa bi neko mogao da objasni... Po mogućstvu zgodan, lep...i tako to. :)
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 08.12.2009. 22.22.37
    evo ja sam zgodan, lep, prosed i ne tako mlad i sve vreme objasnjavam i to do detalja precizno. zaboravih da odgovorim da ljudi koji uredjuju liste cesto popiju bar koje pivo zajedno, nekad i kaficu i redovno meze nesto na promocijama vidjenijih bendova (koje su obavezno radnim danima u radno vreme jer inace nijedan novinar ne dodje). ovo ne vazi za Slobu Konjevica, on je covek u godinama.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 09.12.2009. 07.35.58
    ...i jos da ponovimo, cisto da se ne zaboravi: Slaptrap i Stuttgarti su stvarno bili odlicni, super sam se proveo, jedva cekam ponovo!!!! A vi, kukaci , kukajte i dalje...
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 09.12.2009. 09.08.49
    @ Borise Ej prosedi mladicu, da si sve ovo vreme potrosio na muziku umesto na besmisleno anonimno prepucavanje, mozda bi i tebe i tvog benda bilo na nekoj listi
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 09.12.2009. 10.23.27
    @ anoniman Nije besmisleno prepucavanje vec argumentovano ukazivanje na problem. Vreme najvecim delom trosim upravo na muziku jer zivim za istu a mog benda nema na listama najvecim delom iz razloga koje ovde sve vreme navodim.
  • Gravatar for cane
    cane (gost) | 09.12.2009. 10.38.17
    de ste, studenti!
  • Gravatar for @ risbo
    @ risbo (gost) | 09.12.2009. 10.41.43
    zavera.
  • Gravatar for @Boris Tadic
    @Boris Tadic (gost) | 09.12.2009. 10.56.26
    Borise, mozes li nam reci koji je bend u pitanju?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 09.12.2009. 11.25.24
    NE! Kad se predstave i ostali ucesnici rasprave mozda cu i ja, jedino ovom momku Kukiju svaka cast, ima petlju.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 09.12.2009. 11.30.10
    Kad bolje razmislim a zasto i da se predstavljam? Da li to nesto menja? Mozda nesto nije tacno od price koju iznosim?
  • Gravatar for @Boris Tadic
    @Boris Tadic (gost) | 09.12.2009. 11.39.21
    ne menja nista, samo bi bilo dobro da znamo koji je bend u pitanju (kao u slucaju kukija i tea break-a). mislim, ako se vec zalis da vas drugi ne promovisu mozete i sami da se promovisete na razne nacine, evo recimo ovde. mislim, kako mi sad da budemo sigurni da ti uopste sviras u nekom bendu i da se ne salis sa nama?
  • Gravatar for DrUskan
    DrUskan (gost) | 09.12.2009. 11.42.19
    Jel se stiglo do vola na Palama, ili sam poranio?
  • Gravatar for plankoreniz9
    plankoreniz9 (gost) | 09.12.2009. 12.17.56
    pa evo ja sam potpisan od pocetka, lepo ko covek. zasto imam osecaj da je boris tadic iz nekog danguba, demo202 ili sta god benda.. :)
  • Gravatar for gale kerber
    gale kerber (gost) | 09.12.2009. 12.44.12
    ja isto imam utisak da je iz te neke kombinacije
  • Gravatar for Radomir iz Mirijeva
    Radomir iz Mirijeva (gost) | 09.12.2009. 13.19.39
    Ja ne bih da glasam za najjači utisak nedelje, samo sam se javio da ispimpujem broj komentara na ovoj nadnaravnoj diskusiji. Pozdravljam i vašeg (izgleda jedinog) gosta Borisa Tadića... Ravna gora pobediti mora!
  • Gravatar for NEPRAVDA
    NEPRAVDA (gost) | 09.12.2009. 13.33.35
    ma nepravda, ljudi!!!! Ignorisu nas namerno!
  • Gravatar for ma...
    ma... (gost) | 09.12.2009. 13.36.03
    jeste okej sto se kuki predstavlja, ali uvek se zavrsi na tome: "nas ne vole iako smo bolji". Daj.
  • Gravatar for Vladan
    Vladan (gost) | 09.12.2009. 14.26.35
    Au koliko se komentara nakupilo. Dugo nisam bio a posto me neki anonimus citirao da dodam da su Petrol i Repetitor (ne samo oni) bendovi koji se razbijaju od sviranja kao malo ko. Pa i jedni i drugi su svirali turneje po Sloveniji od 10ak koncerata, svirali po Makedoniji po tri-cetiri nastupa, bili u Zagrebu, Splitu, Puli... Petrol je svirao i u Podgorici, bio prvi srpski bend posle rata u Kninu, a Repetitor je svirao i u Banjaluci, Vranju, Arilju i slicno... Uostalom ima lista gde su sve svirali da ne prepisujem, na myspace.com/repetitor a tu pise i da samo u decembru imaju jos 4 koncerta, Petrol (myspace.com/petrolpetrol) ima jedan, a pre neki dan su bili u Novom Sadu. Hocu da kazem da ti bendovi stalno sviraju, u Beogradu, Srbiji ali i ex-Yu i neko ih stalno trazi, zove i dovodi, i da to nije i ne moze biti jedino produkt hypea jer bi hype prosao. A i da je samo hype onda bi i razne The Branke, Sajsi i slicna cuda isto tako prolazila ili bilo koji bend oko kog se dize prasina a njih se vec sutra niko nece secati. Na kraju, i uticaj Popboksa je mnogo manji od onoga sto zamisljaju neki koji ga ovde predstavljaju kao neko superuticajno burazersko zlocinacko udruzenje. Ima Popboks mana, ne zna im se broj, ali ispada da guraju samo bendove bezveze preko veze, a kad se postavi pitanje koga bi trebalo da guraju pominju se uglavnom bendovi koji pevaju na engleskom (sto ocigledno nije politika Popboksa) ili neki koji nisu ni za k....
  • Gravatar for ego, ego - eno ga ego manijak
    ego, ego - eno ga ego manijak (gost) | 09.12.2009. 14.27.18
    ma kuki se u stvari predstavlja da bi popularisao sebe a ne bend ...
  • Gravatar for ona stvar
    ona stvar (gost) | 09.12.2009. 22.35.05
    i sta? necete da dobacimo do 200? :(
  • Gravatar for plnkoreniz9
    plnkoreniz9 (gost) | 09.12.2009. 23.09.42
    slazem se sa vladanom, manje-vise. a risbo tadic jos nije otkrio identitet?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 10.17.31
    Nije se predstavio i nece, suvise ovo ljudi cita da bi tek tako dozvolio da mi bend bude obelezen za sva vremena i zatvori sva vrata koja su ionako blindirana. U prilog tome i ovo: "jeste okej sto se kuki predstavlja, ali uvek se zavrsi na tome: "nas ne vole iako smo bolji". Daj." znam coveka i eto tek tako ga neko lako opljune nakon svih argumenata koji su ovde izneseni. Da li je rakao negde da su najbolji? Samo trazi zasluzen prostor u medijima isto kao i ja. @ plan koren iz 9 bez uvrede ali bend ti je toliko poznat da nisam iz nickname-a provalio o kome se radi, tako da kad pljujes po Dangubi, 202-ki ili bilo kome drugom bolje razmisli malo. @ Vlada Tako je, sve gradove koje si pobrojao sve je tacno, ljudi sviraju i treba da bude tako, ALI ne umanjuj znacaj pisanja Popboksa o njima na svaka 3 dana (ranije, sada ipak manje priznajem), emitovanje spotova na MTV-u narocito od promene politike istog (to se gleda sirom ex yu prostora), emitovanje na pomenutim listama, intervjui u r'n'r magazinima ili u dnevnim novinama na stranama za kulturu ili sta vec. Dakle DOBILI SU PROSTOR i koriste ga pametno. Da li zasluzuju? Verovatno da. ALI GDE SU DRUGI? Ja ovde ne pricam o bendovima, niti pljujem neki, niti dovodim u pitanje pojavljivanje istih na listama. Samo pitam GDE SU DRUGI? ZASTO IH NEMA? Nijedan bas gitarski bend?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 10.40.20
    @ Vlada Zaboravih za The Branka, Sajsi... Ne budi siguran, treba malo vremena da se zahuhta kampanja. Studio B i JelenTop10 The Branku vec uveliko gura, jos samo da Peri Janjatovicu jave da su IN pa da vidis kad krene prepisivanje.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 10.43.52
    Pozdrav za Galeta Kerbera ;) Nemas pojma koliko nisi u pravu.
  • Gravatar for @Boris Tadic
    @Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 10.52.39
    jeste li poslali pesme i biografiju popboksu? to je valjda prvi korak, posaljes pesme i ako valjaju - popboks te primeti i kaze svima da misli da si dobar.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 10.56.02
    Evo da budem konstruktivan. Zasto sve domace liste imaju samo 10 mesta? Nema mesta za 20? Nema kvaliteta za 20? Da li zna neko odgovor? Mozda neko iz Popboksa da se oglasi nakon 160 komentara?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 11.01.18
    "jeste li poslali pesme i biografiju popboksu? to je valjda prvi korak, posaljes pesme i ako valjaju - popboks te primeti i kaze svima da misli da si dobar." Naravno, ima tome jedno 4 godine, skoro pa na pocetku rada sajta tj "Scene". Popboks za pocetak misli da ne treba da radimo na engleskom tako da ni ne razmislja dalje da li smo dobri, kao na zalost i dobar deo ucesnika ove rasprave.
  • Gravatar for plankoreniz9
    plankoreniz9 (gost) | 10.12.2009. 12.01.24
    nisam rekao da je bend poznat, nego je glupo da se predstavljam kao boris tadic?:) a ti si verovatno neki galaksijski fenomen pa da ti ne opadne prodaja albuma? ili jednostavno neko iz dangube ili sa dvestadvojke, pa te je to pogodilo? a inace na trecem mestu popboks liste singlova bila je amigdala od 3d bolnice koliko se secam? a to definitivno nije na srpskom jeziku... pre cetiri godine i jos uvek vas nema na popboks sceni? i rekli su vam da je to zbog pevanja na engleskom? ne zelim da branim popboks, ali neosnovane optuzbe su skroz smesne, kao i ta potreba nekih ljudi da ih cuje 50-100 ljudi vise? ako pevate na engleskom, ceo svet vas razume, a mislim da popboks nisu neka vrata ka celoj planeti?
  • Gravatar for @Boris Tadic
    @Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 12.10.02
    Ma pusti, nece ti se Popboks javiti u komentarima. Nego, reci ti nama kako si se proveo na Fenodomu? :)
  • Gravatar for 1000 zasto, 10.000 zato
    1000 zasto, 10.000 zato (gost) | 10.12.2009. 12.43.57
    rasprava je besmislena - zasto na listi ima 10, zasto nema 30, 50, 10.000, 100.000 mesta, zasto samo bendovi na srpskom, zasto ne i na francuskom i svahiliju, zasto redakcije prave liste prema pesmama koje dobiju od bendova kao singlove, zasto se sajtovi uredjuju, zasto se zemlja okrece... zasto Boris Tadic lepo ne kaze kako da razvrstamo svih tih savrsenih 500.000 bendova svih metal, core, punk i drugih zanrova koji ovde sviraju - po autorskom doprinosu, kvalitetu, sviranju (gotovo svi su uvezbani ko zapete puske...). onda bi se javili drugi bendovi koji ne bi usli na tu listu i bunili bi se zalili kao on sada. eh
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 12.49.20
    @ plankoreniz9 Slazem se, posteno si se predstavio ali ja necu iz razloga koje sam naveo, uostalom nije ni bitno ko se zali vec na sta se zali. Nemamo veze sa 202-om, vec sam pisao da su oni extrem u drugom pravcu. Tema je sad vec malo opsirna i duga za citanje ali spomenuo sam i to. Bio je i Vroom na listi sa pesmom na engleskom, sad imaju i izvestaj sa koncerta. Nemoj da nabrajamo sitne, simbolicno male primere pojavljivanja engleskog. Uostalom koliko se secam bio je i Kukijev bend na Popboks listi (provericu) ali nema podrsku kakvu imaju ostali koji se guraju. Popboks nisu vrata ka svetu ali jesu ka svim ex yu prostorima a moj bend jeste DOMACI bend.
  • Gravatar for Huanita
    Huanita (gost) | 10.12.2009. 12.59.33
    Pa jebemu, ako ljudi nece da te slusaju na engleskom, ima sigurno drugih medija koji hoce. Recimo 202ka. Ja ne vidim da se ijedan od bendova koje uvredjeni prozivaju za Popboks protektorat bune zbog toga sto ih 202ka ignorise. I recice neko da je to zato sto je bolje biti popboksov proteze nego 202kin, i to je istina. Ali uglavnom zato sto popboks ima selektivnu politiku, i kvalitetnije radi posao. Startne pozicije su bile egal. Cak je jedan radio koji postoji duze, mnogo duze, imao mnogo bolje uslove za promociju bendova. Ali uslovi su nebitni. Bitna je uredjivacka politika. I ako ti popboks kaze da nece da slusa engleski, to je prosto tako. I da - da je kuki kompromitovao bend - nije. Naprotiv, cak i respect sto je rekao gde svira. Stoji covek iza toga sto kaze. To sto se to kosi sa necijim stanovistem, bole ga bas uvo.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 12.59.36
