Popboks - SUPER S KARAMELOM - Super s karamelom [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 07.10.2005. 00:00

SUPER S KARAMELOM

Super s karamelom

Vrh ponude predstavlja tinejdžerska himna Mrzim takve žurke, nesumnjivo pesma godine uz Euforijine Blokove, u kojoj je najzad neko progovorio kako je to biti klinac u Srbiji

Dimitrije Vojnov

Ocena:
6
6/10

Kada je devedesetdvojkina izdavačka kula od slonovače, sa koje su puni velikog prezira posmatrali ostatak scene, pretvorila u kulu od ilovače, i kad se srušila, i kada su je mandarini napustili u pravcu reklama za žvake, PGP-RTS je ustao iz mrtvih, kako sam uostalom i najavio u recenziji Bajaginog albuma Šou počinje u ponoć. Ponovo se uzdiže i Automatik, jedina srpska etiketa koja je tokom 90-ih imala jasno profilisan identitet i značajne tiraže sa rock 'n' roll pločama.
Ove jeseni, Automatik vaskrsava sa dvoglavim tinjdžerskim udarom – novobeogradskom Euforiom i bečejskim Super s karamelom.
Super s karamelom je ženska strana Automatikove medalje. Na tragu Oružjem protivu otmičara i ranog Prljavog kazališta, Super isporučuju solidan album, možda bez eklektičnog ali ipak autohtonog i snažnog rukopisa Nikole Pavkovića (OPO), ali sa dovoljno rock 'n' roll stava da to sve pokrije.
Slično ostatku naše komatozne scene, Super stalno izmiče žanrovskim definicijama, ali ne da bi bežali pred odgovornostima koje nosi pop već u pokušaju da se stilom kako znam i umem, u rasponu od punk popa do hard rocka, napravi rock 'n' roll. To jest, solidan set energične muzike za mlade.
Vrh ponude predstavlja tinejdžerska himna Mrzim takve žurke, nesumnjivo pesma godine uz Euforijine Blokove, u kojoj je najzad neko progovorio kako je to biti klinac u Srbiji. Zatim slede vispreni mini-hitovi Mali, San i Priđi, te OPO opiljci Glupi dan, Odlazi i Fancy Girl.
U dirljivoj potrebi da zadovolji sve potrebe prosečnog mladog tinejdžera nalazimo čak i naivnu baladu Otrov, pa čak i društveno angažovanu Kondorov let- pobačeni pokušaj politički korektne varijante Ritma nereda. Neće baš biti hit pred dragstorima, ali je OK soundtrack za učenje Građanskog vaspitanja.
Audio:
Sa ubojitim hitovima i simpatičnim promašajima, Super s karamelom je lagan slatkiš za one koji znaju šta znači ime ove grupe. To nije dovoljno. Ključno je da ova ploča dopre do klinaca, jer će tek tamo naći publiku kojoj će značiti sve. Možde će klinci naići na ovu preporuku dok budu besomučno tragali Mrežom u potrazi za omiljenom razbibrigom.
U to ime ubacujem keyword PORNO. Možda upali.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.