Popboks - STEREO TOTAL - Do The Bambi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 14.01.2005. 00:00

STEREO TOTAL

Do The Bambi

(Kill Rock Stars)

Vukša Veličković

Ocena:
7

7/10


Od penzionisanja japanskog dueta Pizicato Five, Stereo Total su ostali najveće apologete kitchen popa, žanra čije su postulate manje-više sami odredili. Francuskinja Francoise Cactus (vokal/gitara/bunjevi) i Nemac Brezel Goring (vokal/gitara/klavijature) u svojoj muzici komprimuju šaroliko nasleđe evropske popularne kulture, kreirajući vrcavi pastiš u kome su punk i pop jedno te isto - na ravnoj nozi Fugazzi i Serge Gainsbourg, Nico i Nena, Kraftwerk i Stooges, tu i tamo Liquid Liquid, po neki Felix Cubin, u neodoljivoj, multilingvalnoj interpretaciji. Pa ipak, u eri kada su electro-clash i francuski kitch-shick ništa više od manirizma, Stereo Total počinju da proživljavaju sudbinu većine inovatora, a to je da u jednom trenutku više podsećaju na svoje epigone, nego na sopstveni, izvorni senzibilitet. Ako ste slušali Oh Ah! (1995), Stereo Total (1998), Juke Box Alarm (1999) ili Musique Automatique (2001), onda će vam ovaj album zazvučati isuviše poznato, možda malčice predvidljivo. Za one ostale, koji se po prvi put upoznaju sa ovim šašavcima, album će predstavljati nepresušnu zabavu. Jer prisutni su svi Stereo Total elementi: punk, disco, space-pop, hip-hop, rock 60-ih, new wave i electro, napumpani injekcijama humora i retro-šmeka.
Po običaju, album izlazi u ekstra verzijama: pored oficijelne, pojaviće se jedna za američko tržište (prepev na engleski), kao i francuska, sa više pesama na francuskom.
Očekujte remikse u specijalnim singl-izdanjima.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.