    @ 1000 zasto, 10000 zato Rasprava nije besmislena. Pitas za resenje? Evo ga: Zasto Popboks ako je vec izabrao 10 (indie/alter/pop/rock/electro/itd) bendova za koje smatra da su najbolji, ne izabere isto tako 10 najboljih bendova iz pravaca koje si ti spomenuo? Pa lepo lista od 20 mesta. Zasto da ne? Naravno da bi se uvek neko bunio, nema mesta bas za sve, tako je...ALI dajte malo prosarajte pa da onda liste zaista predstave Srpsku Scenu. Pa da se SVI bendovi trude i dobiju motiv da se pojave na istim? Jel ovo nemoguce ostvariti?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 13.16.09
    @ Huanita i Popboks i 202-ka na svoj nacin pomalo prate druge. Sporadicno Popboks najavi neku svirku nekog benda koji "prati" 202-ka ili recimo koncerte koje nesrecni Dzet organizuje. Isto tako 202-ka povremeno pusti Repetitor, Nezni Dalibor (mozda jos po neki, ovo sam licno cuo). Ali sve je to simbolicno, tek da se odradi. Ljudi to ne valja. Nije zdravo za muziku u Srbiji. Pogledajte bilo koju zvanicnu listu neke zemlje. Sarena je. A Srbija ni nema zvanicnu listu. Pitanje engleskog jezika je dodatna glupost. Klinci mogu da slusaju lupam Arctic Monkeys ali ne mogu da slusaju slican domaci bend zato sto je na engleskom? Neko je vec napisao to je DISKRIMINACIJA.
  • Gravatar for fajv oklok
    fajv oklok (gost) | 10.12.2009. 13.18.35
    ''Uostalom koliko se secam bio je i Kukijev bend na Popboks listi (provericu) ali nema podrsku kakvu imaju ostali koji se guraju.'' - daj, ne zadzebavaj. pa ppbx njihove aktivnosti prati redovnije nego aktivnosti njeznog dalibora. kad je bio onaj gbob, pa to su bile vesti u fazonu ''ti brejk se sprema'', ''ti brejk bira koje stvari nosi u koferu'', ''ti brejk je pozvao beo taksi do aerodroma i kaze da je 800 kinti mnogo...''
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 13.35.09
    @ fajv oklok da,da...pa da je bilo tako Kuki se sad ne bi zalio ovde. Secam se da je isla vest ali ne ovako kako ti pokusavas da prikazes, prema tome budu objektivniji.
  • Gravatar for jedno zato
    jedno zato (gost) | 10.12.2009. 13.51.21
    Ti i Tozzzinjo treba da se upoznate
  • Gravatar for rijaliti cek na pocek
    rijaliti cek na pocek (gost) | 10.12.2009. 14.34.07
    cekajte, da proverim da li kapiram - neki od vas osporavaju pravo popboksu da ima programsku politiku samo zahvaljujuci cinjenici sto je jedini i sto ima ediciju koja se pretenciozno zove? ili se ipak zezate? predsednik tadic je uvek seret.
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 10.12.2009. 16.36.49
    @ma... "jeste okej sto se kuki predstavlja, ali uvek se zavrsi na tome: "nas ne vole iako smo bolji". Daj." - Nikad nisam rekao da sam bolji od ikoga na sceni, vec da i ja radim, imam bend i da je scena podeljena , sto nikome na istoj ne ide u prilog ;) @ego, ego - eno ga ego manijak "ma kuki se u stvari predstavlja da bi popularisao sebe a ne bend ..." - Da ja sam superstar...jbg izvaljen sam ;) @ Huanita "I da - da je kuki kompromitovao bend - nije. Naprotiv, cak i respect sto je rekao gde svira. Stoji covek iza toga sto kaze. To sto se to kosi sa necijim stanovistem, bole ga bas uvo." - Hvala & Bravo
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 10.12.2009. 16.53.07
    Za pocetak, ja o "Popboksu" i "Digimediji" imam svoje misljenje koje uopste nije toliko negativno, ali postoje neslaganja u stavovima i sta je tu je .... Ljudi cela ova rasprava je otisla malo dalje od "Fenodom"-a.... ali neka i treba ;) Prva i najbitnija stvar je da je sustina ovoga sto ja pricam veca od pojedinca, benda, ili Popboksa. Delimicno zato se i ljutim na njih kao medij jer ne mislim da zele da razmisljaju u ovom pravcu... a treba! Da li neko od vas zna da se trenutno na skupstini raspravlja/ usvaja zakon koji se tice autorskih prava, regulise naplatu i zaradu muzicara i slicno? ...Ne? E pa neko prati i to i dok se mi ovde raspravljamo i dok je domaca scena podeljena, iza ledja nam se usvaja zakon koji ce trajno da nas zakopa u finansijskom smislu. Nemoj posle neko da je pomenuo PGP i nepravdu... SCENA TREBA DA BUDE OBJEDINJENA u svakom pogledu , a bendovi treba da sviraju i deluju zajedno. Te podele srpski/engleski...bla bla, ma daj majke ti....od toga nema nista ... Ja radim u Ribicama i u Tea Breaku pa kakve veze ima? Muzicka scena je suvise vazan kulturni aspekt u drzavi da bi bila ovoliko obezvredjena. Posto je scena podeljena nikome ne pada na pamet da isprati tu pricu, a posle cemo da se ceshemo po glavi sto ne zaradjujemo , a promenjen je zakon. Popboks ne sme da deluje jednostrano jer je jako vazan za razvoj, komercijalizaciju i popularizaciju scene. Naravno,njihovo je pravo da rade kako misle da treba, ali i moje je pravo da ih kritikujem i to je to. Postujem njihov dosadasnji rad i generalno nemam nista protiv tih ljudi....ali mi se ne dopada uredjivacka politika jer ima svoje nedostatke i zasniva se na neozbiljnim stanovistima ...(mogu i da elaboriram dalje ako treba....) Nemoguce je da ne postoji neki vid saradnje koji mozemo da imamo, tu mislim na bendove koji pevaju na engleskom jeziku... Ponovicu za kraj ova prica oko "Objedinjene Domace Muzicke Scene" je veca od pojedinca ili benda ili medijske kuce. Opsti interes je da se respektujemo , pomazemo i saradjujemo na afirmaciji R`N`R- a u svim oblicima, a ne da unapred donosimo sud, pljujemo kolege i njihov rad bez razloga.... Takodje je opsti interes i da se o koncertima pisu afirmativne kritike i recenzije jer kako ja vidim stvari ...bolje je ne napisati nista , nego napisati lose ili pisati o loshem ....
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 10.12.2009. 17.48.04
    Znači ovo još traje, a :-) U jebo te kavu sam šorku propustio... Jasno je da o ukusima ne treba raspravljati, ali ja stvarno ne razumem o čemu Petrol i njima slični pevaju, a pevaju na srpskom... Zato vrlo dobro razumem o čemu Tea Break peva, a oni pevaju na engleskom...Neki bi trebao da se zapitaju? Petrol je OK bend, ali malo manje autistične arogancije bi im ne bi bilo na odmet... Bendovi koji su učestovali na Fenodomu su blagi užaš... Na kraju ću početi da slušam hip hop... PS. Koliko je meni poznato Petrol je objavio jedan album...
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 10.12.2009. 17.49.31
    @ rijaliti cek na pocek sta da ti kazem, vrati se negde na 50. komentar pa citaj ponovo... Niko ne osporava pravo da Popboks ima svoju politiku, samo ukazujem da moze da bude bolja, i nije jedini. A naziv edicije je pretenciozan, to ne moze niko da ospori, ni predsednik Tadic licno.
  • Gravatar for Stjepan Mesić Pesčanički
    Stjepan Mesić Pesčanički (gost) | 11.12.2009. 01.42.29
    ''Prva i najbitnija stvar je da je sustina ovoga sto ja pricam veca od pojedinca, benda, ili Popboksa.'' - Ah, kakav fridomfajter! Mladi konceptualni umetnici su već izvajali statue u prirodnoj veličini koje će postaviti na Topčiderskoj zvezdi umesto marnute žirafe/zebre. U levoj ruci šolja čaja, a u desnici Povelja o ljudskim i autorskim pravima. Jesi li i sam svestan koliko lejm zvuči ovaj tvoj spin iz poslednjeg posta ili da nastavim sa nategnutim i nesmešnim ironijama? ''SCENA TREBA DA BUDE OBJEDINJENA u svakom pogledu , a bendovi treba da sviraju i deluju zajedno.'' - Eh, kad se jednog dana Srbi slože... Pa sa Popboks komentara predsednika Tadića zbace, Dušanovo carstvo do Soluna povrate, Maksije opet u Višnjicu, Goricu i Jabuku pretvore i šoljicu čaja zastanu popiti...
  • Gravatar for jen dva tri
    jen dva tri (gost) | 11.12.2009. 08.32.05
    prvo, da se ne zove tako edicija bi se zvala nekako drugacije...i opet bi bilo nezadovoljnih...drugo, ne mislim da treba ceniti samo rad(to sto bendovi sviraju - cesto se uvezbavaju kojekakva sranja - tako da oprezno sa tim da je sve ok).....trece,@Rac-Q - Hiphopfob - o ukusima se raspravlja (zato smo tu) o neukusima se ne raspravlja!
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 11.12.2009. 09.58.29
    @Stjepan Mesić Pesčanički Vidi ovako, prijatelju, svidelo se to tebi ili ne, mene apsolutno ne zanima koliko "lejm" zvuci ovo sto sam napisao. Ja sam rekao kako stvari stoje i sve sto sam napisao je istina 1/1. Postoje ljudi koji se muzikom bave profesionalno i ne rade nista drugo pored toga.Ukoliko se neke stvari ne zavrse kako treba ti ljudi ce ostati gladni, a to nije ok. Ja sam kao sto si primetio potpisan i zna se ko sam pa je lako pljuvati po meni iz anonimnosti, medjutim ne vidim da je to dobronamerno.... Sto se tice "Objedinjene scene": - to jednostavno mora da se desi i svima je pruzena prilika da urade nesto po tom pitanju, ko shvati sustinu , prikljucice se akciji, ko ne shvati pokazace svoje pravo lice i karakter i na kraju krajeva znace se ko je ko na domacoj muzickoj sceni...
  • Gravatar for @cookie
    @cookie (gost) | 11.12.2009. 12.07.34
    Ako ste profesionalci, onda pretpostavljam da vam nije problem ni neki profesionalni tekst na srpskom da napisete ili prepevate neku postojecu pesmu? Evo ga pokusaj: Probudi se, imamo razlog Da pocnemo sve iz pocetka Budi se, novo je doba Ne mogu vise da budem deo ove glupe imitacije zivota (mada se ovo iz vaseg originala prevodi vise kao "ovog glupana koji imitira zivot") videces oci su mi prazne (poslednju rec sam mozda pogresno cuo) oseti kraj mojih snova zapali grad koji sam obnovio zapali grad zapali grad zapali grad koji napustam ...
  • Gravatar for shoderova lista
    shoderova lista (gost) | 11.12.2009. 13.59.52
    a sta, to sto je neko ''profesionalni muzicar'' znaci da moze da ispaljuje randomly reci na svahiliju/esperantu/sigurrosjeziku samo vodeci racuna se rimuju i ne remete melodijsku liniju? ova diskusija je rupa bez dna.
  • Gravatar for haha
    haha (gost) | 11.12.2009. 21.29.18
    shoderova lista - hit :D e, sta smarate coveka za engleski. prvo on je bubnjar, znaci kapiram da to i nije bash do njega. drugo, to je stvar stila/ukusa... neko ima barikadu i ne moze biti iskren na svom jeziku jer mu je lakse da se distancira na nekom drugom... nekome je lakse da pise na engleskom jer je jednostavniji i melodichniji... itd. to bi bilo ko da neki izdavach reshi da izdaje samo bendove koji koriste metlice, a nikako one koji furaju palice za bubnjeve. pustite da sviraju sta hoce i cime god hoce, bitno je da li su dobri u tome sto rade, a ne na koji tacno nacin to rade... ja bih samo da pruzim podrsku kukiju sto je tako izneo stvari na sto i stao iza njih imenom (benda)
  • Gravatar for Xomep182
    Xomep182 (gost) | 12.12.2009. 00.35.55
    Dosli smo dotle da se u komentarima na racenziji sa Fendoma pominju Millencolin, Rise Against, Sweeper, No Use For A Name, Tea Break??? Pa ja sam odusevljen.. Konacno neko ko zna da takva muzika postoji:) Sto se tice rasprave, ne razumem cemu ismevanje Kukija, i njegovih postova?? I to bez ikakvih argumenata.. Sto se tice Tea Breaka, ne slusam ih, iako slusam punk rock i hardcore, ali oni mi ne leze. Opet, sa druge strane imam postovanje prema njihovom radu, i onome sto su postigli, i njihovom zvuku, pogotovo uzivo, posto sam imao prilike da ih slusam dva puta.. Neko je ovde izneo ironicnu primedbu kako su svi underground bendovi "uvezbani ko zapeta puska".. Pa to uglavnom i jeste tako, zato sto ti isti bendovi nemaju podrsku medija i jedini nacin promocije im je nastup, i oni sebi ne mogu da dozvole luksuz loseg nastupa, ili loseg dana, jer to automatski znaci gubitak neke potencijalne publike.. Sto se tice pevanja na engleskom, zaista ne razumem u cemu je problem? Ovde ima zaista kvalitetnih bendova koji pevaju na engleskom, hajde pocecu sa Tea Breakom, ali tu su i recimo Fast As We Go Far,Project Mof, onda Reflections Of Internal Rain i Ground Zero koji su imali turneje po Evropi, Downstroy i Rain Delay, koji su pronasli izdavace u Velikoj Britaniji, pritom je Downstroy svirao na Wacken Open Air festivalu, Dreddup cija pesma ce se naci na CDu oficijalnih obrada Nine Inch Nailsa, izdatom od strane samog NINa koji taj disk izdaje kao bonus uz svoje novo izdanje, Overdrive, Trance Balkan Desorganisation koji su ove godine nastupili na glavnoj bini Exita.. A ako bi svako pevao na svom maternjem jeziku, danas ne bi bilo bendova kao sto su Nightwish, Rasmus, Millencollin, Hives, i mnogih drugih, a ti bendovi su zaista znacaji u svojim zanrovima, i mnogo vecim okvirima od nacionalnih.. I, jos nesto, kao primer bih izdvoio slovenacke Elvis Jacskon, koji iako pevaju na engleskom imaju itekako veliku podrsku tamosnjih medija i uspeli su da izadju iz granica svoje zemlje i nastupe sa bendovima kao sto su Slayer, Soulfly, NoFX, Less Than Jake, Faith No More, i bili nominovani za MTV nagradu za Adria Act..
