Popboks - LAURENT GARNIER - The Cloud Making Machine [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 15.01.2005. 00:00

LAURENT GARNIER

The Cloud Making Machine

(F Communications)

Luka Ivanović

Ocena:
4

4/10


Prilikom gostovanja u Beogradu, pre nekoliko meseci, Laurent Garnier je najavio svoj novi album kao "ne-plesni, sinematični, najintimniji do sada, really me myself and I."
Voleo bih da vidim lica iskusnih LG fanova, klabera u svojim ranim/kasnim tridesetim, dok se premišljaju da li da pitaju prodavca nije li im uvalio neku eksperimentalu. Prvih četiri i po minuta albuma potrošeni su na besmisleno FX procesovanje raznih izgovorenih fraza, sve da bi se verovatno pokušao zvukom opisati acid trip. Jeftin početak. Očekivani singl se ne nalazi na broju 2 (9.01-9.06), tu je sasvim prosečni sintetički trip hop, potpuno prevaziđen i neupotrebljiv. Broj više, još gora situacija. Školski primer kako se ne sme koristiti reverb. Tako prolazi prva polovina albuma. A onda hip hop. Kad bi Laurent Garnier barem repovao, pa da bude zabavno...
Prvi 4/4 beat očekuje nas u numeri br. 7 (od postojecih 10) - Controlling the House. Velike reči - mali klupski tribal za ofrlji intro DJ seta. Jedini iole adrenalinski momenat je (I Wanna Be) Waiting For A Plane, Avri-LCD gitar-sistemski oponašaj studžisanja o tome kako je eto, teško biti DJ, "stalno čekaš neki plane, moraš čistiš brain".
Za kraj, malo semplova dece u obdaništu, sve sa najgorom delay satnicom (Jeux D'enfants) i još jedno podsećanje na početak albuma (The Cloud Making Machine Pt. 2), samo efekti, glas i gudački orkestar.
Veoma je hrabro nuditi ovoliko asocijalni, (samim tim izrazito klupski neupotrebljiv) album kada si takvo DJ ime, ali ovo je album koji neće imati nikakvu publiku osim iznenađeno-razočaranu.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.