  • Gravatar for Sevdah Honey
    Sevdah Honey (gost) | 12.12.2009. 16.17.41
    Ja se izvinjavam, ako neko samo može da mi potcrta tu gromoglasnu razliku u pristupačnosti i jasnosti između stihova: ''Probudi se, imamo razlog Da pocnemo sve iz pocetka Budi se, novo je doba Ne mogu vise da budem deo ove glupe imitacije zivota videces oci su mi prazne'' i ''Sve smo vec videli, sve smo vec probali, nas ovo vise ne zanima, nas ovo vise ne pogadja.'' Ova druga jedva za gram više zvuči ko smelzlajktinspirit. Nemam ništa protiv da se složite da je grandž bio i ostao ćorsokak rokenrola, ali pošto nećete - haltajte neke argumente koji barem izdaleka deluju kao da imaju smisla, umesto što poredite dve nijanse pozerskog nihilizma i između njih učitavate Ovčarsko-kablarsku klisuru. Ova rasprava ima veze skoro pa jedino sa interbendoznim animozitetima i predstavljati je kao viši cilj bi bilo koliko pretenciozno, toliko i bezobrazno.
  • Gravatar for izbaceni
    izbaceni (gost) | 12.12.2009. 16.27.33
    posto vidim da se ovde povela velika rasprava rekoh daj i ja da se prikljucim.mene su na pravdi boga izbacili sa tog fenodoma satro gadjo sam muziku pivom koje cak nisam ni bacio.al nema veze bio je to ok festival nisam stigao da cujem kese do kraja ali me stutgart odusevio,repetitorci su bili standardno dobri dok je multietnicka bila pun pogodak. i nemojte da se puno zalite na scenu koja je nikad jaca,ima gomila odlicnih bendova e sad ko koga tu gura to nije bitno i dali pevaju na engleskom ili na srpskom jebes ga. ija imam bend pa me boli uvo dali sam na b92 ili popboks listi.uzmes gitaru u ruke i cepas pa ako si dobar cuce se za tebe.ima proteziranja ne kazem ali pobogu ljudi ovo je srbija mi ne znamo drugacije. ziveo rokenrol.
  • Gravatar for @Sevdah Honey
    @Sevdah Honey (gost) | 13.12.2009. 10.55.09
    Sad to sto ti mislis da je smelzlajktinspirit referenca, to dosta govori. Ovaj prvi tekst je, tebra, emo. Ovaj drugi tekst nije emo. Niko tu ne place zato sto je zivot prazan. Ja sam mislio da emo slusaju klinke od 16 godina. A, osim toga, trebalo je i nekoliko prevodioca da dobijemo prvi tekst, i to je sustina svega. A i treba proveriti u SANU da li je to zvanicni prevod...
  • Gravatar for Sevdah Honey
    Sevdah Honey (gost) | 13.12.2009. 13.56.13
    Svako kukumavčenje nad prosutim mlekom je emo. Apatija je, pritom, najveći emo, pogotovo u vremenu kada je svakom dozvoljeno da konstatuje problem, a nikom da pokuša da ga reši. U tom svetlu, ova dva teksta ladno mogu delovati kao da su od istoga autora. Zapravo, neretko imam utisak da za sve srpske alternativce (štagod to značilo)postoji jedna Marina Tucaković koja uz Krletov i Šapčetov reklamni blok pred Peščanik (i kasnije sam Peščanik) tvori nove ''besne na ler'' hitove. Eventualno ih ponekad propusti kroz Gugl translejt, čisto da zavara trag.
  • Gravatar for rolling stone
    rolling stone (gost) | 13.12.2009. 22.26.43
    kad prosecan posetioc Popboksa nema vise nijedan argument on onda izvadi EMO iz rukava...ako ces Tea Break da stavis pod emo onda zaista nemas pojma... a sta inace treba da slusaju klinke od 16 godina? bas me zanima...
  • Gravatar for Komercijalna banka
    Komercijalna banka (gost) | 14.12.2009. 10.09.07
    @Sevdah Honey Sevdace, pa gde si bio svh ovih godina da nam otvoris oci o pisanju tekstova i svemu o muzici. Ja ne slusam Tea Break, jos bolje, iritiraju me, ali ko je ovde dao za pravo TEBI da vrsis odobravanje ili recenziju necijih tekstova? A poredjenje sa Marinom Tucakovic...ma dajte ljudi. Aj smisli nesto bolje od toga pa da se barem posteno nasmejemo svi na forumu.
  • Gravatar for Sevdah Honey
    Sevdah Honey (gost) | 14.12.2009. 11.30.22
    ''iritiraju me, ali ko je ovde dao za pravo TEBI da vrsis odobravanje ili recenziju necijih tekstova?'' Joj. ''A poredjenje sa Marinom Tucakovic...ma dajte ljudi.'' Joj, joj.
  • Gravatar for Yenoh Hadves
    Yenoh Hadves (gost) | 14.12.2009. 14.29.50
    Sto nisu zvali bend MinhenOffline da sviraju na FENODOM-u? Znam ih jos odavno, vezbaju i trude se godinama, ali nekako su ostali u senci nekih slicnih bendova...
  • Gravatar for peskir tuta
    peskir tuta (gost) | 14.12.2009. 15.16.34
    @yenoh: zato sto su bili oflajn.
  • Gravatar for 196. komentar
    196. komentar (gost) | 14.12.2009. 21.54.49
    196. komentar.
  • Gravatar for pritajeni...
    pritajeni... (gost) | 15.12.2009. 00.51.36
    @izbaceni i sta kazes ima proteziranja?Ne mogu da verujem.
  • Gravatar for JOS MALO PA 200
    JOS MALO PA 200 (gost) | 15.12.2009. 10.55.06
    IDEMO DRUGOVI, VEC NAM SE BLIZI DVADESETA, IDEMO KAO NA MATURSKOJ VECERI, UNO - DUE - TRE, 198. KOMENTAR
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 15.12.2009. 20.31.20
    mislim da je krajnje vreme da se vratimo PGP-u. dakle, sta preduzeti? koja su nam sredstva da privolimo one kojima placamo porez da izdaju izvestan broj rokenroul albuma (ili makar kompilacija, lepo su pocheli sa Jutro ce promeniti sve?) i npr. organizuju bar jedan rokenroul festival?
  • Gravatar for hajduk mladi lion
    hajduk mladi lion (gost) | 15.12.2009. 21.12.29
    hihihi, kako suptilno: http://www.popboks.com/showcomments.php?ID=3957&type=T
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 16.12.2009. 09.42.42
    Evo vratimo se PGP-u. Kad se bude Popboks promenio i prosirio svoje uske alternativne kriterijume koji bendovi prolaze a koji ne, tada ce i ljudi iz PGP-a da saznaju da postoji i nesto sto nije samo Nova srBska Scena. Mozda tad ukapira pricu i Tijanic ako mu pre toga Pera Janjatovic javi sta ima novo.
  • Gravatar for demir
    demir (gost) | 16.12.2009. 11.02.48
    Pozdrav od demira za "202" komentar. Samo da preskocimo ovaj "202" komentar i sve ce biti sjajno.
  • Gravatar for plan koren iz 9
    plan koren iz 9 (gost) | 16.12.2009. 11.06.34
    kuki kakav ti je ono komentar na recenziju albuma tea breaka? tada jos nisi svirao sa njima ili je u pitanju neka vrsta humora?
  • Gravatar for Gurban Gurbanov
    Gurban Gurbanov (gost) | 16.12.2009. 12.57.16
    Borisu Tadicu je Popboks kriv i sto PGP ne izdaje rock. Jel su ti i ribu uzeli?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 16.12.2009. 13.41.29
    @ Gurban Gurbanov PGP izdaje rock, samo je pitanje kakav? isto kao sto i Popboks/Digimedia/Odlican Hrcak izdaje rock. Hvala na pitanju, nisu mi uzeli ribu, imam zenu.
  • Gravatar for djemba djemba
    djemba djemba (gost) | 16.12.2009. 14.34.18
    aha, borise, samo tvoj rock je zaista rock. bokte, posle ove argumentacije pozelim da za inat sledeci album generacije 5 izda popboks. a ovaj kuki...kakav blam. sad ce da dodje da kaze kako verovatno i clanovi drugih bendova hvale sebe na popboksu anonimno. epik fejl.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 16.12.2009. 14.53.11
    @ djemba djemba Ne, nego je rock mnogo vise od toga na sta nam ukazuju i Popboks i PGP i ostala vec spominjana ekipa. Vidis interesantno je da su i Generacija 5 i npr Van Gogh rock bendovi, verovao ti ili ne.
  • Gravatar for Gurban Gurbanov
    Gurban Gurbanov (gost) | 16.12.2009. 15.13.22
    ja ne verujem
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 16.12.2009. 15.33.43
    @hajduk mladi lion/plan koren iz 9/djemba djemba .... Ok drugari, komentar je moj,napisan je kao odgovor na recenziju albuma "False Reality"... i stojim iza toga sto sam napisao 100 %. "Blam" - a zasto? U vreme kada je taj album nastao ja nisam bio u Tea Break-u i prirodno je da imam svoje misljenje o radu benda u tom periodu.Inace komentar je postavljen (kao sto mozete da vidite)pre oko mesec dana i to samo iz razloga sto sam nezadovoljan recenzentom kao i recenzijom koju je napisao.Konkretno mi se ne dopada to sto recenzent ne zna dovoljno o muzickom pravcu kojim se bavi Tea Break. Desile su se velike promene na svetskoj muzickoj sceni, a recenzent nije upoznat sa tim niti ga interesuje, medjutim kada Tea Break neko uporedi sa Korn-om i Green Day, koliko god mi imponovalo to nema veze sa mozgom...TO SMETA u celoj slici!!! Ljudi koji vode Popboks i Digimediju kao i mnoge kolege sa scene , veoma dobro znaju ko stoji iza nick-a "Cookie" tako da ja ne vidim problem da napisem komentar nalik pomenutom. Na kraju ja hvalim pored svog i bendove mnogih kolega na sve strane pa nista . To je moje misljenje i moj stav! Blam- ne nije me blam jer sam odavno otvorio karte i otvoreno pricam o svim problemima na sceni, a iskustva, posle 20 godina u muzici, imam za izvoz ;)
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 16.12.2009. 15.53.02
    @anoniman Pitanje koje si postavio vezano za PGP je skroz na mestu. Moj odgovor je sledeci: - za pocetak bi trebalo da pronadjemo i ostvarimo kontakt sa nekim od postojecih udruzenja muzicara, shvatimo princip kako te stvari funkcionisu preko, proucimo domace zakonodavstvo i aktiviramo se u borbi da se, zajednickim akcijama, izborimo za prava koja nam zakonski pripadaju. Medjutim, ne vidim kako ce to da se desi ukoliko postoje podele na sceni. Stice se utisak da jedni druge cekamo na zicer kako bi se prozivali po forumima i sve je lakse nego da radimo zajedno. Ponovicu se opet, po cenu da budem okarakterisan kao "lejm" : - Prica je veca od pojedinacnog benda/autora/muzicara/izdavaca/webmagazina....i samo zajedno, uz medjusobni respekt i iskreno uvazavanje, mozemo da postignemo neki rezultat.
  • Gravatar for Marko
    Marko (gost) | 16.12.2009. 15.55.53
    tebi jednostavno, nista nije neprijatno. ni to sto se besomucno javljate da lobirate za svoj bend u komentarima, ni to sto se zalite sto vas Nectar demo fest nije zvao, iako imate izdanje i odavno niste demo... laktate se kao nenormalni. pitam se, je l postoji neka granica? Nisi zadovoljan recenzentom, recenzijom itd...? Vi jednostavno mnoooogo precenjujete sebe, cim sebi dozvoljavate takvo ponasanje. Pogledaj malo, kad se toliko razumes u materiju, koliko o hard coreu pisu inostrani sajtovi poput Popboksa, pa se javi da nam prenes utiske. Ili bolje, pocni tamo da se javljas i da im delis lekcije kako i sta treba da rade. Nauci i njih nesto, zasto da ostanu u neznanju.
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 16.12.2009. 18.36.32
    @Marko Vidi, Marko, da ti objasnim nesto....kapiram ne slaganje samnom - to je sasvim u redu.Ja sam otvoren za argumentovanu polemiku....Medjutim, ovo sto si napisao NE DRZI VODU...! Ajmo redom: - "tebi jednostavno, nista nije neprijatno. ni to sto se besomucno javljate da lobirate za svoj bend u komentarima" Voleo bih da se svi na sceni laktaju na isti nacin kao ja, imali bi mnogo zdraviju sredinu u kojoj radimo. Da si ispratio polemiku od pocetka video bi i da sam prozvan da se predstavim i da kazem u kom bendu sviram.... - Pomenuo si "Nektar Demo Fest"... E pa vidis Marko, ja nisam pisao njihove propozicije za prijavu i posedujem materijalne dokaze o celom slucaju(kompletna dokumentacija) iz cega se nedvosmisleno vidi kako je organizator pregazio svoja pravila i ostetio TEA BREAK. Koga zanima da pregleda moju dokumentaciju neka ostavi mail i poslacu mu uz saglasnost ostatka mog benda, mada ne vidim da bi momci imali nesto protiv.... Za tvoju informaciju prema definiciji koju je organizator dao u propozicijama Tea Break jeste demo bend jer nema zvanicno izdanje koje je objavila validna idavacka kuca. Nase izdanje se u principu ne razlikuje od bilo kog demo/promo...itd, izdanja osim u tome da smo se potrudili oko izgleda istog kao i prilikom produkcije koju smo opet sami radili. Takvo izdanje je danas dostupno svakom ko se potrudi i ako nekom nije jasno kako , rado cu da pomognem informacijama na tu temu.... Problem je nastao tako sto nas je organizator izbacio POSHTO smo vec usli u proceduru. rezervacije za hotel su bile obavljene itd. Da se sve to desilo ranije ne bi bio problem nismo prosli i to je to.....ali desilo se mnogo "kasnije" i nismo dobili obrazlozenje koje ima smisla nego smo cinjenicu da iza cele stvari stoji Branimir Lokner saznali sami i posle pritiska na organizatore.E sad buduci da je Lokner PGP ekipa , sad ja postavljam pitanje da li je neko tada mrdnuo za TEA BREAK? Niko se zznacajnije nije potresao a trebalo je ... Da je nasa scena objedinjena takve stvari i zloupotrebe polozaja ne bi bile moguce.... To je razlog zasto ja ovde "drzim lekcije" . Ne ZELIM da se slicno dogodi bilo kome od kolega, a kada se dogodi zelim da pomognem . - Ostajem pri stavu da smatram da u ovoj zemlji nema kvalifikovanih recenzenata i kriticara, takodje mi kao i mnogim kolegama smeta sto te ljude na promociju ne mozes da dovuces ni puskom jer ih generalno boli uvo da se iscimaju, a prvi su kada treba da se nagazi neki klub, autor, bend, koji im nije po licnom ukusu... i to je cinjenica iz koje proizilazi moj stav. Koliko sam ja pretenciozan i koliko se laktam to cemo josh da vidimo , mada ne secam se da je iko ikada, od kolega sa kojima sam saradjivao, rekao nesto negativno na moj ili na racun mog benda.Uvek smo bili korektni i svako ko je sa nama saradjivao bio je ispostovan 100%... - "Pogledaj malo, kad se toliko razumes u materiju, koliko o hard coreu pisu inostrani sajtovi poput Popboksa, pa se javi da nam prenes utiske. Ili bolje, pocni tamo da se javljas i da im delis lekcije kako i sta treba da rade. Nauci i njih nesto, zasto da ostanu u neznanju." Ovo poslednje je cista prozivka na moj racun , ali ne ljutim se, u nedostatku znanja i prave argumentacije, svako moze da piskara nebuloze i da se ponasa kako hoce ...da li je to ok? NIJE. Lekcije delim jer znam o cemu pricam i gotovo uvek su besplatne.Zasto to ponekad radim na Popboksu? - zato sto zivim i radim u Beogradu/Srbiji, a ne preko.... Dakle smatram da je stvar zakljucena, ako ima pitanja prosledite ih na kuki.bg@gmail.com
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 16.12.2009. 20.22.56
    @ Gurban Gurbanov ni ja
  • Gravatar for teabreakov advokat
    teabreakov advokat (gost) | 16.12.2009. 20.58.28
    Tea Break nije hard core.
  • Gravatar for sandra
    sandra (gost) | 16.12.2009. 23.45.32
    kakvo ludilo od zabave :D
  • Gravatar for Marko
    Marko (gost) | 17.12.2009. 08.56.13
    u nedostatku znanja i argumentacije, u nedostatku znanja i argumentacije... Vidi, argumentacija ti je radikalska - protivnik je glup, ja mogu sve da objasnim. Zato ostaje prva recenica (a ona vazi i za radikale) - tebi (i vama) jednostavno nista nije neprijatno. Mozes ponovo da mi napises da nemam argumente, da sam neupucen, mozes i 100 puta goru stvar da napises o meni. Necu se vise javljati, a vidim da su i ostali odustali. Nemoj se pitati zasto, ja cu ti reci: nemaju argumentaciju, i nisu upuceni
  • Gravatar for stiglo je prolece
    stiglo je prolece (gost) | 17.12.2009. 10.58.15
    e, drugari..... ja sam nov ovde....mnogo zucna rasprava, zar ne? mozda nije mesto za moj komentar/pitanje ali ipak cu ga uputiti....skoro sam se preselio na dortjol, kod 25. maja, sviram gitaru nesto vise od 6 meseci, sviram u bendu cije ime je "Prolecni prozor"....za sada znam tri akorda, ali su mi starije kolege rekle da nije bitan broj akorda vec kako ih rasporedis....cak su me i posavetovali oko stimovanja instrumenta....e sad moje pitanje...da li postoji mogucnost da se nekako ubudzim da sviram kao predgrupa mojim favoritima Multietnickoj Atrakciji, Stutgart Online ili Repetitor?
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 17.12.2009. 11.08.32
    @Marko OK druze sta sada nije u redu? Zasto si u tom fazonu da me prozivas kada sam ti ponudio da dokazem stvari koje pisem? Tebe u stvari ne zanima polemika , vec bi jednostavno da se svadjas samnom.Ostavio sam ti i svoj mail kako ne bi smarali ljude bez potrebe, ali ti se ne zaustavljas...Kome nista nije neprijatno, meni ili tebi? BTW...jednu stvar sam zaboravio da pojasnim, vezano za svoj bend. - Tea Break je rock bend sa elementima punk-a i hc-a, ali nije samo hard core ili samo punk ... Smatram da je trpanje bilo kog benda u pojedinacni muzicki pravac ili kontekst jako nezahvalno....to se radi redovno od strane recenzenata... A kada su inostrani sajtovi i top liste u pitanju, a pomenuo si i red je da ti ne uskratim odgovor, pogledaj sledeci link: http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/rock-songs Ako billboard lista nije relevantan izvor aktuelnosti, kada se radi o rock muzici , onda ja debelo gresim, mada bice da nije tako... Dakle nema potrebe da se javljas samo ukoliko ces dva puta da izjavis nesto sto ne mozes da potkrepis konkretnim argumentima, a na kraju krajeva , ni ja nisam ovde zbog tebe i prepirke sa tobom, vec da skrenem paznju i polemisem u pravcu "da nam svima bude bolje", kao i da se pokrene zajednicka inicijativa i saradnja . Josh jedna stvar ja sviram u ovom trenutku u 4 autorska benda od kojih su 3 na srpskom jeziku i stalo mi je do sva cetiri podjednako .... Cookie = Radikal = smesno ko bioskop! Mislim da medju ljudima koji su ostavili komentare na ovoj temi ima pametnih i dobronamernih ljudi i dosta kolega....a bilo je i dosta argumentacije na obe strane, pa moram da konstatujem da ni u ovome nisi u pravu!
  • Gravatar for koaksijalni kabel
    koaksijalni kabel (gost) | 17.12.2009. 12.04.13
    @marko mare, da li si razmisljao da se uclanis u neku teretanu pa da se svadjas sa dzakom...ili mozda da udjes za pocetak u stranku, a kasnije i u parlament pa da primas platu za svadjanje? ovako nema poentu....samo se politicari raspravljaju bez argumenata!
  • Gravatar for Kralj ponoći
    Kralj ponoći (gost) | 17.12.2009. 12.29.29
    Господине Куки, велико респектујем Ваш бенд, па ме занима - да ли сте икада чули за ФК Јадност? Верујем да остали чланови Ти брејка (као и других бендова у којима добошарите) већ данима смишљају како да Вам суптилно саопште да мало олабавите на овој дискусији (да не помињем једну тежу фразу која подразумева дисциплину троскока). То неће признати ни Вама, а ни нама који имамо ту специфичну судбину да ово све читамо, али нека Вас изједа као црв сумње. Просто, ово је непријатно и мени који сам својевремено кликтао сто пута за спот Велкам ту мај врлд на оном неком гласању. Свако једначење чињенице да се упорност исплати са истом таквом чињеницом да паметнији одустане (у овом случају одустану) од нашег света прави лошије место за живот. Упамтите то.
  • Gravatar for dragutinov autohtoni produkt
    dragutinov autohtoni produkt (gost) | 17.12.2009. 12.33.24
    braco, prijatelji.... cemu tolika rasprava i svadja?! Kapiram da je vecina ucesnika ove rasprave iz Beograda, velikog grada sa njegovim prednostima i mananma....A sta da radimo mi koji ne zivimo u Beogradu?....Ja, na moju zalost, zivim i radim u Svilajncu....ako se vec svadjate oko toga da li da se ujedinimo ili ne, da bi nam svima bilo bolje, razmislite kako je ljudima koji u svom gradu ne mogu da skupe vise od 20 ljudi na svirci sa sve prijateljima, rodbinom i komsilukom....mozda ovaj decko Cookie ima pravo a mozda i ne, ali od vase rasprave nam nece biti bolje....nekome moze da se svidi rad nekog benda ali i ne mora, ali to nije razlog izopstiti ga sa spiska potencijalnih predvodnika bilo koje "scene"...stavite prst na celo pa razmislite....
  • Gravatar for твелв о клок
    твелв о клок (gost) | 17.12.2009. 13.00.04
    @поноћни краљ а зашто ти ник пише латиницом а све остало ћирилицом? јел то нека фора?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 17.12.2009. 13.27.32
    http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/rock-songs Interesantna lista. Koliko su ovi bendovi zaista zastupljeni na stranicama Popboksa? Od prvih 10 mesta Popboks redovno izvestava jedino o Pearl Jam i to samo zato sto su bili u jeku interesovanja 90-tih pa su poznati redakciji i naravno Muse zato sto "vise" na naslovnim stranama engleske stampe pa je nemoguce da ih ne primete. Tu i tamo izadje koja rec o verovatno najvecem bendu danas Foo Fighters i zaluta Weezer, 30 Seconds To Mars, recenzija AIC i to je to... Rise Against, Breaking Benjamin, Three Days Grace ne postoje? Nikad culi za njih?
  • Gravatar for C64
    C64 (gost) | 17.12.2009. 14.15.08
    @ stiglo je prolece Drugari su ti dobro rekli, nije bitno koliko akorda znas, bitno je kako ih rasporedis. Drzi se tog saveta.
  • Gravatar for znalac
    znalac (gost) | 17.12.2009. 14.40.05
    @ C64 dobar savet definitivno ;) Da li zna da ga primeni neko sa NSS scene?
  • Gravatar for stiglo je prolece
    stiglo je prolece (gost) | 17.12.2009. 14.45.04
    @C64 fala :) jel zna neko neki dobar studio za snimanje?
  • Gravatar for Cookie
    Cookie (gost) | 17.12.2009. 14.55.34
    Svidelo se to nekom ili ne, cinjenica je da "kola idu nizbrdo", kao i da se neke stvari nikako ne pomeraju sa mrtve tacke.... @dragutinov autohtoni produkt Prijatelju stvari o kojima ja govorim podrazumevaju celu Srbiju , pa i Svilajnac. Itekako sam upoznat sa stanjem stvari po manjim sredinama i zalazem se da se bendovi skupe, organizuju i bar dva puta godisnje obidju sve te gradove jer toliko moze da se uradi.Zasto se ne radi? Da je bar Nova Srpska Scena odradila tako nesto u reziji svog izdavaca, ja bih rekao svaka cast, sa druge strane ja sam im ponudio da svi zajedno uradimo slicno i ponudio kontakte klubova po kojima sam svirao, ali to izgleda nije dovoljno...Dobio sam odgovor da ti kontakti postoje i da se svasta planira kao i da imaju Tea Break u vidu...i usledio je FeNoDom i ja se oglasavam zbog toga. Gde je problem?...ne znam....josh cekam i tolerantno posmatram prozivanje na moj racun. @ Kralj ponoci Nisam cuo za FK Jadnost, ali reci cu ti nesto: - ostavimo moj bend po strani, nema potrebe da budes ironican, - da li ja mozda treba da iztolerisem prozivku na moj racun?Mozda mislis da ja ne znam da budem bezobrazan? Niti si ti ikada kliktao za moj bend i podrzavao ga , niti me se generalno tice . Da ne ostanem duzan : Ja delim u Bigzu prostoriju sa Repetitorom, Stuttgart Online-om, Zenama Kesama, Neznim Daliborom....Obzirom da sam upoznao te ljude i imao priliku da vidim kako rade i cujem ih uzivo, ja navijam za njih na isti nacin kao i za svoj bend. Apsolutno me ne zanima kojoj sceni pripadaju, niti mi pada na pamet da pravim bilo kakve podele i to je (izmedju ostalih stvari koje sam naveo u prethodnim postovima) moj licni stav ! Nikada ni na jednom forumu nisam pljuvao po kolegama, a vi sto pljujete po meni razmislite i o tome.... Posle ovolike govorancije, reci cu josh nesto za kraj: Ne samo da necu da olabavim, nego cu da izginem da se neke stvari postave na svoje mesto, a tek sam krenuo.... Ovo je moj poslednji post na ovoj temi ostatak cu, tamo gde treba, da saopstim usmeno kad se ukaze prilika... Pozdrav & poshtovanje ;) Cookie
  • Gravatar for bull bull there
    bull bull there (gost) | 17.12.2009. 16.03.52
    ej, kolači na severu bačke... za ovu diskusiju će vam biti zahvalan bar jedan student psihologije kad bude šljakao diplomski. samo da prepiše par komentara i ima da fasuje 9 kao vrata. još ako pride poznaje i srpski raukenraul, pa mu je jasno kakvi se sve animoziteti kriju u njoj, zagantovana mu je desetka, uz beneficirani radni staž, te prevremenu penziju.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 17.12.2009. 23.03.21
    Proslo je 10 dana od poslednjeg preseka lista pa da vidimo da li ima promena. Da li i dalje nema slicnosti (jednoumlja) izmedju (naglasavam) jedinih medija koji prate domaci r'n'r? Mozda ima neki izrazito gitarski bend na listama? Ako izuzmemo Atheist Rap koji je slucajno zalutao kod Kepe i recimo Autopark. POPBOKS/STUDIO B/B92/JELEN TOP 10 LISTE (17/12/2009): POPBOKS: 1. STUTTGART ONLINE: Superheroj 2. NEŽNI DALIBOR: Sve biće u redu 3. SVI NA POD!: Bugi vugi 4. SUPREME i BLOKOVSKI: Reč bez nje 4. pndc ft. Shadowlike: Pilots 5. KIM (Laura 2000 remix): Sve i Svašta 5. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 6. IZDRŽI RIBICE: Mi 7. LIRA VEGA: Sreća i ljubav 8. VROOOM: Cuts 9. HASHISH CLUB: Oxid 9. VELIKI PREZIR: No no 10. RAJAHMAN: ...jos po jednu 10. VIRVEL: Nemacki Stim Urednik liste: nemam pojma, valjda redakcija zajedno http://popboks.com/topliste.php STUDIO B: 1. IZDRZI RIBICE: Mi 2. VELIKI PREZIR: No No 3. NEZNI DALIBOR: Sve Bice U Redu / VIRVEL: Nemacki Stim 4. KECKEC & ACID FOLK ORCHESTRA: Olupina 5. ALEKSANDRA KOVAC: Hoka Hej 6. LIRA VEGA: Sreca i Ljubav 7. THE BRANKA: Nuklearna Bomba 8. E-PLAY: U Sumrak 9. AFTERSLEEP: In Your Arms 10. S.A.R.S. feat SKY WIKLUH: Budim Se Urednik liste: Sloba Konjevic http://www.studio-b.co.yu/radio/diskomer.php B92: 1. ZENE KESE: Dovidjenja 2. VELIKI PREZIR: No No 3. ATHEIST RAP: Njanjava 3. IZDRŽI RIBICE: Mi 4. STUTTGART ONLINE: Superheroj 5. LIRA VEGA: Sreca i Ljubav 6. VIRVEL: Nemacki Stim 6. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 7. NEZNI DALIBOR: Sve Bice U Redu 8. KIM (Laura 2000 remix): Sve i Svašta 9. AFTERSLEEP: In Your Arms 10. JARBOLI: Podrška je važna Urednik liste: Milos Ivanovic Kepa http://www.b92.net/kultura_old/index.php?view=77&did=26256&plim= JELEN TOP 10: 1. AUTOPARK: Pucketanje Prstima 2. SVI NA POD!: Bugi vugi 3. SEVDAH BABY ft. SHOBAYA: Tri poljupca 3. AUTOPARK: Pucketanje Prstima 4. IZDRŽI RIBICE: Mi 5. THE BRANKA: Nuklearna Bomba 6. JARBOLI: Podrška je važna 6. LOLLOBRIGIDA: Volim Te 7. VROOOM: Cuts 8. MULTIETNICKA ATRAKCIJA: Multietnicka Atrakcija 9. MARCHELO & KAL: Krasnokalipsa 10. DARKWOOD DUB: Šećer Predlog: LIRA VEGA: Sreca i Ljubav Urednik liste: Tijana Todorovic (ili ipak Jugoslav Pantelic) Strucni saradnik: Sloba Konjevic http://www.jelenpivo.com/top10/
  • Gravatar for brate borise,
    brate borise, (gost) | 18.12.2009. 10.34.23
    ako pod "izrazito gitarski bend" podrazumevas bend koji za interpretaciju muzike koristi iskljucivo gitare (ukljucujuci i bas), a pod pretpostavkom da se nisi potrudio da preslusas pesme nego samo preklapas imena sa lista, moram ti odgovoriti sledece: - stuttgart online - izrazito gitarski bend koji u svom izrazu koristi iskljucivo bas gitaru i bubanj - nezni dalibor - izrazito gitarski bend koji u svom izrazu koristi gitaru i bas gitaru - lira vega - izrazito gitarski bend koji u svom izrazu koristi jednu gitaru i bubanj, a ne koristi bas gitaru (dakle, ovo je bas ono, IZRAZITO gitarski bend) - veliki prezir - izrazito gitarski bend! dve gitare i bas, dakle izrazito. - virvel - izrazito gitarski bend, dve gitare i bas. mozda su malo nezniji od neznog dalibora, ali nemoj da te to zavara, sve je to rokenrol. da ne nastavljam, mislim da je i ovo dovoljno. o tome koliko si upucen u medije koji prate rokenrol cemo drugom prilikom. a da ti nama lepo priznas u kom to izrazito gitarskom bendu sviras? ne znam da li si skapirao, ali i komentari na popboksu su vid promocije benda. dobro je sto do sad nisu zatvorili komentarisanje ovog teksta koliko je besmislenih komentara napisano...
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 18.12.2009. 11.38.06
    @ brate borise, Nismo braca ali nema veze. A ti si ovo krajnje ozbiljan napisao ili se salis? Pretpostavka da nisam preslusao bendove/pesme ti je apsolutno netacna i savrseno dobro znam o cemu pricam a verovatno i vecina ljudi koja ovo cita. To da nisi preslusao pesme mogu ja tebe da pitam obzirom da sam lepo spomenuo Atheist Rap i donekle Autopark (nisu bas savrseni primeri). Ako ti iz toga ne kapiras sta su izrazite gitare onda nemogu da ti pomognem. Znas ono, distorzirana gitara? sa puno gain-a? Evo Jarboli imaju 2 gitare i da nisu mozda izrazito gitarski bend? Probaj opet sa ovim linkom mozda pronadjes medju njima neki bend koji nije izrazito gitarski. http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/rock-songs I molim te, daj mi spisak tih drugih medija o kojima nemam pojma da probam tamo da profuram bend.
  • Gravatar for znalac
    znalac (gost) | 18.12.2009. 11.41.23
    @ brate borise druze, ROCK,PUNK,HARDCORE,METAL...
  • Gravatar for @boris & znalac
    @boris & znalac (gost) | 18.12.2009. 12.41.43
    braco i drugovi, vidi se da bas dugo i pazljivo pratite popboks, cak i tea break je bio na top listi vise puta... siguran sam da se liste ne prave tek tako, pokupimo sve pesme koje su izasle pa napravimo listu, neko valjda vodi racuna o kvalitetu. ako je kvalitet nesporan, onda molim lepo, ime borisovog benda na sunce pa mozemo dalje da pricamo. :) a i znanje o ostalim stvarima (npr. gitarska i negitarska muzika, ko koristi distorzije, a ko ne) vam je na zavidnom nivou. mogu misliti kakvu tek muziku pravite. :) sto se medija tice, eno spiska svih zivih emisija u tv programu, iscimajte se pa kupite nekad novine. ako vas i to mrzi, ima i na internetu.
  • Gravatar for Okuzalno
    Okuzalno (gost) | 18.12.2009. 13.08.10
    ''ime borisovog benda na sunce'' Idols & Friends.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 18.12.2009. 13.33.42
    Ajde ovako da promenimo pricu. Nemam bend. Hocu da ga napravim. I hocu da sviram muziku poput benda Foo Fighters ili mozda ipak Rise Against i to na ozloglasenom engleskom jeziku na primer. Dakle pitanje je gde cu ja to da plasiram u Srbiji? Na kom mediu? Kad vec spominjes Tea Break, proverio sam, bio je jedino na Popboks listi i to skoro sa pesmom My Hope (par nedelja), dakle nece ti pomoci argument da ne pratim Popboks ili neki drugi medij. Ako procitas pazljivo ovih 200 i kusur komentara videces da sve sto pricam dokumentujem osim imena svog benda. To nece moci a objasnio sam i to zasto.
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 18.12.2009. 14.52.59
    @Tadic Hajde da ispostujemo promenjenu pricu. Hoces bend? Koji svira kao Foo Fighters? Pogresio si vreme prijatelju. To sto zoves "izrazito gitarski bend" je ornament 90tih. I zasto je tako tesko prihvatiti da vreme ide dalje, i da je to nesto sto je proslo... I Foo Fightersi generalno, i Nirvana, i cover bendovi u Srbiji, i bendovi na engleskom u Srbiji... To je bila glavna stvar 90tih, pogotovo krajem - sad je to prosto previse outdated, i vise nikoga ne zanima. Provaljeno. Prevazidjeno. I jos nesto - Jarboli, Podrska je vazna - dve gitare, bas, bubanj, rhodes - postava kao Deep Purple. Distorzije pun dzak.
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 18.12.2009. 16.19.24
    @Shaper gospodine Shaper....ajde da zamolimo sve bendove, inostrane, da pocnu da pevaju na srBskom....i da batale distorzije....jer, pobogu, to je prevazidjeno! najveci problem ovde je sto ljudi koji su odgovorni za promociju mladih bendova nemaju sluha za nesto sto ne mogu da prodaju u ovoj nasoj dragoj nam zemlji....da li se neko od njih zapitao da li NAS proizvod moze da proda u inostranstvu?! mozda jeste, mada sumnjam u to....to je ipal PREVELIKO cimanje....zato smo i tu gde jesmo....
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 18.12.2009. 16.42.53
    Opet ste pili droge ;) Muzika nije samo prizvod, nije tepsija ribe iz Dunava, nije gajba malina, nije Jugo, nije Fiat, ne postoji prakticna upotreba muzike koja se meri u ceni proizvoda. Muzika je kultura. I distorzija nije zabranjena (vidi pod Podrska je vazna), distorzija je evoluirala. Cak i nije evoluirala dovoljno kod nas kao sto bi trebala, da se prate svetski trendovi. Da jeste, bila bi jos nekoliko nautickih milja ispred tvog stanovista. I ne pise se srBskom.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 18.12.2009. 17.16.29
    @ Shaper Magu marketinga Srbije, da li je ova lista iz 90-tih ili iz decembra 2009. ? http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/rock-songs Foo Fighters prevazidjeni? 2 puna Wembley-a prosle godine. Sta je sa vama ljudi, neinformisani ste ili sta? Dajte bre neki pravi argument zasto domaci bendovi koji sviraju slican fazon nemaju mesta na domacim listama?
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 18.12.2009. 17.40.02
    Foo Fightersi postoje milion godina. I Elvis, koji je mrtav 100 godina, se popne na listu sa nekim remixom ili neobjavljenim singlom. To su *relikti proslog vremena*. Kapiras? Da su Foo Fightersi bili bedna kopija G'N'R, koji je bend iz 80tih, u momentu kad su pocinjali, ne bi danas imali singlove na listama. Kome treba jos jedan Foo Fighters? Neka hvala. Daj nesto novo. A, u prilog prici - i Chola ce napuniti Marakanu kad god oce. A na Wnembly. A evo ti i Van Gogh, puni Arenu svakih mesec dana. Jel to zato sto prave super muziku? Ne. To je zato sto su postali simbol svog vremena. A to vreme je proslo. Tako je bilo uvek. Ako zelis da te cene neki ljudi koji nece da slusaju Cholu i Van Gogh (a.k.a Foo Fighterse), ili neku toplu vodu na tu temu - jebiga, zasuci rukave. Napravi muziku koja kupuje. Napravi sonatu. Napravi simfoniju. Napravi najbolji rif koji se ikada, da ljudi placu od srece kad ga cuju. Ne mora ni to. Samo neka donekle ok pesma. Borise, dozovi se pameti - Shaper zna posao ;)
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 18.12.2009. 17.41.26
    @Shaper sasvim si u pravu da je muzika kultura....ali, da li si pomislio na kulturnu razmenu? kako zamisljas, za pocetak, da bend koji peva na srBskom objasni ljudina u holandiji sta je zeleo da kaze? ili nekoj od skandinavskih zemalja? sta, ne razumete? pa sta da vam radim kad ne govorite srBski? lepo vam je govorio Vuk! to sad nije moj problem!!!!! zasto univerzalni jezik nije srBski? ajde da se zalimo medjunarodnom sudu za ljudska prava...pa kad bolje razmisle, mozda srBski postane univerzalni jezik, koji ce se uciti u osnovnim skolama sirom planete.... p.s. ako nisi skapirao srBski, onda ti ne mogu pomoci :)
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 18.12.2009. 18.08.01
    @ Shaper Da si sve procitao a nisi video bi da se termin srBski koristi sve vreme. Ima i razlog zasto.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 18.12.2009. 18.10.08
    @ Shaper Jarboli - Podrska Je Vazna distorzija evoluirala? hehehe ludo burazere, ludo...
  • Gravatar for Shaperq
    Shaperq (gost) | 18.12.2009. 21.26.04
    Ok onda - izvucimo zakljucke: bitno je da se peva na engleskom, da bi holandjani to slusali. Ok, to sam shvatio. Bitno je da imate licni stav o tome kako zvuce Jarboli, a kad se dokazuje neki svetski trend onda odmah po listama i copy paste. Foo Fightersi su sranje buraz. Bole me bas doope sta pise Billboard, ionako ne zelim da mi neki americki upravni odbor sa jasnim finansijskim ciljevima diktira staaaa je toooo praaava stvar. I kakva crna kulturna razmena - Ivo Andric nije pisao na engleskom, prevodjen je na engleski. Kakva je to uopste kultura koja se zasniva na inostranim trzisnim merilima?? I ako mislite da je smesno napisati srBski - haha. Pull my finger.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 19.12.2009. 10.17.12
    @ Shaper "I ako mislite da je smesno napisati srBski - haha. Pull my finger." Nije smesno ali je jedan od nacina da se ukaze na diskriminaciju nad bendovima koji rade na engleskom. "Bitno je da imate licni stav o tome kako zvuce Jarboli, a kad se dokazuje neki svetski trend onda odmah po listama i copy paste. Foo Fightersi su sranje buraz. Bole me bas doope sta pise Billboard, ionako ne zelim da mi neki americki upravni odbor sa jasnim finansijskim ciljevima diktira staaaa je toooo praaava stvar." Eto tvoj licni stav prema necemu sto ne volis ti je argument plus svetska zavera protiv srBa. Ja i dalje uopste ne ulazim u pitanje kvaliteta bendova sa NSS vec tvrdim da ima prostora i za sve druge koji vrede. Dakle ZASTO NEMA MESTA ZA DRUGE BENDOVE Popboks/Studio b/B92/JelenTop10 stranama/progrmima/listama???
  • Gravatar for engleski pacijent
    engleski pacijent (gost) | 19.12.2009. 11.29.43
    Citam sve ovo i ne mogu da verujem. Koje druge bendove? Covece, ispadas smesan, trazis nesto, a ne kazes sta hoces. Mislis li da ce tvoji komentari na Popboksu da promene nesto? Kome iz Jelen piva si se javio sa istim pitanjima? Jesi li pisao pisma Timofejevu? Kepi? Hajde pricaj sa njima malo, neka ti objasne sta je to uredjivacka politika i na koji nacin se na nju moze uticati. Ljudi koji prave Popboks su, kao i ovaj momak iz Tea Breaka, predstavljeni imenom i prezimenom. Lako ih je pljuvati i zamerati im, tesko je dokazati da si bolji. Na kraju krajeva, omoguceno ti je da na neki nacin kazes svoje misljenje, gde je to jos moguce? Ako si bar 10% coveka cije ime koristis u ovoj nezreloj raspravi skupices snagu da se predstavis i svima nam kazes kakvu to genijalnu muziku i jos genijalnije tekstove na engleskom propustamo. Over&out.
  • Gravatar for Engleski Amerikanac zvani Marko
    Engleski Amerikanac zvani Marko (gost) | 19.12.2009. 12.09.57
    Gospodo ucaureni, vama je super, sve je potaman, sve je na mestu, bas kako treba. Ali kad se dirne u osinje gnezdo onda je frka. Onda se poziva na kulturno-muzicko nasledje iz 80-ih u Srbiji. Niko nije NASLEDNIK, moze biti samo SLEDBENIK! Vidim ovde da engleski jezik bode oci mnogima. Nesto se ne secam da je engleski jezik ikada boo oci brojnoj publici Eyesburn-a ili mozda Orthodoksa, Doghouse-a a boga mi i Love Hunters-a. Pa sta se to odjednom desilo ljudi moji? Nikoga ne zanima kakvu muziku pravi neki bend? Znam mnoge primere "etiketiranja" anglosaksonskih bendova u Srbiji. To je ravno spanskoj inkviziciji, ali dobro...nekome to prija ocigledno. Elitizam na delu. Rasprava o tome da li je necija distorzija jaca ili slabija takodje nije najbolje resenje, o ukusima da ne govorimo. Ali ono sto mogu da zakljucim je to da nam je "scena" raskomadana i da pojedini bendovi nisu ni svesni koliko medijskog prostora dobijaju samo zato sto su "bliski" sa nekim tamo. A to je sve pocelo pre par godina u starom St. James klubu Doma omladine na tribini Popboksa kada su "izvukli" klince iz prostorije za vezbanje i poceli da prave od njih zrtve i heroje...no idemo dalje...
  • Gravatar for ...@ Engleski pacijent
    ...@ Engleski pacijent (gost) | 19.12.2009. 13.41.52
    Jedini koji je ovde predstavljen "imenom i prezimenom" je "decko" iz benda Tea Break. Ne znam ko je covek pod pseudonimom "Boris Tadic", ali i mene interesuje odgovor na pitanje koje je covek postavio, a na koje se niko od ucesnika nije udostojio da odgovori: ZASTO NEMA MESTA ZA DRUGE BENDOVE Popboks/Studio b/B92/JelenTop10 stranama/progrmima/listama???
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 19.12.2009. 15.41.29
    dobro bre vise, druge pa druge, druge u odnosu na koje??? u odnosu na ediciju NSS??? pa na tim listama ima 2 do 3 benda iz NSS. otkad je sevdah baby ili svi na pod ili supreme ili hashish club ili rajahman u ediciji NSS? SMETACE VAM SVE LISTE DOK GOD NA NJIMA NE BUDETE VI, ZAR NIJE TAKO MUZICARI KOMENTATORI ? :)
  • Gravatar for stars in my pocket
    stars in my pocket (gost) | 19.12.2009. 17.33.36
    evo, kepa je prilicno iskljuciv po pitanju pevanja na engleskom, pa je ovonedeljni novitet aftersleep na engleskom. niti su nova srpska scena, niti su jarboli. naravoucenije - pravite pesme koje su radio friendly i topovacete sve chartove. cak i kepine i slobine.
  • Gravatar for dzosua
    dzosua (gost) | 19.12.2009. 19.00.43
    gospodo! cemu ovoliko nerazumevanje :) zasto ne bismo svi zajedno pokazali grandu i ekipi da rock i dalje postoji u srbiji?
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 19.12.2009. 19.18.53
    @Shaper da li si putovao van granica srbije? u njemacku, francusku, grcku, veliku britaniju, spaniju....? na kom si se jeziku sporazumevao? na srBskom? NE....vrlo verovatno da nisi ni na engleskom ali na srpskom sigurni nisi..... "I kakva crna kulturna razmena - Ivo Andric nije pisao na engleskom, prevodjen je na engleski." koja je ovo smejurija.... :) pa sta sad da rade bendovi koji pevaju na srpskom ako ih kojim slucajem pozovu da sviraju u, recimo, Berlinu ili Stuttgartu? da povedu prevodioca da simultano prevodi tekstove dok oni izvode svoje pesme? zamolio bih sve koji misle da bendovi koji ne pevaju na srpskom nemaju sta da traze na domacoj sceni, da stave prstic na celo i razmisle dobro kuda nas to vodi...i tek kad DOBRO RAZMISLE i nadju DOBRE argumente protiv nek se jave!!!! ....i da ne shvataju licno da njih neko proziva sto im se svidjaju bendovi sa NSS....te bendove niko ne komentarise, jer o ukusima ne vredi raspravljati....svaki trud se ceni, samo sto se u ovom slucaju neciji ceni MNOGO vise i to nije greska bendova!
  • Gravatar for @dzosua
    @dzosua (gost) | 19.12.2009. 20.58.40
    http://forum.b92.net/index.php?showtopic=35989&start=0&p=1727229&#entry1727229
  • Gravatar for food fighter
    food fighter (gost) | 20.12.2009. 00.26.53
    ah, pa zna se, druze cedomire. vodi u stetni nacionalizan i ksenofobiju, a od skromnog broja poklonika nss formirace se paravojne jedince pod vodjstvom kapetana kepe, koje ce uterivati srpski u ovdasnju (kosmopolitsko-engleski razmisljajucu) mladez, istrajnu na putu ka evropskoj uniji, gde ce kreativni doprinos boris tadic benda i tea break strancima otvoriti neslucene muzicke horizonte. sve se zna, ja kad ti kazem. retrogradne snage. istraj, druze moj!
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 20.12.2009. 00.48.15
    @ engleski pacijent "Mislis li da ce tvoji komentari na Popboksu da promene nesto? " Tu si u pravu, nece promeniti nista ali moje je da ukazem na problem. Bar sam probao, a koliko vidim nisam ni usamljen pa se nadam da ce bar u Popboksu da stave prst na celo i da razmisle gde grese. Za Kepu "engleza" i B92 nema pomoci, oni su odavno prestali da budu ozbiljni. "Koje druge bendove? Covece, ispadas smesan, trazis nesto, a ne kazes sta hoces." Posto obrazlozenje za izrazito gitarske bendove i primeri sa Billboard liste nisu dovoljni za vas evo random liste svega sto Popboks ne prati ili slabo prati. Dakle zanrovski razliciti bendovi, razlicitog kvaliteta, samo pobrojani: malo na srpskom... http://www.myspace.com/atheistrapns http://www.myspace.com/novembar http://www.myspace.com/oruzjemprotivuotmicara http://www.myspace.com/thesixpackband http://www.myspace.com/covekbezsluha http://www.myspace.com/sweepermusic http://www.myspace.com/potres1991 http://www.myspace.com/ringispil http://www.myspace.com/ludekrawe http://www.myspace.com/superskaramelom http://www.myspace.com/euforia malo vise na engleskom... http://www.myspace.com/redunionhq http://www.myspace.com/tibiametal http://www.myspace.com/teabreak http://www.myspace.com/faceitband http://www.myspace.com/nosebleedband http://www.myspace.com/violentchapter http://www.myspace.com/blankfileband http://www.myspace.com/cannotband http://www.myspace.com/morteroband http://www.myspace.com/xenonprojectsebia http://www.myspace.com/thephonerings http://www.myspace.com/fastaswegofar http://www.myspace.com/reflectionsofinternalrain http://www.myspace.com/hitmanbhc http://www.myspace.com/discordbg http://www.myspace.com/concreteworms http://www.myspace.com/shopliftersi http://www.myspace.com/thebayonets http://www.myspace.com/straightmickeyandtheboyz http://www.myspace.com/raindelay http://www.myspace.com/barcodenbg http://www.myspace.com/consecr8 http://www.myspace.com/deadrisemetal http://www.myspace.com/lamentfromeden http://www.myspace.com/nothingleftonline
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 20.12.2009. 00.50.36
    @ Shaper Interesantne stvari si izneo pa hajde da proverimo neke. Kazes da Foo Fighters postoje milion godina i da su *relikti proslog vremena* da ne ulazim u dalju raspravu evo ti jedan podatak iz biografije benda koji si ranije navodio za izrazito gitarski: "Grupu Veliki Prezir formirao je Vladimir Kolarić juna 1994. godine." Zanimljivo kod FF pise: "Foo Fighters is an American rock band formed in 1995." Toliko o tome. Posto si veliki strucnjak reci mi nesto o bendu Rise Against. Na primer da ih je pregazilo vreme, da su prevazidjeni, da nisu aktuelni, da imaju samo 26303339 views na myspace-u. Nije Popboks pisao o njima pa nisi cuo? Evo proveri: http://www.myspace.com/riseagainst "Kome treba jos jedan Foo Fighters? Neka hvala. Daj nesto novo." Kad smo kod originalnosti evo sta kaze Dragan Ambrozic u jednoj recenziji za NSS scenu: "Uostalom, i nekadašnji bendovi nisu krili svoje heroje, simpatije i uticaje, jer bez njih se ne može i ne treba: nastavljači tradicije na „novoj srpskoj sceni“, jer to je njena glavna tema, pre svega su Repetitor, u kome prepoznajemo ukrštanje Šarla i ranog Orgazma, potom Petrol zaigrani senkom EKV, te Stuttgart Online, kao nedostajuća karika između Šarla i Obojenog. Ako primetimo da Nikad dosta imaju neke veze sa ranim Presingom, te da ŽeneKese vole da se zezaju kao kad su Partibrejkersi opušteni, kompletna slika u kojoj svaki novi bend daje svoje tumačenje naše rock istorije počinje da se pomalja." Poredjenje Marakane, Chole, Van Gogha i Foo Fighters-a stvarno ne bih komentarisao. Da ponovim jos jednom tema ove rasprave nije kvalitet Nove srBske Scene vec GDE SU OSTALI BENDOVI KOJI RADE U SRBIJI? Zasto ih nema na Popboks/Studio B/B92/Jelen Top 10 stranama/programima/listama???
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 20.12.2009. 03.00.53
    @Cheda Meni se ne svidjaju bendovi sa NSS. Ali to ne menja cinjenicu da je retardirano pevati na engleskom. Jer, da nije retardirano to sve sto pricas, onda ne bi bilo nikakvih problema i rasprave, jer bi ti bendovi koje zovu u Berlin ili Studgart svirali tamo, a ovi ovde. Tako da - eto. Putuj igumane. I napravi i poneku pesmu i na nekom drugom jeziku, nije engleBski jedini jezik na svetu. Uvredice se francuzi kad se tamo bude sviralo.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 20.12.2009. 09.39.06
    "dobro bre vise, druge pa druge, druge u odnosu na koje??? u odnosu na ediciju NSS??? pa na tim listama ima 2 do 3 benda iz NSS. otkad je sevdah baby ili svi na pod ili supreme ili hashish club ili rajahman u ediciji NSS? SMETACE VAM SVE LISTE DOK GOD NA NJIMA NE BUDETE VI, ZAR NIJE TAKO MUZICARI KOMENTATORI ? :)" Naravno nisu svi u ediciji NSS ali su svi u ediciji Popoboks/Studio B/B92/JelenTop10 guranje svuda. Smetace mi dok god na njima ne budu svi zanrovi i jezici procentualno ravnopravno zastupljeni, iskljucivo po kvalitetu a ne po "Urbani Krug Dvojke/znam te, znas me" principu.
  • Gravatar for novakosovskascena
    novakosovskascena (gost) | 20.12.2009. 10.08.48
    Smetace mi dok god na njima ne budu svi zanrovi i jezici procentualno ravnopravno zastupljeni - sjajno. Je l moze jos komentara? Veruj mi da imas vernih fanova koji samo tebe citaju. A ovo da su Rise Against jako vazni je isto dobro, i pozivanje na truli industrijski bilten je isto super. A Foo Fighters su carevi, ma veci su od Nirvane:)
  • Gravatar for Engleski Amerikanac zvani Marko
    Engleski Amerikanac zvani Marko (gost) | 20.12.2009. 11.51.23
    Haha! Pa ko se to nama iznervirao jer je ostao bez argumenata??? SAPER!
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 20.12.2009. 12.26.39
    @ novakosovskascena Bice jos komentara nista se ne brini. Batali politicke aspekte, kapitalizam i industrijalizaciju, iskljucivo analiziram muziku i pesme koje prave bendovi. Drago mi je da imam verne fanove koji me citaju. Rise Against nisu najvaznija stvar na ovom svetu ali su najmanje isto bitni koliko i NSS. A Foo Fighters su naravno veci careve od Nirvane, to se podrazumeva.
  • Gravatar for Ljiljan Čolić
    Ljiljan Čolić (gost) | 20.12.2009. 13.50.34
    ''Smetace mi dok god na njima ne budu svi zanrovi i jezici procentualno ravnopravno zastupljeni'' - Darvinova nagrada! Rajt avej!
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 20.12.2009. 16.09.43
    Haha... Imam faanove :) Hvala hvala.. Elem - da deriviram argument, ko ima problema sa hvatanjem sustine - imaju ceo svet svi ti ljudi koji pevaju na engleskom recimo. Da ista valjaju, nasao bi ih Pitchfork, ne brini se nista.
  • Gravatar for Tomislav Nikolic
    Tomislav Nikolic (gost) | 20.12.2009. 18.20.17
    @ Boris & friends Pa dobro gospodo, ajmo da pravimo liste po nacionalnom kljuchu onda.:) Tek sad shvatam da vi liste kapirate kao socijalne ustanove. Zanimljivo. Ali zar ne bi bilo logicnije traziti takve liste od RTS-a, PGP-a i tako tih institucija??? Znate ono, porez i to...
  • Gravatar for sasa
    sasa (gost) | 21.12.2009. 00.12.17
    Kada je repriza jelen top liste?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 21.12.2009. 00.47.29
    @ Tomislav Nikolic Trazim i od njih ali nemaju forum niti objavljuju komentare. A ovde se bavimo iskljucivo Popboksom i njima ideoloski slicnim, da budu bolji na obostrano zadovoljstvo.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 21.12.2009. 00.50.10
    Pitanje za Shapera, Engleskog Pacijenta i ekipu. Trazili ste koji su to bendovi van NSS, ja vam ostavio gomilu linkova i? Sta bi?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 21.12.2009. 08.39.45
    "Pitanje za Shapera, Engleskog Pacijenta i ekipu. Trazili ste koji su to bendovi van NSS, ja vam ostavio gomilu linkova i? Sta bi?" ovo nije napisao anoniman vec Boris Tadic
  • Gravatar for novakosovskascena
    novakosovskascena (gost) | 21.12.2009. 09.23.23
    Ima jos bendova. Jesi li slusao 202, jesi li gledao OBN? Sto si tako selektivan, svi su oni super
  • Gravatar for NIN, Vreme, Trent Reznor
    NIN, Vreme, Trent Reznor (gost) | 21.12.2009. 12.11.10
    Tea Break i Foo Fighters su za MTV. Ne za domace top liste nego za MTV. MTV2, Adria... Kad se tamo bude vrteo Tea Break i slicno, pozvace vas rado Jelen Pivo, Exit i ostali festivali. I staviti na onu i ovu listu.
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 21.12.2009. 12.27.55
    @Cheda Zasto bi mene bilo briga za to sta Ambrozic kaze? I Ambrozic pliva uzvodno, kroz neko novo vreme. Veliki Prezir je takodje relikt proslog vremena, radom zasluzio da se jos uvek spominje, na isti nacin kao i FF. I to sto neces da komentarises Van Gogh i FF vodi tome da ja necu da komentarisem Rise Against, u svrhu nerazvodnjavanja price. Potpuno ti je jasno da mogu da iskopam video na youtubeu sa nekim odvratno losim indie bandom koji ima milion views... i da to nista ne znaci. Al, lepo neko rece - ima i 202 i OBN, ne vidim problem u tome sto svako fura svoju spiku. Naprotiv. To i daje kredibilitet svima. Kad bi Popboks osecao moralnu obavezu da pohvali svaku shushu, ne bi ih niko citao. A to sto se Popboks gleda kao spasioc srpske muzike je zato sto, ako malo bolje razmislis, pisu o stvarima koje zanimaju ljude.
  • Gravatar for ovo...
    ovo... (gost) | 21.12.2009. 13.43.47
    "Smetace mi dok god na njima ne budu svi zanrovi i jezici procentualno ravnopravno zastupljeni" ...Sve govori
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 21.12.2009. 13.51.43
    @shaper mislim da je odgovor namenjen gospodinu Tadicu :)
  • Gravatar for Smehotres
    Smehotres (gost) | 21.12.2009. 14.02.21
    @Saper "A to sto se Popboks gleda kao spasioc srpske muzike je zato sto, ako malo bolje razmislis, pisu o stvarima koje zanimaju ljude." Muzicka i moralna elita, nema sta. Samo gospodo, nece moci to bas tako ko sto ste zamislili. Smetacamo Vam mi jos mnoooogo duuuugo.
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 21.12.2009. 14.54.28
    @Shaper gospodine Shaper....totalno smo promasli temu :) poenta nije jezik na kome se peva, vec zastupljenost svih zanrova koji postoje na domacoj sceni.....zaista je nemoguce da se od toliko bendova koji egzistiraju na nasim prostorima izdvoji samo na-prste-nabrojati bendova....http://www.popboks.com/scena.php?slovo= "A to sto se Popboks gleda kao spasioc srpske muzike je zato sto, ako malo bolje razmislis, pisu o stvarima koje zanimaju ljude."...ovo je zaista zabrinjavajuce...
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 21.12.2009. 15.28.59
    Ja stekoh utisak da je problem u tome sto Popboks ne pise o tim i tim bendovima. Ko da je Popboks keva. A nije keva. Ima milion muzickih portala u Srbiji, pa i u regiji. Neki su bas iskljucivo orijentisani ka nekim zanrovima. Popboks bas i nije, ako uporedis... Jedino sto se stice utisak da ce uspeh benda biti veci ako se proseta po Popboksovoj listi. To nema bas puno veze sa zivotom. Eto MTVa recimo - dok je bio u Sloveniji, pustali su se uglavnom neki slovenacki metalci, nu metalci, svasta "gitarsko".. Ali nie tu bilo kvaliteta. I niko nije ni hteo na MTV. Sad kad su ovi sa NSS dosli na MTV, sad je to odjednom ispostava Popboksa. Hoce li to neko da kaze da Popboks kreira ukus u regionu? Ili je to samo zato sto ti bendovi privlace toliku paznju... Nije bas najjasnije.
  • Gravatar for copywriter
    copywriter (gost) | 21.12.2009. 15.48.23
    Popboks je keva.
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 21.12.2009. 15.57.02
    postoje i ostali mediji, tacno da tacnije ne moze biti....kao sto je Boris Tadic rekao za RTS, a moze se primeniti na vecinu... "Trazim i od njih ali nemaju forum niti objavljuju komentare. A ovde se bavimo iskljucivo Popboksom i njima ideoloski slicnim, da budu bolji na obostrano zadovoljstvo." negde mora da pocne borba pored jednoumolja, igrom slucaja je to Popboks...a kad krene, nece stati... nije poenta analizirati bendove jer je to stvar licnog ukusa, poenta je uputiti ljude u sve aspekte i aktere kulturne scene srbije....ne Beograda....na srecu, postoji gomila bendova koji su iz manjih mesta i koji zasluzuju paznju medija ali ih ne dobijaju, jer pobogu, nisu iz kruga dvojke, i nemaju vezu...ako se neko trudi da prati desavanja na sceni onda treba da bude objektivan a ne subjektivan.... imali smo jednog Milosevica i dosta je!
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 21.12.2009. 16.05.29
    mala ispravka: negde mora da pocne borba protiv jednoumolja, igrom slucaja je to Popboks...a kad krene, nece stati...
  • Gravatar for hehe
    hehe (gost) | 21.12.2009. 16.14.10
    ovo je kao real life. cedomir je najludji
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 21.12.2009. 16.15.42
    Ja bih samo da izjavim da sam se zezao proteklih dana i nedelja.
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 21.12.2009. 16.30.18
    sasmo se ti zezaj Borise, ali kad se stvari promene nemoj sebi da pripisujes popedu i uspeh!
  • Gravatar for Shaper
    Shaper (gost) | 21.12.2009. 17.24.17
    @Boris Tadic Znam da si se zezao, ja sam ti ionako napisao sve sto si rekao :P
  • Gravatar for Toma Nikolic
    Toma Nikolic (gost) | 21.12.2009. 17.42.46
    Pa Popboks je to sto jeste bas zato sto bira o kome pise i koga stavlja na liste.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 21.12.2009. 17.56.29
    Neverovatno, trebao vam je 281 komentar pa tek onda da mi zloupotrebite ime. Lepo znaci citate sta pisem, tako i treba. Najbitnije je da citaju ljudi koji vode Popboks pa ce valjda da se zapitaju otkud sad odjednom toliki bunt. dakle ovo nije napisao pravi Boris Tadic: "Ja bih samo da izjavim da sam se zezao proteklih dana i nedelja."
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 21.12.2009. 18.27.31
    @ Toma Nikolic "Pa Popboks je to sto jeste bas zato sto bira o kome pise i koga stavlja na liste." Prvo, bira mnogo jednolicno da ne kazem da lose bira (to je vec stvar ukusa) i toga su i ljudi u Popboksu svesni. Samo nije bas lako priznati da su napravili puno gresaka u izboru.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 22.12.2009. 00.46.10
    Dakle, idemo dalje. @ Shaper "Al, lepo neko rece - ima i 202 i OBN, ne vidim problem u tome sto svako fura svoju spiku." Ti se salis ili vredjas? OBN? Sta, bitka bendova? Hoces da kazes da su svi bendovi koje sam popisao sa myspace stranama seljaci i da su za nivo emisije u kojoj sede u ziriu Divlje Jagode, Pusenje i ostali, ili ipak za Dzetove emisije gde zaista nema kriterijuma i gde je najbitnije vitlati glavom? Care budi malo ozbiljan poslusaj malo bendove koje sam popisao. "Ko da je Popboks keva. A nije keva. Ima milion muzickih portala u Srbiji, pa i u regiji. Neki su bas iskljucivo orijentisani ka nekim zanrovima. Popboks bas i nije, ako uporedis..." Popboks nije iskljucivo orijentisan ka NSS? Daj molim te. Ima mnogo potrala ali vecinom sa slabom posetom i prilicno ne bitnih. Vec sam pisao da gomila drugih medija prenosi iskljucivo vesti Popboksa kao jedine vesti iz r'n'r-a, bukvalno kao da ide sve iz jednog centra tj samo iz engleske stampe ili samo iz jedne redakcije. Dakle ne umanjuj znacaj Popboksa. "I to sto neces da komentarises Van Gogh i FF vodi tome da ja necu da komentarisem Rise Against, u svrhu nerazvodnjavanja price. Potpuno ti je jasno da mogu da iskopam video na youtubeu sa nekim odvratno losim indie bandom koji ima milion views... i da to nista ne znaci. " Van Gogh i FF necu da komentarisem u poredjenju sa Cholom i Marakanom, dakle izvukao si mi to iz konteksta ili ti nije bilo jasno na sta mislim. Da, mozes da iskopas svasta na Youtube-u ali je poenta da su ti bendovi kakvi god bili, ZASTUPLJENI na listama, bili dobri ili ne. Cim su na listama to ipak NESTO ZNACI. Dakle imaju publiku, neko to voli, neko ne. A kod nas? Samo jedan isti fazon u krug. ""A to sto se Popboks gleda kao spasioc srpske muzike je zato sto, ako malo bolje razmislis, pisu o stvarima koje zanimaju ljude." " Ljude zanimaju i stvari koje nisu samo NSS i slicni primeri iz sveta.
  • Gravatar for @boris tadic
    @boris tadic (gost) | 22.12.2009. 08.51.56
    brate rizbo, uvazavam dosta toga sto pises i kojekakve stavove, ali na onoj tvojoj listi bendova su bendovi koji vec imaju publiku, koji postoje duze od popboksa i lokalni tezgarosi kao sto su ateist rep, covek bez sluha, super s karamelom ili consecration... znaci ni najmanje mi nisi jasan...
  • Gravatar for Toma
    Toma (gost) | 22.12.2009. 12.50.05
    E moj borise. Pa ko je kriv drugim portalima. Da su pisali onako kao popboks i da su im liste kao popboksove stekli bi uticaj koji popboks ima. Sad ti ocekujes da popboks menja uredjivacku politiku koja ga je ucinila znacajnim. I ako je tebi lista jdnolicna onda majko mila, procisti malo usi. Ne vidim nikakvu slicnost izmedju stutgarta i svi na pod npr. Cak mi je tesko da nadjem dva slicna benda. cak su i sami bendovi iz nss edicije prilicno razliciti. A eno bio je i consecration na fenodomu itd itd.
  • Gravatar for slacala
    slacala (gost) | 22.12.2009. 13.47.40
    haha idemo na 300 FENODOM RULES
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 22.12.2009. 14.20.24
    @ Toma "E moj borise. Pa ko je kriv drugim portalima. Da su pisali onako kao popboks i da su im liste kao popboksove stekli bi uticaj koji popboks ima. Sad ti ocekujes da popboks menja uredjivacku politiku koja ga je ucinila znacajnim. I ako je tebi lista jdnolicna onda majko mila, procisti malo usi. Ne vidim nikakvu slicnost izmedju stutgarta i svi na pod npr. Cak mi je tesko da nadjem dva slicna benda. cak su i sami bendovi iz nss edicije prilicno razliciti. A eno bio je i consecration na fenodomu itd itd. Consecration? Jedna lasta ne cini prolece. Cak mi deluje da su oni i recimo Iskaz pozvani samo kao paravan upravo da sad ne bismo pricali o jednolicnosti. Ja zaista vise ne kapiram da li se ovde svi prave blesavi ili zaista ne vide nikakav problem. Popboks/Studio B/B92/JelenTop10 kao jedini koji realno prate r'n'r u Srbiji sprovode istu uredjivacku politiku (stalno spominjem iste kao najznacajnije primere tj najuticajnije). Ta politika se ogleda u tome da stvaraju utisak da u zemlji Srbiji postoji samo muzika koju oni vrte na listama i da sviraju/rade samo bendovi koje oni "izaberu" i na kraju ispada da samo to vredi i ima kvalitet. Napominjem to su jedini mediji koji zaista prate r'n'r u Srbiji. Dakle sta treba da rade bendovi koji su drugaciji, vec sam popisao odredjeni broj istih. Ajde neka mi neko kaze na koji nacin da se bilo ko od tih bendova medijski prikaze i dobije prostor kao bilo koji NSS bend, i da se bolje razumemo, kao bilo koji drugi bend sa ovih lista a da nije NSS bend (trenutno Veliki Prezir, Jarboli...) Ja za razliku od tebe vidim slicnost izmedju Stuttgart Online i Svi Na Pod, ne u zanru, ali da u forsiranju i medijskom prostoru koji dobijaju. Niko od vas ne vidi da se u opticaju nalazi stalno istih 20 bendova? Deo sa NSS a deo starije ekipe iz 90-tih. I ovo sam izmislio i samo sam ja lud jel tako?
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 22.12.2009. 14.31.21
    Zaboravih, @ Toma "E moj borise. Pa ko je kriv drugim portalima. Da su pisali onako kao popboks i da su im liste kao popboksove stekli bi uticaj koji popboks ima." Mislis kad bi recimo 202-ka bila jos jedan Popboks onda bi sve bilo super? Trenutno je uzasno stanje a tek to bi bilo katastrofa. I super je Slacali da se zajebava, ceka 300-ti komentar i razbucava ozbiljne stvari o kojima ja govorim. Bas kolegijalno i argumentovano.
  • Gravatar for slacalin advokat
    slacalin advokat (gost) | 22.12.2009. 15.50.52
    kao zastupnik gospodina slacala, objavio bih njegovo izvinjenje zbog komentara....naime, doticni nije zeleo da vredja one koji se sa pravom bune i to bas onima kojima treba...budete li procitali sve komentare uvidecete da problem zaista postoji i da ga treba sto pre resavati... slacala se jos jednom izvinjava i pruza punu podrsku za korenite promene uredjivacke politike! podrska je vazna!
  • Gravatar for covjece
    covjece (gost) | 22.12.2009. 18.43.11
    ma tko je sad taj slacala ?
  • Gravatar for ZoranDjindjic
    ZoranDjindjic (gost) | 23.12.2009. 12.37.44
    ...i razbucava ozbiljne stvari o kojima ja govorim. Malo je reci da imas previsoko misljenje o sebi. Raspravu si u jednom komentaru okarakterisao kao dobijenu, kao neku veliku pobunu, iako bi se po broju negativnih komentara na tvoje stavove moglo reci i suprotno. U osnovi, nudis malo pravih argumenata (i ne samo to, nisam ja prvi koji te je citirao:)). Evo ti jedan izazov, ako stvarno nadjes da je tu neko nekom rodjak ili sl, ili da se ti ljudi iz medija privatno druze (ili su u rodbinskim vezama), ljudi ce te i shvatiti ozbiljno. I jos nesto, uvek ti se moze reci - privatan medij ima pravo na uredjivacku politiku (ukoliko ne propoveda nasilje i mrznju). normalno je da se nezadovoljni bendovi javljaju. Dakle, ne samo da nista nisi dokazao i pokazao, upravo suprotno. toliko dugo pricati u prazno, i hoces uvek da tvoja bude poslednja (sto dovoljno govori o tebi). Ne sumnjam da ces odgovor poslati, ali previse sam toga procitao ovde i moram da ti kazem: nije me impresioniralo:)pozdrav
  • Gravatar for Smehotres
    Smehotres (gost) | 23.12.2009. 12.51.30
    @Djindjic Naravno da ima bendova koji ce se ljutiti sto nisu zastupljeni. Ali ovo su toliko providne stvari da je to strasno. Privatni medij moze da radi sta hoce, ali ce se susresti sa posledicama muzicke osakacenosti omladine koja zeli da cuje nesto DRUGO, DRUGACIJE...Pravo na izbor je osnovno pravo. A ti lazni Zorane Djindjicu sram te bilo sto koristis taj nick.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 23.12.2009. 13.22.28
    @ ZoranDjindjic "Malo je reci da imas previsoko misljenje o sebi. Raspravu si u jednom komentaru okarakterisao kao dobijenu, kao neku veliku pobunu, iako bi se po broju negativnih komentara na tvoje stavove moglo reci i suprotno." Ja imam previsoko misljenje o sebi? A ti odma udri Djindjica po nickname-u? Glupo je da zloupotrebljavas ime coveka koji nije vise ziv. Mogao si recimo da budes Krstic ili Djilas (ostali manje vise ispucani) al ajde. A gde sam to proglasio pobedu? likujem mozda? Samo ukazujem na velike propuste koje Popboks i ostali mediji prave u uredjivackoj politici. "Evo ti jedan izazov, ako stvarno nadjes da je tu neko nekom rodjak ili sl, ili da se ti ljudi iz medija privatno druze (ili su u rodbinskim vezama), ljudi ce te i shvatiti ozbiljno." Ja te ljude ne poznajem licno, pratim samo njihov javni rad koji je slozices se podlozan kritici. Svako ko je iole objektivan kad pogleda samo liste koje sam poredio, bez da ulazimo u zastupljenost u intervjuima i emitovanje u emisijama, kapira da je to 10-20% ukupne r'n'r scene u Srbiji. Ne znam sta tu nije argument i sta tu nije ozbiljno? Da li ima potrebe da bude rodbinska veza ili privatno druzenje? Tim gore ako je tako. Prosto takva je uredjivacka politika ovih medija. Sad ti meni reci da li je to dobro? "I jos nesto, uvek ti se moze reci - privatan medij ima pravo na uredjivacku politiku (ukoliko ne propoveda nasilje i mrznju). normalno je da se nezadovoljni bendovi javljaju." Tako je, u pravu si, privatan medij ima pravo da radi sta god hoce. Ali kada si svestan da si jedan od 3-4 medija koji jedini prate r'n'r u ovoj zemlji onda kapiram da postoji neka odgovornost za buducnost istog i pravicnu zastupljenost svih zanrova. Inace Studio B nije privatan medij ali je muzicki program te stanice svakako privatni ukus Slobe Konjevica, Urosa Milovanovica i ostalih iz muzicke redakcije.
  • Gravatar for ZoranDjindjic
    ZoranDjindjic (gost) | 23.12.2009. 13.48.47
    i dalje mislim isto o tebi. to sto si vrisnuo na nik samo govori u prilog mojoj tezi. nisi nista objasnio. ali si se javio, i javices se.
  • Gravatar for Gurban
    Gurban (gost) | 23.12.2009. 14.19.21
    Najbolje da skroz zaboravimo na Djindjica, nikad ga ne pominjemo niti ga se prisetimo jer pobogu, nije ziv. Niste mnogo odmakli od Peruna i Striboga. A takvi su vam i argumenti
  • Gravatar for Marko Janković
    Marko Janković (gost) | 23.12.2009. 14.35.50
    Ceniš da posle 40 godina i činjenice da je singlehandedly odgovoran za proboj skoro pa svih modernijih žanrova do ušesa nekih od nas (a i roditelja mnogih od vas), Sloba Konjović nema pravo da na STB fura privatan ukus? Tj. osporavaš njegov privatni ukus (koji je inače raznovrsniji nego kod ikog od ovde prisutnih) samo zato što nije skontao tvoj bend? Ako je ovo ''preispitivanje autoriteta'', onda sam ja za totalitarizam.
  • Gravatar for spaaartaaaa
    spaaartaaaa (gost) | 23.12.2009. 14.36.56
    i evo ga 300.
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 23.12.2009. 14.51.01
    @ZoranDjindjic Potpuno je ne bitno sta mislis o meni, nisam ja tema vec Popboks. Niko mi jos uvek nije odgovorio GDE SU OSTALI BENDOVI KOJI RADE U SRBIJI?? Naravno javicu se ponovo i ponovo. Dajte neki razuman odgovor pa da prestanem. @ Gurban No Comment
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 23.12.2009. 15.00.27
    @Dr Zoran Djindjic,Shaper,gurban i ostatak ekipe Kakva ste vi smejurija....vredjate se ko deca kad neko pomene popbox...da nije vash? ako jeste, zasto se onda zvanicno ne obratite ucesnicima rasprave i objasnite o cemu se radi? koji su vasi stavovi, shvatanja, argumenti....ako nije, onda se nemojte vredjati i iznositi nebulozne argumente protiv ociglednih stvari...u krajnjem slucaju vasa ljubomora i ogranicenost se moze protumaciti i kao govor mrznje prema onima koji su razliciti od tih desetak bendova koji se vrte po TV i radio stanicama....ako nije govor mrznje onda je sigurno DISKRIMINACIJA.... vasa neargumentovana odbrana nastale situacije, koju zelimo da promenimo za dobrobit svih, samo govori o vama i vasoj ogranicenosti.... i sve dok se "muzicka elita" bude pitala za uredjivacku politiku bice nam sve gore....
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 23.12.2009. 15.25.53
    Kamo srece da sam sada sa njom, Ali nisam i napravicu lom...
  • Gravatar for Chedomeer Jovanovic
    Chedomeer Jovanovic (gost) | 23.12.2009. 15.47.40
    @(lazni)Boris Tadic krajnje neinventivno uzimati tudji nick...cak i bezobrazno...i samo govori koliko ste .... nemam reci....
  • Gravatar for Boris Tadic
    Boris Tadic (gost) | 23.12.2009. 16.39.03
    @ Marko Jankovic "Sloba Konjović nema pravo da na STB fura privatan ukus? Tj. osporavaš njegov privatni ukus (koji je inače raznovrsniji nego kod ikog od ovde prisutnih) samo zato što nije skontao tvoj bend?" Realno nema ali opet neko mora da radi taj posao a cenim da ga on lose radi. Koliko je raznovrstan pokazuje bilo koja domaca lista Diskomera (mada ni strana nije puno bolja), ne da nema mog benda nego nema 80% domace r'n'r scene sa kvalitetnim predstavnicima u razlicitim zanrovima. Da ne bude da se pravim blesav. Vidim da Popboks izgleda pokusava (bar tako deluje) da promeni nesto pa fura Consecration zadnjih mesec, dva. A studio B? Kepa?
  • Gravatar for Marko Janković
    Marko Janković (gost) | 23.12.2009. 18.10.17
    Realno, po čemu je tvoj muzički dijapazon merodavniji od ukusa Slobe Konjovića, pa nam biberiš pamet proteklim nedeljama? Čim malo preoreš net (i pritom makneš dalje od Debilborda) skontaćeš da svaki portal ima manje-više hermetičnu programsku orijentaciju i da u tome nema ničeg lošeg. Neko će od čitave hip-hop produkcije odabrati samo Kanje Vesta ili Džej Zija, kao što PPBX gura samo Consecration. I nijednom od tih portala to nimalo ne smeta da budu relevantni. Više nego Bilbord. Bilbord je priglupi kompjuter koji sabira tiraže, a ič ne govori o stvarnom uticaju tih izvođača na tok (šire gledano) pop kulture. Ako zagovaraš drugi princip (koji pritom iščezava svugde po svetu), može. Ali onda prvo da prizonbrejkujemo Ratibora Trivunca, pošto sindikalna borba koja ne polazi od korena problema nije sindikalna borba. Lako ćemo za Popboks.
  • Gravatar for Administrator
    Administrator (gost) | 27.12.2009. 11.10.06
    Pošto se retko ko u komentarima na tekst o Festivalu nove domaće muzike bavio samim Festivalom, odlučili smo da zatvorimo komentarisanje teksta i raspravu preselimo na forum. Molim vas da imate u vidu da se forumi moderišu i da je potrebno da uskladite svoj rečnik sa preporukama za korišćenje foruma. http://www.popboks.com/noviforum/viewtopic.php?f=7&t=4569
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

BOB DYLAN U BEOGRADSKOJ ARENI

Glas.

Izveštaji

BAND OF HORSES

Infinite Arms

Albumi

TOM PETTY AND THE HEARTBREAKERS

Mojo

Albumi

THE MOTHERSHIP ORCHESTRA

Song for You

Albumi

STRAY DOGG I GOSTI: ŠINE I IKA U BOŽIDARCU

Deca su u redu

Izveštaji